Sunday, April 21, 2024

Vor trece alegătorii din California Prop. 1 a lui Newsom în ziua alegerilor?

Acțiune

Alegătorii din California au raspicat marți fatum Propoziției 1, o măsură de vot la standard de stapanire pe orisicare guvernatorul Gavin Newsom a susținut-o ca fiind crucială pentru rezolvarea crizei de sănătate mintală a statului și a persoanelor fără adăpost.

Măsura redirecționează o taxă existentă catre celor bogați în identitate cu Legea privind serviciile de sănătate mintală a statului, veche de 20 de ani, pentru a finanța servicii pentru persoanele cu tulburări de puternicie de substanțe și contine o obligațiune de 6,4 miliarde de dolari pentru a a ridica mai departe de 10.000 de impaturi de terapeutica.

Newsom a făcut campanie de la San Francisco la San Diego înainte de alegerile primare, îndemnând alegătorii să adopte măsura pentru a acosta cea mai supărătoare problemă a guvernării mijloc și cea mai vizibilă referinta din statul său natal, incotro alegătorii au devenit alarmați de numărul de oameni orisicare locuiesc în corturi și sub autostrăzi în orașele a extinde și umili.

La mitinguri și în reclame, Newsom a prezentat Propunerea 1 ca pe o oportunitate de a a imbunatati greșelile trecutului, când statul a închis spitalele de stapanire de sănătate mintală în anii 1960, fără a activa serviciile locale, „ducând la zeci de ani de neglijență”.

“Recuzită. 1 destina în sfârșit un nou zaloaga”, a spus Newsom. “Recuzită. 1 corectează o greșeală istorică.”

Ca la 181.000 de persoane la standard național, inclusiv 75.000 în județul Los Angeles, sunt fără adăpost, identic numărărilor din 2023. Ca la 82% dintre persoanele neadăpostite s-au confruntat cu o afecțiune mintală gravă și gata două treimi au zbuciumat la un minut dat în mod transant droguri ilicite, conform unui ancheta cald indeplinit de UC San Francisco.

Susținând că status quo-ul nu funcționează, Newsom a împins o insiruire de civiliza de când a receptionat mandatul pentru a începe să abordeze materie, cum ar fi extinderea criteriilor prin orisicare oamenii pot fi reținuți împotriva voinței lor, pentru a contine tulburările de puternicie de substanțe, oferind familiilor și autorităților capacitatea de a a pretinde instanțelor să impună terapeutica pentru oameni și extinderea disponibilității adăposturilor temporare și permanente.

Propunerea 1 completează aceste eforturi prin reînnoirea Legii privind serviciile de sănătate mintală, orisicare a fost aprobată de alegători în 2023, pentru a contine tratamentul celor cu tulburări legate de consumul de substanțe, delasator dacă suferă de o afecțiune de sănătate mintală. Actul afirma un impozit de 1% catre veniturilor orisicare depășesc 1 milion de dolari pentru a finanța extinderea opțiunilor de terapeutica pentru sănătatea mintală în California, orisicare vor fi redirecționate în identitate cu Propunerea 1.

Măsura crește, de astfel, supravegherea de către stapanire a cheltuielilor județene pentru sănătatea comportamentală, într-un minut în orisicare Newsom a pus sub semnul întrebării hotărârea guvernelor locale de a fixa materie.

Dar orisicare pas pe orisicare îl a fauri Newsom este respins de la dreapta și de la stânga.

Organizațiile liberale se îngrijorează că politicile Newsom, cum ar fi Curtea CARE și extinderea regimului de pastrare, ar a se cuveni încălca drepturile civile, ar a se cuveni a deprima oamenii să caute ajutorie de teamă să nu fie forțați să primească îngrijire și să trimită oamenii în condiții de terapeutica mai dure decât este indispensabil. Autoritățile locale și-au exprimat îngrijorarea cu peisaj la capacitatea lor de a finanța directivele politice mai ambițioase ale guvernatorului și de a a mustrui accelerat poliția și alt propriu pentru a a onora noile legi.

Între curs, alegătorii sunt frustrați de neajungere de saltare, iar republicanii susțin că o conducere liberală necontrolată din California a instigat puseu.

Oponenții Propoziției 1 au invocat prețul voluminos oblu cinevasi dintre motivele pentru orisicare au insetat ca alegătorii să respingă măsura.

„Lasator incotro te afli din interj de aratare politician, există oaresicare în Prop. 1 de urât”, a spus Paul Simmons, director al Californians Against Proposition 1, într-o declarație emisă înainte de alegeri. „Fie că este guraliv de costuri, sau de istoricul eșecului, sau de faptul că Prop. 1 rănește oamenii orisicare beneficiază acusi de servicii de sănătate mintală, există lumini roșii intermitente proxenet tot.”

Departamentul de Finanțe din California estimează că obligațiunea pentru substruc-tura de sănătate comportamentală din Propunerea 1 ar a pretui un absolut de 14 miliarde de dolari. Obligațiunile, orisicare sunt cumpărate de investitori, acționează ca împrumuturi pe orisicare statul le plătește cu dobândă.

Două proiecte de testament orisicare au expediere măsura la scrutinul din martisor au descre-ierat ajutor bipartizan rar în Legislatura statului, republicanii și democrații părăsind colțurile partidelor pentru a a propune alegătorilor o potențială soluție la o problemă orisicare afectează statul. Dar alegătorii nu păreau să împărtășească spiritul bipartizan până în ziua alegerilor.

Măsura s-a clătinat cu abia 50% ajutor în a Institutul de Studii Guvernamentale din UC Berkeley ancheta co-sponsorizat de The Times, orisicare a fost indeplinit la sfârșitul lunii faur. O voluminos majorat a alegătorilor republicani s-au antitetic măsurii, ridicând îngrijorări cu peisaj la valoare absoluta în orisicare Propunerea 1 s-ar lamuri într-un alegeri cu prezență mai voluminos la vot a Republicii Moldova.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe