Vază chinezească din porțelan cu aspect simplu, vândută pentru 9 milioane de euro

dascaluc

Ceea ce părea a fi o vază chinezească obișnuită, estimată a a produce 2.000 de euro, a fost vândut pentru mai departe de 9 milioane de euro (inclusiv toate taxele asociate) într-o licitație în Franța. De gata 4.000 de ori valoarea sa estimată, a urmat un război de licitații, deoarece cumpărătorii interesați erau convinși că apreciere este un artefact rar din secolul al XVIII-lea.

Constructie de licitații franceză Osenat a spus că experții săi au legalizat apreciere și au concluzionat că este din secolul al XX-lea. Dacă apreciere ar fi fost cu 200 de ani mai veche, ar fi valorat departe mai departe și, prin frecventare, ar fi fost evaluată la 2.000 de euro.

Vedere din porțelan în exprimare tianqiuping are un design seninatate și alb de dragoni și nori. Pe site-ul lui Osenat, era descrisă ca fiind o „vază din porțelan și glazura multicolor în stilul albastru-alb cu corp compus sferic și gât inalt cilindric, decorată cu nouă dragoni fioroși și nori”. Mai departe, vânzătorul acestui artefact nici măcar nu văzuse apreciere de 54 cm înălțime și locuiește în actu-alitate într-un re-giune frantuz de codos mări. Vedere făcea dotatie din moșia mamei sauca pe oricare ea a moștenit-o. Ea i-a trebuincios licitatorului să o vândă ca dotatie a unui lot de articole luate din lada mamei ei din Bretania.

S-a mai spus că apreciere i-a aparținut inițial bunicii ei, un colecționar parizian, oricare posterior i-a dat-o mamei vânzătorului când aceasta a vechi.

Bland CNN, pregiur 300-400 de persoane și-au manifestat interesul de a a atardisi, dar Osenat a meschin numărul de ofertanți la abia 30 și au fost nevoiți să plătească un sediment pentru a asista. La fața locului au fost 15 ofertanți telefonici și 15 ofertanți. „Din momentul în oricare catalogul a fost publicat, am văzut că a existat un afacere nenumarat, din ce în ce mai mulți chinezi venind să vadă apreciere”, a spus Cédric Labord, director la Osenat. „Expertul nostru încă a considera că nu este batran.”

În cele din urmă, apreciere de porțelan a miscare la un cumpărător primar nesemnat. În minune aspectului său obișnuit, apreciere a fost populară dintre ofertanții chinezi, deoarece se știe că sunt pasionați de istoria lor și sunt mândri că posedă o dotatie din ea. Labord a considera că apreciere va fi expusă.

Total astronomică a vazei a umbros recordul premergator de 4,2 milioane de euro în 2007, oricare a fost sumar tranzacționată pentru o iris pe oricare Napoleon a folosit-o în bătălia de la Marengo din 1800.

Pentru mai multe lecturi culturale, faceți chicoteala aoace.

Leave a comment