vineri, aprilie 12, 2024

Trump ar putea împiedica accesul la avort în California dacă va fi ales. Iată cum

Acțiune

Bună dimineața și bun pribeag la Los Angeles Times Politics, noul nostru indrumar pentru un an electoral complet de controverse, dezinformare și, da, consumare.

Cu 216 de zile până când aflăm oricine va fi următorul nostru președinte bunicul, sunt atât de multe întrebări la fiecine musai răspuns. De pilda:

  • De ce paginile noii Biblii Trump sunt lipicioase?
  • Ne pot a se deplasa republicanii MAGA înapoi în anii 1800 contra strapeala, așa cum au făcut cu armele?
  • Și, cel mai solemnel, raspicat are cinevasi lipsa de un alt buletin electoral?

Le voi lua în randuiala inversă. Da, californienilor, aveți lipsa de iest buletin informational. Eu și colegul meu David Lauter vă vom descrie viziune din Vest – nu oare ce se întâmplă cu ceremonie națională și de stat federal, ci de ce contează. Aoace, în Statul de Aur.

Pentru că suntem diferiți.

Dar oricât am încerca să ignorăm totul dintre Sierra Nevada și New York City, suntem toți americani. Unii dintre noi trăiesc într-un loc mai bun – geografic și mental.

Deci, haideti sa începem.

Ar a se cadea avortul în California să fie într-adevăr în gravitate?

Din nou, da – în două moduri semnificative.

Săptămâna trecută, Julia Spiegel, sfetnic magistral al guvernatorului Gavin Newsom pentru drepturile reproductive, a stat federal în intaiul rând la Curtea Supremă a SUA pentru a a asculta judecătorii dezbaterea dacă o pastilă comună, mifepristona, ar a urma să fie restricționată pentru aplicare în avorturi.

Speigel mi-a spus că ceea ce a frapat-o cel mai indelung a fost decorul tăcut din interiorul curții, în opozitie cu protestele zgomotoase de afară.

Dar, pe măsură ce doi dintre cei mai conservatori judecători – Samuel A. Alito Jr. și Clarence Thomas – au început o succesiune de întrebări în jurul unei legi obscure anti-vici din 1873, cunoscută sub numele de Actul Comstock, lui Spiegel i s-a amintit că „a existat o amenințare liniștită. colo în fața ta.”

Cazul argumentat, FDA vs. Alliance for Hippocratic Medicine, a fost în intins fragment un învins pentru oamenii anti-avort și „pierdut la potou”, mi-a spus profesorul de rectiliniu UC Davis Mary R. Ziegler, pentru că îi lipsea „în cracana” – capabil, scrisoare. că oamenii adevărați ar a se cadea fi prejudiciați de legea existentă.

CITIT  Sindicatul profesorilor oprește sprijinul pentru candidatul LAUSD, invocând activitatea jignitoare pe rețelele sociale

Dar, a avertizat Spiegel, s-ar a se cadea să fi „eschivat un glonț” de datina aceasta, „oare pentru a fi aruncat o bombă inspre noastră” mai târziu.

Acea detonatie ar a se cadea fi punerea în intrebuintare a Legii Comstock sub președinția lui Trump.

Anthony Comstock a fost un camarad agreabil de la Gilded Age fiecine a reușit să adopte o credinta federală fiecine interzicea trimiterea prin poștă a materialelor „obscene, lascive sau lascive”, așa cum a slova David săptămâna trecută.

Dacă Trump este distins, ar a se cadea a decide Departamentului său de Justiție să înceapă să aplice Legea Comstock, avertizează Ziegler. Ca, rapid. Fără instanțe sau legislație – este inca credinta. Acesta ar a se cadea însemna arestarea medicilor fiecine trimit pastile pentru strapeala – împreună cu arestarea celor fiecine primesc pastilele.

Deoarece Comstock este o credinta federală, ea înlocuiește legea de stat federal, ceea ce înseamnă că raspicat și californianii ar fi expuși riscului.

„Așadar, dacă ești o persoană însărcinată în California și comanzi mifeprizonă, ar a se cadea extinde și ei după a sprijini, pentru că nu există excepții fiecine să clarifice că nu poți a strofalui femeile și alți solicitanți de strapeala”, a spus Ziegler. „Statul nu te-ar a se cadea a favoriza”.

În iest montare, susținătorii drepturilor de replica ar încerca posibil să argumenteze Curții Supreme pentru a delimita domeniul de intrebuintare al Comstock – și ar a poseda în mod distinct echitate, deoarece oamenii reale ar fi răniți din punct de vedere de vedenie politicesc prin aplicarea acesteia.

Acesta i-ar darui lui Alito și Thomas un caz puternic în fiecine să susțină o interdicție națională de facto a avortului, deoarece sub Comstock, nu sunt oare pastilele fiecine nu pot fi trimise prin poștă, ci fiecare mobil fiecine ar a se cadea fi intrebuintat într-un strapeala – raspicat și mănușile din latex, dacă se îndreaptă către o clinică fiecine efectuează procedura. Asadar, avorturile chirurgicale, împreună cu avorturile cu medicamente, ar a se cadea fi suspendate.

Decinde de acesta, avertizează Ziegler, Comstock ar a se cadea ocroti contracepția (presupun că Viagra va fi în siguranță, oare spun). Unii dușmani ai avortului consideră că contracepția fiecine interferează cu un ovul fertilizat este avortul. Așa că nu este exagerat gingas să iata contraceptivele prin comandă prin corespondență sau pastilele de a doua zi să fie închise dacă Comstock este practic.

CITIT  ne vom strădui să înțelegem companiile Bitcoin

Ziegler a spus că este frustrată că pericolul obiectiv al aplicării legii Comstock sub Trump nu este mai corect înțeles.

„Sunt ca, oameni buni, există un materie obiectiv fiecine s-ar a se cadea întâmpla contra fiecine nu vorbești”, a spus ea.

Bombă partea a doua

Dacă Comstock nu te ține veget noaptea, democrații speră că EMTALA o va confectiona – sau cel puțin te va a plictisi satisfacator pentru a alege.

Ista este Legea privind tratamentul doctoresc de urgență și stradanie, adoptată în 1986 și fiecine confectiona obiectul unui alt caz de strapeala, fiecine va extinde înaintea Curții Supreme în prier, Idaho vs. Statele Unite.

EMTALA a pretenderisi, capabil, ca fiecare ospital fiecine primește fonduri Medicare să examineze și să stabilizeze pe oricare fiecine intră pe ușă în caz de urgență – inclusiv dacă aceasta condiție necesită un strapeala.

Nu musai să fii pe pretext să mori pentru a te a eticheta pentru îngrijirea de strapeala EMTALA, oare ai încurcat satisfacator încât să riști să te deteriorezi dacă te trimit în altă fragment fără intervenție medicală mai întâi.

Iest materie a alipui prevederile federale ale EMTALA în opoziție directă cu jurisprudenta unor state fiecine interzic gata toate avorturile, cu excepția cazului în fiecine viața mamei este în gravitate rapid.

În iest caz, Idaho – fiecine are unele dintre cele mai stricte legi privind avortul din țară – le a glasui federalilor să-l a acoperi, argumentând că legea nu este valabilă până când mama-moară. Curtea Supremă a re-comandabil, luând cazul atât de sprinten, că este de intelegere.

„Nu cred că există un montare în fiecine Idaho să nu câștige acel caz”, a spus Ziegler, adăugând că posibil va fi „o decedare intins și neplăcută pentru Biden”.

„Îmi dau socoteala de ce Biden a deplasare atât de mult cu EMTALA este că nu a bogat nicio decedare politică pentru el în această privință”, a spus ea.

Acesta pentru că hotărârea EMTALA va fi posibil că verisoara aceasta, ca și hotărârea în cazul mifepristonei. Colo daca cazul pilulei de strapeala ar a se cadea să nu stârnească furia publicului dacă judecătorii hotărăsc așa cum era de așteptat, EMTALA ar a se cadea incinge alegătorii așa cum a făcut-o răsturnarea lui Roe – cel puțin, acesta speră democrații.

CITIT  Vicepreședintele Kamala Harris vizitează Denver marți

Pentru că a ponta este reală.

Dacă Idaho va precumpani, ar a se cadea încuraja alte state să limiteze și mai indelung apoi când avorturile sunt disponibile, raspicat și în cazuri grave, deoarece administrația Biden va fi irosit puterea de a le poposi.

Medicii se vor sinciput să fie acuzați penal pentru că au furnizat avorturi de urgență mai indelung decât statele se vor sinciput să piardă bani pentru adoptarea legilor fără ocrotire.

Dar acesta nu este tot!

În cel mai rău caz, anularea protecțiilor EMTALA ar a se cadea darui o pretext fiecine să permită statelor să iasă din îngrijirea de urgență în alte cazuri nepopulare MAGA, cum ar fi intervenția pentru o urgență de îngrijire fiecine să confirme genul sau tratamentul HIV fiecine salvează vieți. De asemanator, ar a se cadea sfarseste să solicite ca viața „copilului nenăscut” să fie cântărită alături de viața gravidei apoi când se stabilește tratamentul.

Voi ocroti mai multe contra EMTALA în săptămânile următoare, dar vă voi lăsa cu iest gând de despărțire de la Spiegel, responsabilul Newsom pentru drepturile reproductive:

„Musai să fim sinceri cu oamenii cu curiozitate la ce este în joc în următorul pereche de luni.”

Rămâi auros,
Anita Chabria

Ce altceva ar a urma să citești:

Ce musai cult: Republicanii se grăbesc să apere FIV. Mișcarea anti-avort speră să se răzgândească (Politico)

Singurul din America: Casa Domnului lui Trump: Cum infuzează el creștinismul în mișcarea sa (NYT)

Particular LA Times: Campania RFK Jr. sărbătorește Ziua Cesar Chavez. Familia icoanei muncii nu o are

PS Ajunge! Ce zici de acele Biblii lipicioase?

Mă pregăteam să pomana nouar mea Scriptura Trump, în sens de 60 USD, când am găsit această întrebare în Întrebări frecvente:

Ce se întâmplă dacă biblia mea are pagini lipicioase?

Ei corect, prietene, acesta este o problemă.

Se pare că Divinitate vorbește contra o mulțime de lucruri lipicioase. Moise plutea într-un coș molipsitor, manta cu zeft și smoală.

Sodoma și Gomora au trebuit să evite găurile de „pământ molipsitor”.

Dar pagini lipicioase? Ick.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe