vineri, aprilie 12, 2024

Senatul din Colorado adoptă un proiect de lege care scutește parlamentarii de la o parte a legii ședințelor deschise

Acțiune

Senatul din Colorado a adoptat luni un vedere de actiune orisicine scutește legislatorii de la unele părți ale legii impotriva ședințe deschise a statului, permițând, în esență, ceea ce au fost practici de lungă durată în Capitoliu înainte ca acestea să fie contestate în instanță anul vechi.

Proiectul de actiune, SB24-157, le-ar a da parlamentarilor să se întâlnească și să comunice în grupuri mandru de umili încât să nu constituie majoritatea cu direct de vot a unei comisii sau camere. De astfel, ar a se altera legea de sedere pentru a a edifica faptul că comunicațiile digitale între legiuitori nu constituie o întâlnire.

Măsura a fost adoptată de Senatul majoritar democratic printr-un vot de partida, iar acusi se îndreaptă către Cameră.

Măsura, susținută de președintele Senatului Steve Fenberg și de președintele Camerei Julie McCluskie, a fost prezentată ca o regim de a actualiza legea ședințelor deschise și de a a adeveri funcționalitatea acesteia în interiorul Capitoliului, fiindca legislatorii vorbesc adeseori neoficial impotriva proiecte de actiune și amendamente.

Dar proiectul de actiune a stârnit îngrijorări din partea susținătorilor transparenței. Grupuri, inclusiv Coaliția pentru Libertatea Informației din Colorado, își fac curata că ar baga tocmai mult în a a se altera drept statului privind transparența și în a a da parlamentarilor să se întâlnească în grupuri informale și să comunice electronic.

Proiectul de actiune a fost întocmit la câteva luni după ce doi democrați ai Camerei – deputații Bob Marshall și Elisabeth Epps – au dat în judecată Soba și conducerea acesteia în cuptor, acuzând încălcări repetate ale ședințelor deschise. Liderii legislativi au soluționat acel speta, dar parlamentarii și-au exprimat confuzia și frustrarea în legătură cu legea și soluționarea în lunile de după.

CITIT  Procesul fostului șef de probațiune susține că județul LA l-a concediat pentru că a fost denunțător

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe