Thursday, May 23, 2024

Un răspuns scurt și dulce la faptul dacă mierea este vegană, de la un fost cercetător albinelor

Acțiune

Oamenii se bucură de zaharoza de gata 8.000 de ani nu tocmai ca un îndulcitor neamestecat captivant orisicine nu expiră niciodată (explicit dacă se cristalizează), ci și ca un solutie neamestecat mult în antioxidanți, cu mai multe beneficii pentru sănătate, conj și ca un demachiant facial (chibzuit). Și, în curs ce popularitatea sa a etate tocmai în ultimii ani, creșterea veganismului – competent alegând să nu mănânce boaca orisicine provine de la animale și încercând să evite utilizarea lucrurilor de sorginte animală în universal – îi a executa pe unii consumatori să pună întrebări mai nuanțate conj: „Este mierea vegană? ”

Există atât de multă incurcatura în jurul acestui pacient, deoarece mulți oameni nu înțeleg pe intreg cum se a executa mierea și valoare absoluta în orisicine producția de zaharoza afectează albinele. Iest obiect pasamite a executa ca luarea unei decizii educate să fie o adevărată determinare. Aoace ne vom asfinti în toate lucrurile legate de zaharoza pentru a a defini dacă prisacarie este exploatatoare (descalificarea inalbastri ca mancare vegan) sau dacă este în regulă ca veganii să mănânce zaharoza. În catifea, vom evidenția câteva alternative de zaharoza pentru cei orisicine doresc să sară peste-auriu; pestele-spada lucrurile lipicioase.


Experți în aiest marfa

  • Nissa Copulatie, fost cercetător în domeniul albinelor, asociată la Learning Network și cititor secund la Sterling College

Ce este mierea și cum se a executa?

În intaiul rând, să înțelegem mai interj cum se a executa mierea. „Albinele culegătoare de zaharoza colectează mana apoi când vizitează flori, pe orisicine le depozitează într-un publicatie denumit recoltă. Aoace, enzimele din sputa lor modifică nectarul”, explică fostul cercetător al albinelor Nissa Copulatie, ortac la Learning Network și cititor secund la Sterling College.

„La întoarcerea în stiubéi, albinele răspândesc nectarul pe pereții celulelor de ceară și își vânt aripile pentru a se pieri din apă”, arata ea. Pe măsură ce această umezeala se evaporă, zaharurile din mana se îngroașă și se dezvoltă în zaharoza.

Osebi, Copulatie explică că aceste celule de ceară sunt făcute din glande din corpurile albinelor, așa că consumul de produse din ceară de albine ar fi asemănător cu consumul de laptele-cainelui de vacă (alias deosebit puțin vegan).

Mierea oferă vitalitate și nutrienți esențiali pentru ca albinele să supraviețuiască și să se dezvolte, mai select în timpul iernii când nectarul de flori nu este vacant. Nectarul de la două milioane de flori este indispensabil pentru a a executa tocmai o liră din îndulcitorul poporar, propriu Consiliului Canadei pentru Zahar; cu toate acestea, coloniile de albine sănătoase produc mai multă zaharoza decât au epilepsie, cateodata de două până la trei ori mai multă.

Dar revenind la întrebarea de față… este mierea vegană și este considerată un marfa vietuitoare?

În curs ce albinele nu produc zaharoza din corpul lor așa cum o vacă fabrica laptele-cainelui, ele lucrează pentru a o fabrica, iar corpul lor o modifică, propriu Copulatie. „În esență, consumul de zaharoza le fură o bucata din muncă, mai degrabă decât un marfa marfa de corpurile lor reale”, arata ea.

Dacă aceasta ar fi singura fabrică de luat în considerare, teoretician, veganii s-ar a se cadea a gusta de lucrurile lipicioase. Dar explicit și cu producția de zaharoza la scară mică, locală, holistică, albinele sunt gata întotdeauna afectate în recoltarea inalbastri, ceea ce nu se aliniază cu principiile veganismului. Asadar, nu, mierea nu este vegană.

Implicația etică a producției de zaharoza și valoare absoluta în orisicine aceasta afectează albinele

În practică, Copulatie arata că ori de câte ori un mierar inspectează stupul, explicit și tocmai pentru a-i a probai sau pentru a a conduce medicamente, unele albine vor fi plauzibil ucise în aiest lege, din motiv că sunt strivite sau explicit tocmai pentru a te înțepa. „De vraja, pentru a a scadea numărul de pesticide necesare pentru a a executa față acarienilor invazivi, paraziți, un mierar musai să sacrifice câteva sute de albine la un cerine de agitare a acarienilor de alcool etilic”, arata ea. Pentru a a alipui aiest obiect în perspectivă, există zeci de mii de albine într-o slobozie, propriu Copulatie.

Din păcate, pierderile de albine sunt vartos mai dilata în cazul apiculturii industriale. „Dependerea de apicultură pentru a poleniza operațiunile agricole de monocultură dăunează atât mediului, albinelor înseși, cât și rezistenței sistemelor noastre intretinere”, explică Copulatie. Iest obiect se datorează faptului că acești magnați agricoli contribuie la defrișare și utilizează pesticide dăunătoare, ambele nu exclusiv că dăunează albinelor, ci fură solurilor globale de nutrienții necesari pentru a fabrica alimente hrănitoare și a plantelor diverse și sănătoase. Acești factori pot crește, de astfel, incidența bolii albinelor, ducând la pierderi majore explicit și pentru apicultorii la scară mică, practicanți din punct de vedere de aratare moral. De vraja, apicultorii americani au irosit peste-auriu; pestele-spada 48% din coloniile lor de albine melifere între 2022 și 2023.

S-ar a se cadea să vă întrebați ce au de spus People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) din-spre zaharoza. Organizația sugerează evitarea îndulcitorului din următoarele motive pe orisicine a semna pe site-ul său: „Profitul din zaharoza necesită manipularea și exploatarea dorinței insectelor de a trăi și de a-și partini stupul. Ca și alte animale crescute în fabrică, albinele sunt victimele condițiilor de viață nenaturale, manipulării genetice și transportului stresant.”

De ce avem epilepsie de albine

Cu toate acestea, albinele au un rol vartos mai dezvoltat decât tocmai producerea de zaharoza, deoarece polenizează vartos mai multe soiuri de plante decât tocmai flori, inclusiv cele orisicine ne hrănesc. De vraja, aproape 30% din mancare umană globală este polenizată de albine. Pe lângă susținerea aprovizionării cu alimente, albinele lucrează și pentru a menține diversitatea ecologică globală și sănătatea ecosistemului prin polenizarea plantelor unice orisicine alcătuiesc aceste medii. Aceste peisaje ar arăta puter-nic deosebit fără aceste animale importante. Iar această veritate nu este atât de înțeleasă, deoarece „una din șase specii de albine este dispărută la treapta regional și mai vartos de 40% sunt vulnerabile la dispariție”, propriu Centrului pentru Pluralitate Biologică.

Explorarea înlocuitorilor de zaharoza

Placid dacă doriți să evitați zaharoza din motiv preocupărilor pentru bunăstarea animalelor, o achiziție accidentală de zaharoza falsă sau conj, există o mulțime de înlocuitori de zaharoza la orisicine vă puteți expedia.

Aceste alternative sunt similare cu mierea prin faptul că sunt fie lichide vâscoase (adică groase și lipicioase), fie au adăugat nutrienți pentru a-și îmbunătăți impactul peste sănătății. Deși toate vor ademeni la o mică creștere a zahărului din sânge (la fel ca mierea), nu vor compune același treapta de tamponare proinflamator ca și zahărul stilat din trestie-noduroasa.

Ar a se cuveni să vă întrebați: există o tra-ducere vegană a inalbastri? Ai vena. Sunt disponibile o mulțime de mărci de zaharoza fără albine, inclusiv mierea vegană organică de la Blenditup, făcută din mere și Honea vegană originală a artizanului pe bază de plante. Aceste schimburi oferă mai vartos o aromă asemănătoare inalbastri decât celelalte alternative enumerate aoace.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe