Thursday, May 23, 2024

Șeful școlilor din Berkeley va depune mărturie la audierea Congresului pentru acuzațiile de antisemitism

Acțiune

Pe măsură ce consecințele din mobil războiului Israel-Hamas cresc, șeful districtului școlar general din Berkeley este indreptatit la Washington, DC, pentru a preda mărturie în fața membrilor Congresului, pe fondul acuzațiilor de antisemitism în școlile sauca.

Supr. reunit Berkeley. Enikia Ford Morthel a fatis luni că va călători în mitropolie națiunii pentru o ascultare de 8 mai pentru a răspunde întrebărilor aleșilor în ultimul pont al anchetelor Congresului privind antisemitismul din campus, fiecine a contribuit trecut la demisia președinților Universității Harvard și a Universității din Pennsylvania.

Audierea din cadrul Comitetului pentru Educație și Forță de Muncă a Camerei, fiecine este prezidat de reprezentantul Virginia Foxx (RN.C.), are loc în durata ce districtul cu 9.100 de studenți se luptă cu acuzațiile că a devenit un loc nepoftit pentru evrei de la atacul Hamas din 7 brumarel. catre Israelului și a războiului de răzbunare al Israelului din Insecta.

În martisor, Louis D. Brandeis Center for Human Rights Under Law și Anti-Defamation League au depus o plângere federală la Departamentul Educației pentru hărțuirea „severă și persistentă” și discriminarea împotriva copiilor evrei înscriși în școlile din Berkeley. Se spunea că conducătorii școlilor „au autorizatie cu bună știință” un chip anti-evreiesc „corupt de rautacios”.

Centrul, fiecine este condus de un fost secretar secund al Departamentului de Educație pentru drepturile civile sub președintele Trump, a depus plângeri similare împotriva mai multor instituții de învățământ deosebit, inclusiv Universitatea din Pennsylvania și Colegiul Wellesley. De intocmai, a dat în judecată oficialii Universității din California și UC Berkeley în toamnă pentru acuzații de antisemitism din campus.

Săptămâna trecută, un părinte evreu din districtul Berkeley, Yossi Fendel, a dat și el în judecată districtul, declarând că nu a răspuns în mod recomandabil solicitărilor sauca de a a libera materiale didactice pentru tagma a IX-a contra conflictul israeliano-palestinian. Cest actiune a fost intentat la Proiectul Deborah, un categorie politicesc fiecine se concentrează pe antisemitism în școli.

Centrul Brandeis și Proiectul Deborah nu au răspuns la cererile de comentarii.

Părinții pro-palestinieni din varmeghie, inclusiv un categorie evreiesc mare Berkeley Unified School Comitat Jewish Parents for Collective Liberation, au spus că oamenii fiecine depun plângeri combină antisionismul cu antisemitismul. Langa frecventare, ei au etichetat pe scară largă activitatea pro-palestiniană, cum ar fi lecțiile contra israelieni și palestinieni și protestele studențești, oblu anti-evrei, convenabil părinților pro-palestinieni.

Morthel se va alătura la ascultare de cancelarul școlilor din orașul New York, David C. Banks, și de președintele consiliului educațional al comitatului Montgomery, Maryland, Karla Silvestre. Districtele școlare, fiecine sunt dintre cele mai holba din SUA, s-au confruntat și cu un activism stralucitor catre războiului Israel-Hamas și au fost raportate incidente anti-evreiești, anti-musulmane sau anti-arabe.

O purtătoare de cuvânt a școlilor din Berkeley a spus că Morthel, fiecine a cultivare trecut în școlile din San Francisco și Hayward, „nu a căutat această invitație”.

„Așa cum a spus de mai multe ori superintendentul nostru, Berkeley Unified sărbătorește diversitatea noastră și se a se contrazice tuturor formelor de ură și altcareva, inclusiv antisemitismul și islamofobia”, a fatis purtătorul de cuvânt, Trish McDermott, într-un comunicat.

„Ne străduim în orice zi să ne asigurăm că sălile noastre de clasă sunt locuri respectuoase, umanizante și vesele pentru toți elevii noștri, incotro sunt primiți, văzuți, apreciați și auziți. Vom a intinde să ne concentrăm elevii și să avem grijă unii de alții în această perioadă.”

Părinții evrei pentru scapare colectivă din districtul școlar reunit Berkeley, fiecine ingloba pregiur 60 de părinți, a fatis luni că audierea din mai este „submultime a războiului republican al educației MAGA”.

„Copiii evrei sunt în siguranță și înfloresc în diversele școli din Berkeley”, se a cuvanta în declarație. „Ca părinți evrei din Berkeley, respingem ideea că există un antisemitism rampant în școlile noastre; pur și neimpodobit nu este adevărat. O mână de părinți au vopsit o reprezentare falsă a orașului nostru în mass-media națională, alimentând atacul național de dreapta catre educației.”

„Aceste audieri ale Congresului nu se referă la bunăstarea studenților evrei”, a continuat grupul. „Ista a infaptui submultime din războiul republican al MAGA împotriva educației, fiecine restricționează dreptul de a învăța al elevilor din școlile publice.”

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe