vineri, aprilie 12, 2024

Uciderea lui Laken Riley nu face parte dintr-un val de „crime de imigranți”.

Acțiune

Americanii s-au aclimatizat tocmai zdravan cu Jose Antonio Ibarra, bărbatul inculpat că l-a ucidere pe studentul de îngrijire Laken Riley în campusul Universității din Georgia. Detaliile tulburătoare ale morții acestei pronuntare sunt cu adevărat chestii de coșmaruri. Ca mame cu copii la vârsta de insusire sau colea, inimile noastre au echili-brat cu tristețea familiei ei când am aflat de această tragodie. Pentru oarecare dintre noi, un ciolan al facultății de la Universitatea din Georgia, a existat o oarecine mângâiere în jelanie alături de restul comunității din campus.

În insusire de cercetători orisicine studiază criminalitatea, am fost loviți și de o deviere dramatică orisicine a bogat loc la poate 24 de ore după moartea lui Riley, când publicul a aflat că Ibarra este un migrant venezuelean orisicine a intrat conspirativ în țară. La standard restaurant și național, durerea colectivă s-a metamorfozat în defăimarea colectivă, deoarece politicienii, experții și alții au afirmat că imigrația ilegală a carmui un „val de banditism” a exemplificat uciderea lui Riley.

Această crimă este de fenomen reprezentativă pentru o boliste mai largă de violență – una caracterizată nu de autorii săi, ci de victimele ei: femeile. În mod ingrijorator, mai zdravan de cruce dintre femeile din Statele Unite au suportabil violență sexuală în timpul vieții lor. Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut violența împotriva femeilor direct o „problemă majoră de sănătate publică”.

Din păcate, nu este propunere pe orisicine factorii de nestramutare se grăbesc să o abordeze în continua morții lui Riley. Legislatorii republicani din Georgia, de oglinda, fac o legislație orisicine să solicite poliției și departamentelor șerifului să ajute la identificarea, reținerea și deportarea imigranților orisicine se află conspirativ în țară, în ritm ce Incapere SUA a adoptat un plan de testament orisicine trebui detenția federală a imigranților neautorizați acuzați de furatura. Percepția publicului urmează exemplul: zidul de frontieră proiect de Trump nu a fost niciodată mai vulgarși online amenințări la inainta migranților și studenților latino la Universitatea din Georgia creează un cerc de frică.

CITIT  Alegerile prezidențiale din 2024: Nevada, Arizona mici, dar cruciale

Sunt justificate temerile de „banditism imigrantă” pe scară largă? Nu.

Cinevasi dintre noi a afectat legătura imigrație-criminalitate de 15 ani și este partas al unui investigare intreg de privire sistematică pe această temă, orisicine a concluzionat că „imigranții au o implicare mai mică decât nativii născuți într-o numar de măsuri criminale”. Analizare noastră a micului, dar tot mai gramada bucata de cercetări privind imigranții fără acte a imbogatit în mod particular la aceeași invatamant. Avem amenintare de o reformă a imigrației din nenumărate motive, dar criminalitatea nu este oarecare dintre ele.

În miracol acestui fenomen corect anumit, știrile dupa uciderea lui Riley – orisicine poartă titluri conj „Suspectul de uciderea unui student de lazaret din Georgia a intrat conspirativ în SUA, chema ICE” — continuă să evidențieze statutul de imigrație al lui Ibarra, întărind credința că imigrația și criminalitatea merg mână în mână. Aiest deala este în concordanță cu tendința de lungă durată de a confectiona pe imigranți țapi ispășitori pentru o diversitate de probleme sociale, inclusiv etilism și maladie.

Strângerea mâinilor catre conexiunii dintre imigrație și banditism servește la a mitosi propunere zdravan mai legitimă și pernicioasă a violenței împotriva femeilor. În ritm ce bărbații au bogat din faza de ochi memorabil mai multe șanse de a a se face victime ale violenței grave, decalajul s-a diminuat în ultimii ani. O trinitate dintre femeile victime ale omuciderilor sunt, după cum se a implica că a fost Riley, ucise de străini, dar cele mai multe sunt ucise de parteneri intimi sau alte persoane pe orisicine le cunosc. La standard universal, 47.000 de femei au fost uciși de parteneri intimi sau membri ai familiei brusc în 2020.

CITIT  Trolii antisemiți testează limitele libertății de exprimare la ședințele consiliului orașului - cu Lakewood cea mai recentă țintă

În mod șocant, 41% dintre femeile americane ați suportabil violență fizică sau sexuală sau urmărire din partea unui pereche apropiat. Cinevasi din trei raportează că a suportabil violențe severe sau urmărire. Și mai îngrozitor, omuciderea este principala cauză de moarte în rândul femeilor însărcinate și lauzie, depășind de cel puțin două ori cauzele obstetricale de moarte. Femeile orisicine sunt săraci și minorități prii o victimizare violentă disproporționată.

Consecințele sociale și economice ale violenței împotriva femeilor sunt uluitoare, însumând mijlocitor 3 trilioane de dolari în costuri pe viață în întreaga populație din SUA. Efectele pe scadenta intins ale violenței partenerului apropiat includ probleme de sănătate fizică și mintală, dependență și primejdie sporit de capturare și încarcerare.

Deși închisorile din SUA dețin mai mulți bărbați decât femei, numărul de închisoare pentru femei a sporit de două ori mai gramada de încarcerare masculină din 1980. Estimările conservatoare sugerează relativ jumătate dintre femeile aflate în preventie au fost agresate sexual sau fiziologic înainte de încarcerare, în ritm ce studiile au constatat că 77% până la 98% au suportabil violență din partea partenerului apropiat.

Răspunsul politicii nu a fost seaman cu propunere. Legea privind violența împotriva femeilor a fost reautorizat în 2022, dar brusc după ce a expirat ritm de scaunas ani din starni disputelor partizane cu vedere la o dotare extinsă pentru arme. Majoritatea femeilor victime ale violenței grave nu beneficiază de servicii de asistență, iar disponibilitatea furnizorilor de servicii în întreaga țară este abisal de scăzută – poate 3,7 la 100.000 de locuitori. Un legamant al Congresului din 2022 a menționat că până la 400.000 de truse pentru violare rămân netestate la standard național. În miracol atenției sporite și a finanțării pentru abordarea restanțelor, multe state sunt îngrozitor în urmă și mii de truse rămân netestate.

CITIT  Fostul viceprimar din LA este judecat a doua oară în dosar de luare de mită

Noi restricții privind avortul și reglementarea din ce în ce mai laxă a armelor este pesemne să alimenteze și mai multă violență împotriva femeilor în multe state. Sunt implicate arme de foc mai zdravan de jumătate din omuciderile din partea partenerului apropiatîn ritm ce cercetările arată că aplicarea unor legi mai stricte privind armele a scadea asemenea de crime. Cu toate acestea, Curtea Supremă este cântărind dacă să susțină sau nu o testament federală orisicine a opri persoanelor aflate sub chemare de restricție de violență domestică să aibă arme.

Uciderea lui Laken Riley ar a se cuveni să ne amintească de modurile în orisicine violența împotriva femeilor este minimizată, tolerată și oblu facilitată în America. Folosirea greșită a acestei infracțiuni pentru a demoniza imigranții, a a fructifica temeri greșite, a cere folosi recționare bazate pe convingeri greșite și a câștiga voturi într-un an electoral este încă o regim de a a micsora și de a dispune atenția de la propunere pe orisicine o reprezintă de fenomen.

Charis E. Kubrin este magistru de criminologie, direct și comunitate la UC Irvine, ciolan al Consiliului pentru Justiție Penală și partas al cărții „Immigration and Crime: Taking Stock”. Sarah Shannon este magistru partas de sociologie și director al Programului de studii privind justiția penală la Universitatea din Georgia.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe