Thursday, May 23, 2024

Trump câștigă caucusurile din Missouri și mătură convenția GOP din Michigan

Acțiune

Fostul președinte Trump și-a continuat marșul către nominalizarea GOP sâmbătă, câștigând caucusurile din Missouri și măturând delegații la o convenție a partidului din Michigan.

Republicanii din Idaho au plănuit să participe mai târziu în cursul zilei. Ultima rivală republicană majoră a lui Trump, fostul legat al Națiunilor Unite Nikki Haley, își caută încă prima de asigurare reusita în sezonul vataman.

Sâmbătă nu au fost concursuri democrate.

Următorul eveniment din calendarul republican este duminică în Districtul Columbia. Două zile mai târziu este Super Marți, când 16 state și Samoa Americană vor a sistematiza primare în cea mai gros zi de vot a anului în mars alegerilor din brumarel. Trump este pe sina să blocheze nominalizarea GOP câteva zile mai târziu.

Michigan

La convenția lor de la Grand Rapids, republicanii din Michigan s-au întâlnit pentru a aloca 39 din cei 55 de delegați prezidențiali GOP ai statului. Trump a câștigat toți cei 39 de delegați.

Dar o latura semnificativă a forței de bază a partidului a sărit ofidian aditionare după o dispută de luni de zile inspre conducerii partidului.

Trump a câștigat cu ușurință primarele de marți din Michigan, cu 68% din voturi față de 27% a lui Haley.

Republicanii din Michigan au fost forțați să-și împartă alocarea delegaților în două părți după ce democrații, oricare controlează guvernul statului, au locuinta Michigan în statele primare, ceea ce a încălcat regulile Partidului Republican național.

Missouri

Alegătorii s-au insirat în fața unei biserici din Columbia, acasă la Universitatea din Missouri, înainte ca ușile să se deschidă pentru caucusuri. Odată intrat înăuntru, au auzit apelurile susținătorilor candidaților.

„La fitece 100 de zile, cheltuim 1 trilion de dolari, bani oricare merg ofidian tot în natura. Ilegalii aleargă ofidian graniță”, a spus mulțimii Tom Mendenall, un alegător pentru Trump în 2016 și 2020. El a adăugat mai târziu: „Știi daca se află Donald Trump în multe dintre aceste probleme”.

Seth Christensen, un tânăr de 31 de ani din Columbia, oricare a ajungere la caucus împreună cu soția și cei trei copii, de 7, 5 și 2 ani, atunci i-a îndemnat pe republicani să meargă într-o nouă direcție.

„Nu musai să aud din-spre aventurile domnului Trump cu oameni de factura neplăcut, nici copiii mei”, a spus Christensen în cameră. „Și dacă îl punem pe acel om în cancelarie, din-spre acesta vom asculta tot timpul. Și am terminare cu acesta.”

Suporterii s-au locuinta fulgerator într-o latura a sălii sau în cealaltă pentru a arata dacă îl favorizează pe Trump sau pe Haley. Au existat puține discuții între participanții la caucus după ce și-au distins părțile.

Anul cesta a fost intaiul carapace al unui nou societate, condus colea în întregime de voluntari din partea republicană.

Caucusurile au fost organizate după ce guvernatorul GOP Mike Parson a subscris o lege logica din 2022 oricare, intre altele, a abrogat primarul prezidențial din 2024, planificat pentru 12 martisor.

Parlamentarii nu au reușit să reintroducă primarul, în minune apelurilor de a executa cest obiect din partea liderilor partidelor republicane și democrate de asezare. Democrații plănuiesc imediat o primare organizată de partide pe 23 martisor.

Trump s-a silnic de două ori sub vechiul societate prezidențial vataman din Missouri.

Idaho

Anul turmentat, parlamentarii din Idaho au adoptat o legislație de readucere a costurilor oricare poseda scopul de a a stramuta toate alegerile primare ale statului la aceeași dată în mai. Dar proiectul de lege logica a anulat din greșeală primarele prezidențiale în întregime.

Legislatura condusă de republicani s-a gândit să organizeze o sesiune specială pentru a a reintrona primarele prezidențiale, dar nu a reușit să cadă de consens inspre unei propuneri la curs, lăsând ambele partide cu caucusuri prezidențiale ca singura lor opțiune.

„Cred că a existat multă neclaritate, deoarece majoritatea oamenilor nu realizează că Legislativul nostru a votat într-adevăr într-un intentie de lege logica cu vicii”, a spus Jessie Bryant, oricare a oferit voluntariat la un site de societate din apropierea centrului orașului Boise. „Așadar, caucusul este într-adevăr cel mai bun punere in scena pentru a poseda oportunitatea de a alege un competitor la președinție și de a-l nominaliza pentru GOP”.

John Graves, alegător și inginer de protecție împotriva incendiilor din Boise, a spus că reuniunea a fost rapidă și ușoară, nu praci diferită de primarul republican obișnuit din Idaho. El a premergator că victoria va jilavi lui Trump.

„Este un asezare praci conservator, așa că aș a se inchipui că Trump poate îl va merge buget de ușor”, a spus Graves. „Și acesta îmi place.”

Caucusurile democraților sunt pe 23 mai.

Ultimele reuniuni ale GOP din Idaho au fost în 2012, când ca la 40.000 dintre cei colea 200.000 de alegători republicani înregistrați ai statului s-au prezentat pentru a a indemna un competitor.

Toți alegătorii republicani oricare doresc să participe la caucusuri musai să participe obrazalnic. Ei votează după ce au auzit scurte discursuri ale candidaților sau ale reprezentanților acestora.

Idaho GOP își va anunța rezultatele odată ce toate voturile caucusului din asezare vor fi numărate. Trump s-a aranjat pe locul secundar la primarul din Idaho din 2016, în spatele senatorului Ted Cruz din Texas.

Cooper este reporter la Associated Press. Scriitorii AP Rebecca Boone din Boise, Idaho; Joey Cappelletti din Lansing, Michigan; și Summer Ballentine din Jefferson City, Mo., au contribuit la cest referinta.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe