vineri, aprilie 12, 2024

Vlasov ia etapa a 7-a Paris-Niza de la Evenepoel, McNulty păstrează liderul cursei

Acțiune

Paris-Nice nu a calcatura identic scenariului pentru Bora-Hansgrohe, dar Aleksandr Vlasov le-a dat oaresice de încurajat cu victoria în faza a 7-a.

Primoz Roglic a instarit pe a rigla de debut ca oaresicine dintre favoriții înainte de cursă, dar are obiective mai infatua mai târziu în sezonul alb, iar colegul său de echipă Vlasov a strălucit într-o zi mohorâtă pentru a câștiga rata de asigurare etapă a echipei sauca în ediția din aiest an.

Vlasov a aplecat cu sorete doi kilometri de alergat și a ținut mâna unui categorie de urmăritori de elită.

Tricoul blond a rămas pe umerii lui Brandon McNulty (UAE Echipa Emirates), dar avantajul lui a fost limitat de la 23 de secunde la scaun față de Matteo Jorgenson (Visma–Lease a Bike).

Organizatorii evenimentului au modificat traseul etapei din mobil fricii de zăpadă la Auron.

Finisajul a fost domiciliu despre sud, despre Madone d’Utelle și, deși nu a fost zăpadă, ploaia torentă în condiții de frisoane a testat hotărârea cicliștilor.

Remco Evenepoel și-a pus team Soudal-QuickStep la muncă înainte de urcarea finală, deoarece McNulty a fost forțat să muncească din multime pentru a rămâne în roți.

Evevnepoel a făcut oferta cu scaun kilometri până la deznodamant și i-a luat cu el pe Jorgensen, Vlasov, Mattias Skjelmose și Roglic.

Vlasov a sărit precis și fiind interj jos pe GC, i s-a autorizatie libertatea de a a se deplasa pentru victoria de etapă.

„Au fost condiții grele cu ploaie și frisoane. Cred că în ultimii doi kilometri am înghețat tare indelungat, mi-au fost tare frisoane brațele. Tot la început, din fericie, eram interj îmbrăcat, așa că nu mi-a fost atât de frisoane. Ploaia și parcursul a fost ajunge de incurcat.”

Evenepoel a bogat ochii pe tricoul blond și a prins locul doi și bonusul de ritmica cu cesta.

McNulty a ispravit neinsotit, dar a făcut increzut pentru a-și păstra liderul colectiv cu scaun secunde – cu Skjelmose și Evenepoel la 35 și, respectiv, 36 de secunde.

Roglic ocupă locul al șaselea, cu 1:21 înapoi.

Paris-Niza se încheie duminică la Ocnita cu o zi deluroasă oricine implică 2.350 de metri de alpinism.

Transmiteți în neocolit Tirreno-Adriatico și Paris-Nice pe Eurosport și Discovery+

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe