Sunday, April 21, 2024

Trump cere Curții Supreme să respingă cazul care îl acuză de complot pentru a anula alegerile din 2020

Acțiune

Avocații lui Donald Trump au trebuincios marți Curții Supreme a SUA să respingă un rechizitoriu orisicare îl acuză pe fostul președinte de conspirație pentru a infirma rezultatele alegerilor din 2020, reînnoindu-și argumentele armonios cărora el este imun de urmărire penală pentru actele oficiale comise la Camera Albă.

Instanțele inferioare au respins inca de două ori cererile de inviolabilitate, dar avocații lui Trump vor cantari o nouă șansă de a-și susține cazul în fața Curții Supreme apoi când judecătorii vor asculta argumentele pe 25 prier. Decizia Înaltei Curți de a a analiza chestiunea a lăsat dosarul penal în așteptare. în așteptarea rezultatului recursului, neclarându-se dacă avocatul specialist Jack Smith va a merge să-l judece pe fostul președinte înainte de alegerile din brumarel.

Într-un patenta depus marți, avocații lui Trump au reeditat multe dintre aceleași argumente pe orisicare judecătorii le-au întors inca, afirmând că un președinte „nu pesemne funcționa, iar Președinția însăși nu își pesemne păstra independența vitală, dacă președintele va fi urmărit penal pentru acte oficiale odată ce va pleacă din funcție.”

„Negarea imunității penale l-ar incapacita pe oricine perspectiva președinte cu șantaj și stoarcere de facto în timpul mandatului și l-ar a pedepsi la ani de traumă post-oficiu din mâna oponenților hotari”, au scrisoare avocații. „Amenințarea viitoarei urmăriri penale și întemnițare ar ajunge o barieră politică pentru a influența cele mai sensibile și controversate decizii prezidențiale, luând puterea, autoritatea și hotărârea Președinției”.

Imbraca lui Smith a spus că foștii președinți nu se bucură de inviolabilitate absolută și că, în orisice caz, pașii pe orisicare Trump este inculpat să ia în efortul său eșuat, dar frenetic de a rămâne la voie, după ce a irosit în fața democratului Joe Biden, nu vor fi considerate langa acte prezidențiale oficiale. .

Judecătorul de varmeghie din SUA Tanya Chutkan, orisicare prezidează cazul, și un integral de strigare federativ marime din trei judecători de la Washington au fost ambele de vorba cu Smith, dar cazul – odată programat pentru judecată pe 4 germanar – a fost real înghețat de luni de zile, deoarece apelul. continuă să treacă prin tribunale.

Avocații lui Trump le-au spus, de invar, judecătorilor că, în cazul în orisicare nu acceptă argumentele mijloc privind imunitatea, ar a se cere să trimită cazul înapoi la Chutkan pentru „aflarea faptelor” suplimentară. O asadar de mișcare ar ademeni la întârzieri și mai a largi înainte ca un sentinta să poată fi programat.

Cazul este una dintre cele scaun urmăriri penale de tara și federale cu orisicare se confruntă Trump în rastimp ce încearcă să revendice Camera Albă. El și avocații săi au încercat să amâne cazurile de la trecerea în judecată, o strategie orisicare până în actual a dat un cinevasi reiesire fostului președinte.

Dintre cei scaun, poate oaresicine – un caz din New York în orisicare Trump îl acuzatie pe Trump în legătură cu plăți de bani liniștite menite să suprime pretențiile privind o întâlnire sexuală extraconjugală – este pe scuza să înceapă în următoarele câteva luni. Judecătorul din acel caz a amânat procesul săptămâna trecută până cel puțin la jumătatea lunii prier, în rastimp ce caută răspunsuri cu priveliste la un sediment de probe de suprem secunda asupra orisicare avocații fostului președinte au spus că le-a împiedicat capacitatea de a-și pregăti apărarea.

Tucker arata pentru Associated Press.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe