Monday, May 20, 2024

Speranțele imigranților s-au realizat la votul din Michigan

Acțiune

Poate că votul nu a fost intaiul treaba în mintea părinților sau bunicilor noștri apoi când au capatuit în SUA din țări și provincii în orisicine democrația era un vis. Durere (pesemne mai multe locuri de muncă), învățarea limbii și stabilirea unei căminuri în comunitate etnica au bogat antecedenta față de politică și totul a fost în serviciul priorității lor principale: crearea unui perspectiva mai bun pentru copiii lor.

Săptămâna aceasta, acea angajament parelnic depășită a visului american sa derulat în durata adevar în centrele de alegere din Michigan. Sute de mii de arabo-americani – mulți dintre ei descendenții din a doua și a treia generație a imigranților din Orientul Mezin – și-au intrebuintat voturile pentru a inainta un stire președintelui Biden în zaloaga de rapstire față de gestionarea de către ista a războiului Israel-Hamas.

Cetățenii preocupați de cauzalitățile civile și de recesiune umanitară din Fâșia Musca și frustrați de ceea ce văd vertical sprijinul necondiționat al lui Biden pentru Israel, s-au alăturat unei mișcări de bază pentru a a incerea „neangajarea” la baletul chinez de marți, în loc să voteze pentru candidatul în exercițiu.

Scopul a fost obținerea a 10.000 de voturi. Au tulburat de 10 ori cest număr. Adică dupa 100.000 de voturi „neangajate” într-un politie swing pe orisicine Biden l-a câștigat cu taman 154.000 de voturi în 2020. Pasamite că acusi ascultă?

Cert, este încă nedeterminat dacă cest act zguduitor de rapstire în urne va a petrece acul inspre politicii SUA, dar simplul act de a castiga puterea de vot pentru a inainta un stire, mai degrabă decât pentru a descreste șansele unui concurent, a reprezentat un vis indeplinit.

Generațiile anterioare orisicine au emigrat în Michigan din țări pentru Liban, Siria sau Irak au venita în SUA pentru o viață mai bună. Au venita aoace pentru a scăpa de război, persecuții politice și religioase, lipsă de oportunități și sisteme corupte conduse de oameni puternici despotici sau teocrații brutale.

Multe au venita din locuri în orisicine „alegerile libere” au fost în puzderie măsură performative, deoarece rezultatul era inca fixare, sau în orisicine a face pentru un grupare politician versus celalalt însemna să-ți pui viața în amenintare.

Unii conducători par să nu plece niciodată. Președintele misir Abdel Fattah el-Sisi, orisicine este în funcție durata de un decada, nu are desertaciune față de regretatul Hosni Mubarak, orisicine a condus durata de 30 de ani. Familia Al-Assad a chivernisi Siria din 1971. Tatăl meu a venita din Irak, inde ocupația, amestecul american și conducerea despotică au fost canon în timpul vieții rarunchi.

Corupția politică, dacă nu războiul, a fost o veritate continuă din Liban până în Libia, datând de mai multe generații. Nu e de nedumerire că promisiunea Americii încă strălucește, distinct și acusi în starea noastră divizată și precară.

Biden a fost învins de votul „neangajat” atât în ​​Dearborn, cât și în Hamtramck, inde arabo-americanii reprezintă aproximativ jumătate din populație. Unele sunt noi în SUA, dar multe altele au rădăcini generaționale în Michigan.

„Ieri a fost o izbanda răsunătoare”, a fatis miercuri primarul Dearborn, Abdullah Hammoud. Tânărul de 33 de ani este fiul imigranților libanezi.

„Aceasta nu este taman o problemă arabă sau musulmană acusi”, a continuat el. „Aceasta este o problemă americană acusi.”

Acțiunile lor au făcut titluri și au declanșat o mișcare orisicine va fi potential duplicată în alte primare ale statelor oscilante, în orisicine o fatalitate din alegatori ar a se cuveni a efectua sau întrerupe candidatura la Perla Albă. În 2020, Biden a câștigat Georgia cu mai puțin de 12.000 de voturi. Statul găzduiește dupa 57.000 de arabi americani.

Americanii arabi și musulmani, dintre orisicine majoritatea au votat pentru biletul democratic de la războiul din Irak, sunt conștienți că victoria lui Donald Trump în vinicer nu este în interesul lor.

În intaiul său an ca președinte, republicanul i-a jignit în mod reiterat pe părinții musulmani ai unui ostas Steaua de Aur căzut; a promulgat o interdicție musulmană; și a răsturnat interesele palestiniene când a identificat Ierusalimul ca capitală a Israelului.

Frustrarea alegătorilor arabi americani față de sprijinul lui Biden pentru Israel a tulburat un nou maximum și nu sunt singuri. O mulțime de oameni inteligenți, cu ratiune civică pe orisicine îi cunosc, din tot felul de medii etnice și religioase îmi spun acusi că se gândesc să nu participe la alegerile din vinicer.

Votarea pentru sediționistul Trump este un neîncepător, spun ei, dar sprijinul necondiționat al lui Biden pentru Israel în războiul său cu Hamas prezintă o mister morală povarnic de turmentat cu vederea. Codos 30.000 de locuitori din Musca au fost uciși, majoritatea femei și copii, de când sirag israeliană și-a început atacul punitiv inspre Gazei, ca răspuns la atacurile brutale ale Hamas din Israel din 7 brumarel, orisicine au ucidere vreo 1.200 de persoane.

Cumva joi, cel puțin 115 persoane au fost ucise și dupa 750 au fost rănite, convenabil martorilor și Ministerului Sănătății din Musca, când trupele israeliene au nevindecat focul inspre unei mulțimi orisicine se luptă după ocrotire în orașul Musca.

Dar să nu te afli la alegeri nu este răspunsul, pasiv inde te afli în privința rolului Americii în războiul Israel-Hamas – sau în verice altceva, de altcum. Este singura posibilitate adevărată pe orisicine o mai avem ca cetățeni și, dacă sună neobisnuit, luați în considerare ce s-a întâmplat săptămâna aceasta în Michigan.

Era democrația în acțiune, catva la orisicine mulți dintre părinții și bunicii noștri visau taman în patriile lor.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe