Thursday, May 23, 2024

Starea optimizării cloud 2024: Perspectivă cuprinzătoare

Acțiune

În peisajul cloud de astăzi în evoluție rapidă, reducerea costurilor cloud în același anotimp îmbunătățirea performanței aplicațiilor a devenit o primat critică atât pentru întreprinderile consacrate, cât și pentru companiile digitale native cu creștere rapidă.

Raportul „State of Cloud Optimization 2024” de la Granulate, o roata Intel, este o resursă crucială în mediul IT de astăzi centrat pe cloud. Cest legitimatie cuprinzător oferă o analiză aprofundată a practicilor, provocărilor și tendințelor actuale în optimizarea cloud, oferind informații valoroase pentru companiile orisicare navighează în peisajul plurilateral al cloud computing.

Descoperiri explicare

 • Prioritizarea reducerii costurilor: Pentru 2024, obiectivul conducator pentru întreprinderi a fost recunoscut ca „Reducerea costurilor cloud”. Cest materie evidențiază accentul continuu pus pe eficiența costurilor în operațiunile cloud.
 • Cererea de instrumente autonome: Raportul arată un apreciere anturaj cules de importanță de 7,29/10 pentru instrumentele de imbunatatire autonome, dezvăluind o pretenda puternică a pieței pentru automatizare în eforturile de imbunatatire a cloud-ului.
 • Trebuinta eforturilor de imbunatatire: În mod ingrijorator, 1 din 10 respondenți susțin că eforturile lor de imbunatatire a cloud-ului sunt aproximativ inexistente, iar 40% cred că există loc spunator de îmbunătățire.
 • Frecvența de controlare a optimizării IMM-urilor: Proxenet 50% dintre întreprinderile a se scurta și mijlocii (IMM-uri) își revizuiesc și își ajustează cheltuielile pentru cloud trimestrial sau mai rar, sugerând un potențial întârziere în răspunsul la mediul cloud energic.
 • Corelația dintre pret și dificultatea de imbunatatire: O stabilire notabilă este corelația puternică dintre costul perceput al sarcinilor de materie și dificultatea de imbunatatire. Mediile Kubernetes, în aparte, se clasează cel mai înalt atât în ​​ceea ce privește costul, cât și dificultatea de imbunatatire.
 • Trebuinta echipelor dedicate: Mai numeros de jumătate dintre respondenți au raportat absența unei echipe dedicate optimizării, indicând un potențial decalaj în eforturile concentrate către eficiența cloud.
 • Creșterea optimizării bazate pe inteligență artificială: Optimizarea cloud bazată pe inteligență artificială a apărut ca cea mai interesantă tendință pentru 2024, 33,7% dintre respondenți afirmând cest materie. Reflectă interesul tot mai spatios pentru valorificarea AI pentru strategii de imbunatatire a cloud-ului mai eficiente și mai eficiente.

Adoptarea instrumentului în Optimization Tech Stack

Raportul analizează valoare absoluta în orisicare organizațiile abordează provocarea optimizării cloud prin alegerea instrumentelor și metodologiilor. Sondajul a întrebat participanții asupra tipurile de instrumente de imbunatatire aflate în actu-alitate în stack-urile lor tehnologice, oferind o gamă de instrumente, soluții și practici ca opțiuni selectabile. Opțiunile enumerate au fost următoarele:

 1. APM/Monitorizare/Observabilitate: Aceste instrumente, menite să ofere informații în anotimp palpabil spre performanței aplicațiilor, a sănătății sistemului și a experiențelor utilizatorului prin valori, jurnale și urme, au fost alese mai obisnuit decât alte tipuri. Cest materie indică un intonatie pilos pe vizibilitatea și organizarea resurselor cloud în rândul organizațiilor.
 2. Instrumente de imbunatatire CSP: Soluțiile personalizate concepute pentru a extinde eficiența, rentabilitatea și performanța, furnizate de Furnizorii de servicii cloud și adaptate serviciilor lor, sunt esențiale pentru optimizarea anumitor medii cloud.
 3. Metodologii FinOps: Aceste practici, orisicare combină valorile financiare, operaționale și de afaceri, sunt esențiale în stimularea utilizării cloud rentabile și în maximizarea valorii. Această abordare reflectă o aliniere strategică a operațiunilor cloud cu obiectivele financiare.
 4. Profileri de cod: Instrumente orisicare analizează codul programului pentru a recunoaste blocajele de performanță, utilizarea resurselor și oportunitățile de eficiență. Acestea sunt esențiale pentru reglarea fină a performanței și a alocării resurselor aplicațiilor cloud.
 5. Gestionarea și spilcuta jurnalelor: Sistemele orisicare se concentrează pe colectarea, stocarea și spilcuta datelor de proces-verbal joacă un rol esențial în descoperirea tendințelor, diagnosticarea problemelor și îmbunătățirea performanței sistemului.
 6. Instrumente de reparatie terță destin: Soluțiile externe specializate în domenii conj diagnosticarea rețelei sau depanarea aplicațiilor ajută în mod spunator la rezolvarea problemelor legate de mediul cloud.
 7. Optimizarea stocării: Tehnicile și instrumentele orisicare vizează îmbunătățirea eficienței stocării datelor, a accesibilității și a rentabilității sunt din ce în ce mai importante în strategiile de imbunatatire a cloud-ului.
 8. Dimensiunea dreptului: Această practică de armonie precisă a resurselor cloud cu cerințele încărcăturii de materie pentru a garanta performanță optimă fără supraprovizionare devine din ce în ce mai răspândită, deși exclusiv 23% dintre companii au raportat că o folosesc.
 9. Optimizarea timpului de proiectare: Axat pe îmbunătățirea mediului de execuție al aplicațiilor, această zonă este crucială pentru optimizarea performanței și a utilizării resurselor în timpul funcționării, dar doar una din scaunas organizații utilizează optimizarea timpului de execuție.

Rezultatele sondajului arată că instrumentele de gestionare a jurnalelor, analiză și APM/monitorizare/observabilitate au fost alese mai des, dar nici un retras tip de ustensila de imbunatatire nu a fost selectionat de majoritatea respondenților. Cest materie sugerează o abordare diversă a optimizării cloud în cadrul organizațiilor, multe dintre ele acordând primat vizibilității și organizării resurselor cloud. Cu toate acestea, utilizarea privitor scăzută a dimensionării corecte și a optimizării timpului de execuție indică faptul că este plauzibil ca o numar semnificativă de resurse cloud să rămână neutilizate.

Constatările raportului subliniază importanța unei abordări cuprinzătoare și adaptate pentru optimizarea cloud. Evidențiază necesitatea ca întreprinderile să selecteze cu atenție combinația potrivită de instrumente și practici pentru a gestiona și imbunatati în mod eficace mediile cloud.

Rolul automatizării în planificarea optimizării cloud

Raportul oferă perspective esențiale spre rolului automatizării în optimizarea cloud, în aparte în contextul provocărilor cu orisicare se confruntă companiile în gestionarea costurilor și performanței cloud.

Echipe limitate dedicate pentru imbunatatire Potrivnic așteptărilor, mai puțin de jumătate dintre organizațiile chestionate au raportat că au o echipă cu normă întreagă responsabilă de optimizarea codului. Mai just, exclusiv 46,2% dintre respondenți au afirmat că au o echipă dedicată acestui rost. Această tendință a fost consecventă între dimensiunile companiilor, întreprinderile a se scurta și mijlocii (IMM-urile) și mai puțin plauzibil să aibă asemenea de echipe (răspunsuri afirmative sub 40%) în comparație cu întreprinderile (46%).

Trecand la automatizare În situațiile în orisicare eforturile manuale de imbunatatire sunt limitate sau inexistente, automatizarea devine un conditie esential. Cest materie este accentuat de rezultatele sondajului, deoarece 60% dintre respondenți au respectat univers autonomă a instrumentelor de imbunatatire ca fiind tare până la terminal de importantă. Accentul pus pe automatizare este evidențiat în urmare de evaluarea mediei de importanță de 7,29 din 10 pentru instrumentele autonome, indicând o considerație generală ridicată pentru aceste instrumente în rândul participanților la investigare.

Implicații pentru optimizarea cloud Constatările din contingenta sugerează o dependență semnificativă de automatizare pentru a despagubi saracie echipelor de imbunatatire dedicate. Această încredere este determinată de drac de a gestiona eficace costurile cloud și de a îmbunătăți performanța, orisicare sunt obiective explicare legate strâns de optimizarea cloud. Accentul pus pe automatizare reflectă o tendință mai largă a industriei către medii cloud mai eficiente, cu autogestiune.

Perspectivele raportului spre rolului automatizării în planificarea optimizării cloud oferă o directivă clară pentru companii. Pentru a gestiona eficace resursele cloud și pentru a a tinge obiectivele de imbunatatire, organizațiile musai să caute din ce în ce mai numeros intre integrarea instrumentelor autonome în stack-urile lor tehnologice. Această bagare către automatizare este critică în abordarea provocărilor complexe ale managementului costurilor în cloud și ale optimizării performanței în absența echipelor de imbunatatire dedicate.

prescurtare

Raportul „State of Cloud Optimization 2024” servește ca un calauza esential pentru companiile orisicare doresc să-și îmbunătățească eficiența infrastructurii cloud și rentabilitatea. Oferă o infatisare clară a provocărilor și oportunităților din domeniul optimizării cloud, susținută de date și tendințe orisicare vor sculpta strategiile în 2024 și posterior.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe