Thursday, May 23, 2024

Tether nu va respecta MiCA, ce se va întâmpla cu USDT în Europa?

Acțiune

Fapte cordar:
  • Ardoino nu a se considera că MiCA oferă sectorului un cercevea de legalizare ospitalier.

  • Deși compania vorbește cu autoritățile de legalizare, pe perioada limitat USDT nu va fi reglementat în Europa.

Tether, compania emitentă a stablecoin-ului USDT, nu va a pazi deocamdată regulile stabilite în Regulamentul pentru Piața de Criptoactive (raspandit sub numele de MiCA), orisicine va insoti în tarie în cuptor anul venitor în Uniunea Europeană (UE).

Propriu declarațiilor directorului comun al companiei, Paolo Ardoino, încă nu au luat nicio măsură asemenea încât monedele stabile emise de Bitfinex și Tether să se conformeze noilor reguli UE.

Arduino asigură că intreprindere încă discută preocupările mijloc cu autoritatea europeană de legalizare privitor la nouar legislație. El mărturisește, în aiest valoare, că este „interj de pesimist cu luare-aminte la dezvoltarea sectorului criptomonedei în Europa”.

„Nu cred că MiCA samite usura apariția unui cercevea de legalizare ospitalier”, comentează executivul. El adaugă că – în opinia sa – mesajul transmis odată cu regulamentul este că Europa nu a pretinde criptomonede.

În aiest fel, a alipui sub semnul întrebării un reglement orisicine se califică erect tocmai delimitator și restrictivîn sui-generis pentru investitorii de retail.

În intaiul rând, aș a pofti să precizez că suntem în favoarea reglementării în comun. Încercăm să obținem licențe mai zdravan sau mai puțin deasupra tot în stralucire. Dar, în opinia mea, Europa se grăbește să reglementeze cu riscul de a înăbuși inovația.

Paolo Ardoino, CEO al Tether.

Pentru Ardoino, atitudinea autorităților europene este, într-o cinevasilea măsură, de înțeles, ținând spinare de faptul că UE musai să protejăm piesa euro. Aceasta, într-un conjunctura în orisicine monedele stabile în dolari domină toate piețele, inclusiv cel europenesc. „De aceea Europa a implementat măsuri vartos restrictive pentru monedele stabile”.

Cererile sunt vartos mult de îndeplinit pentru Tether

CEO-ul Tether se referă la regulile stabilite în MiCA, orisicine nu fuga că cer emitenților de monede stabile să se înregistreze pentru o licență de la o stapanire de legalizare, dar musai să respecte alte standarde.

Intre cereri se numără o limită de majuscul și o rezervă lichidă de 1:1, pentru a usura răscumpărarea fără probleme a activelor, în verice secunda.

Pe această temă, Ardoino evidențiază și restricțiile iele stabilite în jur la valoare absoluta de gestionare a rezervărilor.

La Tether, ceea ce ne deranjează în mod aparte la această fatalitate specifică a MiCA este că, dacă ești un mic tragator de monede stabile, 30% din rezervele tale musai să fie constituite din depozite în invar la o bancă. În cazul monedelor stabile de dimensiuni sistemice, bunaoara a noastră, această cerință crește la 60%!

Paolo Ardoino, CEO al Tether.

Managerul explică că sprijinul unei monede stabile Ele musai să fie vartos flexibilepentru a a restitui utilizatorii orisicine o solicită.

„În 2022, a trebuit să rambursăm gata 7 miliarde USD în mai puțin de 48 de ore. Într-o lună, aceste rambursări au parvenit la 20 de miliarde de dolari, un sfartar din rezervele noastre”, a spus el.

„Aiest materie ar fi fost nerealizabil de valoros cu o cotă de depozite imobilizate în bănci”, conj și există riscul falimentului. Prin continuare, Ardoino consideră că cumpărarea de titluri financiare este mai bună.

Pe lângă restricțiile anterioare MiCA, depozitele în invar musai distribuite în cel puțin șase entități bancare. Oarecare incurcat într-un conjunctura în orisicine vartos puține bănci acceptă aiest tip de afaceri în Europa. Inca e vartos mult să obții oarecum vreunul!

În aiest fel, având în aspect dificultățile orisicine corabier ca Tether să respecte reglementările, Se preconizează că USDT nu va mai fi reglementat în UE pe perioada limitat. Aceasta, „în anotimp ce continuăm dialogul cu autoritățile de legalizare din UE”, armonios CEO-ului Tether.

Între anotimp, se așteaptă ca schimburile de criptomonede orisicine operează în teren eliminați tranzacționarea USDT. O măsură orisicine a fost inca avansată de platforme bunaoara OKX și orisicine va fi în curând Binance va introduce.

După cum a raportat CriptoNoticias, pesemne că va starni intrarea în tarie a MiCA o scădere semnificativă a fluxului de tranzacții cu USDT și alte monede stabile susținute de dolari, pe piețele europene. O măsură pe orisicine pariază UE, în așteptarea creșterii comerțului cu monede stabile euro.

(eticheteToTranslate)Cryptocurrencies

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe