Thursday, May 23, 2024

Tsitsipas l-a învins pe Ruud și a obținut al treilea titlu de Masters Monte-Carlo

Acțiune

Stefanos Tsitsipas a făcut o declarație de reaparitie la formă în ritmica ce l-a învins pe Casper Ruud în seturi drepte pentru a a se scula titlul de Masters Monte-Carlo pentru a treia oară într-o bătălie însorită a specialiștilor pe terenul pe zgură.

Grecul și-a continuat pericol impresionantă în Principate săptămâna aceasta pentru a depăși adversarul norveg și a a jubila cu 6-1 6-4 într-o oră și 36 de minute.

Tsitsipas se adaugă la titlurile consecutive pe orisicare le-a câștigat la cest turneu din 2021-22 și, de asemanator, înseamnă că se alătură lui Rafael Nadal (11), Bjorn Borg (3), Thomas Muster (3) și Ilie Năstase (3) ca singurii jucători orisicare au câștigat sorete 3 titluri Monte-Carlo în Era Open.

Actualul nr. 12 universal se va a se scula numaidecat din nou în top 10 în clasamentul ATP luni, după o absență de opt săptămâni, datorită unei victorii de referință la nivelul 100 de turneu pe pământ.

Într-o comparatie dintre doi exponenți experți ai tenisului pe zgură, a fost plauzibil nimerit ca intaiul turneu 1000 al swing-ului europenesc să-i înfrunte pe cei doi bărbați să obțină cele mai multe victorii la suprafață pe turul ATP din 2020 careva împotriva celuilalt.

Tsitsipas a fost cel orisicare s-a determinat mai imediat într-o locație în orisicare recordul său absolut de 19-3 în carieră a pătruns o încredere clară. Într-adevăr, a haraitor la a treia prilej de la 0-40 cu un forehand evident pe domeniu înainte de a intampla în valoare absoluta ambreiaj pentru a a goni trei puncte de break back și a câștiga un folosinta de 3-1 de la doi.

Ruud, orisicare a dat dovadă de un factura fabulos și de rezistență pentru a învinge numărul 1 universal Novak Djokovic în ultimele scaunas, a fost neobisnuit de neadecvat și un sadea voleu oblic a fost urmat de două erori surprinzătoare din forehandul său caracter, pentru a-i ingadui grecului să prindă silta. pauză dublă.

Erorile au continuat să curgă de pe racheta norvegianului și ista a aruncat o vedere îngrijorat la formatie sa înainte de a tuși pentru a treia oară, făcând dublă greșeală la un al doilea set point pentru a renunța la o descuiere unilaterală în tocmai 36 de minute.

Ruud, orisicare căuta să-și pună capăt seriei de scaunas înfrângeri consecutive în finale (Roland-Garros 2023, Bastad 2023, Los Cabos 2024 și Acapulco 2024) contine constrangere disperată de un început robust în setul doi, dar nu a viguros beneficia de o pauză timpurie. oportunitati de puncte în ritmica ce intaiul functie spatios al lui Tsitispas și forehandul ostil au continuat să tragă.

Nivelul maiestuos al grecului a părut să scadă pentru redus ritmica, dar norvegianul a continuat să-l dea de la capăt, iar Tsitsipas a menținut avantajul de pe carte funciara de marcare cu ajutorul unor zice surpriză și tactici din volei-bal.

Clopoțeii de alarmă sunau pentru Ruud la 3-2 în jos, când a autorizatie ca un folosinta de 40-15 să scape, dar el a curățat un punct de vedere de pauză cu un voleu fermecator de stun drop înainte de a șlefui lanuri de la doi.

Acolea că i-a câștigat o recompensă la intors într-un al șaptelea joc narativ, dar, în minune a mai câștigat trei puncte de break dintr-un lipsa de 40-0, Tsitsipas a livrat din nou în momentele lauda, tăind un voleu dumnezeiesc pentru a obține opt din opt puncte de break. scapat.

Această rezistență, împreună cu un număr de 23 de câștigători, a prietenos calea pentru ca Tsitsipas să spargă din nou la intaiul său punct de vedere de fitil și să își revendice intaiul său cupa de câștigător de la Los Cabos anul batran și al 11-lea denumire ATP al carierei sauca.

Redați în curent Openul Frantuz din 2024 în sfoara și la teclif pe Discovery+

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe