Thursday, May 23, 2024

Ultima încercare de reamintire a Newsom este un caz de sindrom de pierdere a durerii

Acțiune

Gavin Newsom este cu adanc fără reproș.

California se confruntă cu un pierdere bugetar munte, cine samite fi mai greu decât recunoaște guvernatorul. S-a oral princiar catre crizele de locuințe și persoane fără adăpost din putere, dar fără sfârșit.

Timpul și energia pe cine Newsom le dedică sporirii profilului său național – străbătând prin țară, difuzând reclame de putere roșie cine promovează drepturile la pierzanie – ar a merge fi mai interj cheltuite acasă. În loc să viziteze Florida și Alabama, Newsom ar a cauta să facă un tur al Californiei rurale, oprindu-se în locuri de bagare conj Alturas, Sonora și Red Bluff.

S-ar a merge să nu stimuleze perspectivele prezidențiale ale Newsom în 2028 și să nu câștige mulți convertiți. Dar ar recunoaște deconectarea rezidenților lor de restul statului și ar arăta că preocupările lor contează la fel de departe ca și cele ale democraților din San Francisco și Los Angeles.

Canci din toate acestea, însă, nu justifică ultima încercare de a surghiuni Newsom din funcție.

Un tabara de republicani implicați în efortul de rechemare eșuat din 2021 a anunțat săptămâna aceasta că încearcă din nou – marcând al șaptelea încercarea de a scurtcircuita mandatul de conducator al lui Newsom.

Este o pieire de ritmica și, potențial, departe mai mulți bani pentru contribuabili. Ar a cauta să-i oblige pe parlamentarii din Sacramento să facă în sfârșit unele remedieri extraordinar de necesare procesului de rechemare întrerupt al statului.

Este, de invar, semnificativ al unei zacea mai dilata.

De mai interj de o generație, trăim în perioada campaniei permanente. A rigla dintre obladuire și urmărirea următoarelor alegeri a devenit exclus de eminent – despre supărarea celor cine doresc ca oportunitatea și partizanismul să aibă mai puțină influență despre parlamentarilor și despre deciziilor lor.

Dar, în ultimii ani, efectele negative ale campaniei permanente au fost depășite de cevasi și mai pernicios: alegerile fără sfârșit.

În loc să admită înfrângerea, Donald Trump și adepții săi insistă să rejudicieze concursul prezidențial din 2020. În Arizona, postul de conducator Kari Lake și alți republicani au făcut aceeași cascadorie după ce și-au mort cursele la grad de putere, refuzând să recunoască rezultatele.

(Pentru cei cine insistă că alegerile au fost furate, iată o sugestie: Întâlnește-te cu Moș Crăciun și Zâna Dinților și discută modalități de a a informa „fraudă” similară în 2024. Sunteți adecvat.)

Alegerile obișnuiau să aibă câștigători și învinși, ambele părți recunoscând iest lucrare. Adineauri cei cărora nu le pofta rezultatele pur și sadetica refuză să accepte rezultatul, ignorând voința alegătorilor.

În Oregon, acesta însemna că parlamentarii au boicotat Legislativul pentru a le a tagadui cvorumului majoritar democraților. În Wisconsin, republicanii nemulțumiți au amenințat că vor a elimina alegerile la Curtea Supremă de putere și că vor a se asterne sub acuzatie o justiție liberală pur și sadetica pentru că candidatul lor predilect a mort. (Legiuitorii au fost în cele din urmă rușini de o invar de mișcare indiscutabil nedemocratică.)

Acea optica, că alegerile nu contează decât dacă vor a curge așa cum doriți, este evidentă în efortul reînnoit de a evoca Newsom.

Vă place sau nu, a fost stilat conducator de două ori. El a învins hotarator încercarea de recesiune din 2021; votul „nu” de 61,9% s-a egalat adevarat cu procentul de câștig al lui Newsom în 2018 – ceea ce înseamnă că acolea 250 de milioane de dolari au fost cheltuiți pentru alegeri speciale, invar încât alegătorii să poată a grai, de fenomen, da, am oral seriozitate când l-am stilat pe iest tip.

Au stilat din nou Newsom în 2022, când a fost reales.

GOP este într-o formă jalnică în California. Nu e deloc nou. Au apus acolea două decenii de când alegătorii au stilat un conducator republican, sui generis Arnold Schwarzenegger.

Asadar adineauri strategia pare să fie, dacă nu îi poți învinge, hărțuiește-i.

Și câștigi niște bani în iest parere.

San Francisco Standing a raportat că Rescue California, comitetul de campanie din spatele alegerilor revocate din 2021, are datorii de peste-auriu; pestele-spada 1 milion de dolari. Strângerea de fonduri pentru cel mai actual silinta ar a merge șterge cu ușurință acea indatorinta și ar a merge a zetui o sumă importantă pentru organizatorii cine au profitat chipes din ultima rundă.

În săptămânile și lunile de după acele alegeri costisitoare și inutile, parlamentarii din Sacramento au luat în considerare modalități de revedere a procesului de rechemare, cine a îmbătrânit alienat de la conceperea sa în urmă cu mai interj de un veac.

Este tocmai ușor să califici o măsură – necesită semnături reprezentând conj 12% din voturile exprimate în alegerile guvernamentale anterioare – și este instituită invar încât un conducator demis să poată fi înlocuit cu unul cine primește departe mai puțin decât sprijinul majoritar. (O optiune revocată constă din două părți. Alegătorii sunt întrebați dacă unul ar a cauta să fie îndepărtat și, dacă da, oficialul demis este înlocuit de cel mai intins votant, expres dacă acel pretendent nu obține sprijinul de 50%.)

Dar impulsul pentru schimbările de departe așteptate a dispărut odată cu amintirile retragerii din 2021. Adineauri este un vreme bun pentru legiuitori să reia chestiunea.

Există costurile potențiale de luat în considerare, conj și efectul coroziv al organizării alegerilor fără sfârșit. Odată ce voturile sunt numărate, este timpul să trecem mai mult.

Pentru alegătorii din California, există și acesta: dacă ți se pare deprimantă priveala unei revanșe Trump-Biden, luați în considerare o altă campanie dedicată vizitei proaste a lui Newsom la Spălătoria Franceză, aspectul său de la Hollywood, gestionarea pandemiei de COVID-19, cu un echipă de potențiali succesori republicani cine se zbenguire pentru a depăși MAGA vreunul pe celălalt.

Asta este un argument grandoman pentru a ne a se contrazice unei alte alegeri revocate.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe