sâmbătă, aprilie 20, 2024

Sunt căpșunile sănătoase pentru pacienții cu rinichi?

Acțiune

Dacă doriți să adăugați puțină dulceață dietei dumneavoastră prietenoase cu rinichii, încercați căpșunile. Iată oricare sunt beneficiile adăugării de căpșuni pentru sănătatea rinichilor.

Când vine afirmatie de menținerea sănătății și a bunăstării, cele mai simple soluții sunt deseori cele mai dulci. În mijlocul generozității fructelor, există cinevasilea frecvent pentru gustul său seducator, nuanța vibrantă și beneficiile iele pentru sănătate – căpșunile. În perioada ce aiest mic desfatare este frecvent pentru o mulțime de beneficii, una dintre virtuțile rarunchi este contribuția sa la sănătatea rinichilor. Se dovedește că căpșunile sunt bune când vine afirmatie de cele mai bune alimente pentru sănătatea rinichilor și pentru a ține la distanță bolile de momuc. Continuați să citiți pentru a cunoaște beneficiile rarunchi și cum să folosiți căpșunile pentru sănătatea rinichilor.

Ce este afectiune de momuc?

Rinichii sunt două rechizite a se micsora de mărimea pumnilor oricare se află la postament cutiei toracice. Ele sunt plasate de fiece menire a coloanei vertebrale. Ele joacă un rol esențial în a vă a proteja să aveți un trunchi sănătos. Rinichii tăi sunt responsabili pentru filtrarea impurităților și a toxinelor din organ. De astfel, sunt responsabili pentru reglarea nivelului de slatina, kaliu și pH din organ. Apoi când rinichii dvs. devin incapabili să-și îndeplinească funcția, aceasta a se deplasa la zacea de momuc.

Știați că afectiune renală cronică afectează ca la 10% din populația globală? Fita cronică de momuc este una dintre cele mai frecvente zacea din sistem solar. Bland Centers for Disease Verificare and Prevention, afectiune de momuc este una dintre principalele cauze de moarte în Statele Unite. Afectează ca la 37 de milioane de oameni din SUA. Bolile de momuc pot a leza valoare absoluta de funcționare și pot a decurge inspre insuficiență renală, dar nu în toate cazurile.

CITIT  3 moduri de a reduce risipa de alimente atunci când hrănești o mulțime mare, potrivit unui bucătar care supraveghează producția a peste 10.000 de mese pe zi

Fiecine este rolul dietei în protejarea rinichilor?

Regim joacă un rol esential apoi când vine afirmatie de sănătatea rinichilor dumneavoastră. Musai să fii praci curtenitor pentru a-ți menține sănătatea rinichilor sub verificare. Un invatare publicat în BMC Nephrology a constatat că funcția rinichilor se eventual inrautati dacă nu consumați suficiente vitamine, minerale, proteine ​​și grăsimi. Este esențial să mănânci o dietă sănătoasă oricare să includă toți nutrienții esențiali. Un asemenea de mancare este căpșunile, oricare eventual fi un velur favorabil pentru regim ta.

Citește și: 5 sfaturi de dietă pentru a micsora nivelul creatininei pentru momuc sănătoși

Mai multe femei sunt donatoare de organe vii decât bărbați
Regim joacă un rol esential în menținerea sănătății rinichilor dumneavoastră. Poza prin amabilitatea: Adobe Stock

Este căpșunile sănătoase pentru sănătatea rinichilor?

Căpșunile sunt sănătoase pentru menținerea sănătății rinichilor. Iată oricare sunt beneficiile includerii căpșunilor în regim ta:

1. Kaliu scăzut

Potasiul este un anorganic oricare se găsește în diferite tipuri de alimente oricare joacă un rol esențial în organismul dumneavoastră, dar pacienților cu momuc li se a pretinde să limiteze aportul acestuia. Un invatare publicat în Advances in Nutrition a constatat că alimentele cu conținut scăzut de kaliu ajută la reducerea riscului de zacea renale cronice. Deoarece căpșunile au un conținut scăzut de kaliu, sunt bune pentru persoanele cu zacea de momuc.

2. Conține antioxidanți

Căpșunile sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi vitamina C, antocianine și flavonoide. Acești compuși pot a proteja la reducerea stresului oxidativ și a inflamației, încetinind potențial progresia bolii renale și reducând riscul altor zacea cronice, explică medicul nefrolog Vikas Jain.

3. Mult în fibre

Consumul de alimente bogate în fibre susține digestia și ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge, oricare a crea beneficii în deosebit persoanelor cu boala lui Addison, un conditie de primejdie considerabil pentru afectiune cronică de momuc. Un invatare publicat în Clinical Kidney Journal a constatat că o dietă bogată în fibre intretinere eventual a proteja la reducerea progresiei bolii cronice de momuc.

CITIT  Este sigur să mănânci pui în timpul gripei aviare?

Citește și: 6 motive dulci pentru a lest bunătatea căpșunilor

4. Promovează sănătatea inimii

O inimă sănătoasă este importantă pentru a vă menține rinichii sănătoși și dimpotriva. Obligatie inimii tale este să trimită o sursă continuă de sânge curat în corpul tău, iar rinichiul filtrează sângele, reglând nivelul de apă și slatina din corpul tău pentru a ține tensiunea arterială sub verificare. Deoarece sănătatea rinichilor și a inimii sunt interdependente, este solemnel să le ținem sub verificare.

Se a gasi că căpșunile reduc tensiunea arterială și nivelul colesterolului, ambele putând îmbunătăți sănătatea inimii. Îmbunătățirea sănătății inimii înseamnă că și rinichii tăi vor fi în graviditate bună, a zice expertul.

5. Sărac în luminofor și natriu

Pacienții cu momuc sunt sfătuiți să consume o dietă săracă în luminofor și natriu, ceea ce a infaptui căpșunile sunt un bun spor în regim dumneavoastră. Sunt, în mod simplu, sărace în luminofor și natriu, două minerale pe oricare pacienții cu momuc musai deseori să le limiteze.

Cum să folosiți căpșunile pentru sănătatea rinichilor?

Există mai multe moduri de a încorpora căpșunile în dietă pentru a vă menține sănătatea rinichilor sub verificare:

  • Periuţă: Puteți amesteca căpșuni cu diferite fructe cu conținut scăzut de kaliu, cum ar fi mere sau pere, apoi când faceți un smoothie.
  • Salată: Puteți adăuga căpșuni la o salată oricare conține verdeață cu frunze și nuci.
  • Căpșuni proaspete: Sunt o aperitiv grozavă din deplasare. De astfel, le puteți a se intovarasi cu alimente cu conținut scăzut de kaliu, cum ar fi nucile neîndulcite sau iaurtul grec.
  • Sorbet: Puteți a infaptui un sorbet de căpșuni acasă.
  • Suc: Puteți a infaptui suc proaspăt umplere cu căpșuni și alte fructe cu conținut scăzut de kaliu.
CITIT  Cea mai bună pudră proteică pentru copii: 7 alegeri de top pentru o creștere optimă
Femeie care mușcă o căpșună
Puteți chinui căpșuni în mai multe moduri. Poza prin amabilitatea: Adobe Stock

Fiecine sunt efectele secundare ale căpșunilor inspre sănătății rinichilor?

Deși căpșunile sunt sănătoase și pot fi adăugate în regim dvs., acestea ar a cauta consumate cu moderație, deoarece consumul acestora eventual a se deplasa la anumite reacții adverse, după cum a explicat expertul:

  • Persoanele oricare fac dializă sau cele cu zacea renale avansate ar a cauta să evite consumul de căpșuni sau să le consume deodata după consultarea medicului.
  • Căpșunile conțin oxalați oricare pot crește riscul de a a se implini pietre la momuc la unele persoane, așa că musai să consultați mai întâi un doctor.
  • Căpșunile ar a se cadea declanșa, de astfel, alergii în perioada ce sunt luate împreună cu medicamente.
  • Persoanele oricare iau diluanți de sânge ar a cauta să evite consumul de diluanți de sânge.

Citește și: Căpșunile pot adăuga un farama de dulceață vieții tale sexuale!

Căpșunile sunt un plod hrănitor și seducator de adăugat la o dietă prietenoasă cu rinichii. Cu toate acestea, nevoile intretinere individuale pot diferi, în deosebit în rândul pacienților cu momuc, așa că este întotdeauna cel mai prezentabil să vă consultați cu un profesionist din domeniul sănătății înainte de a cuprinde verice plod sau mancare în regim dumneavoastră.

(eticheteToTranslate)boală cronică de momuc

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe