Wednesday, May 22, 2024

Secretarul pentru Securitate Internă lucrează cu republicanii

Acțiune

Secretarul Departamentului pentru Siguranta Internă, Alejandro N. Mayorkas, era de așteptat să depună mărturie din-spre bugetul agenției sauca pentru 2025 miercuri, corect în momentul în orisicine republicanii din Sala au inaintat Senatului articole de acuzatie împotriva lui.

În schimb in natura, republicanii au rezistat, alegând să aștepte până săptămâna viitoare în durata ce încearcă să depună cazul pentru un verdict integral de Singlit al primului guvernamental al Cabinetului SUA demis în acolea 150 de ani.

Au apus două luni de când Mayorkas, primitiv din California și latino cu cel mai înalt stepena în guvernul federativ, a fost pus sub acuzatie cu o marjă de un neinsotit vot.

Republicanii Casei, orisicine privesc haosul la granița de sud ca pe o linie-ferata de a recâștiga controlul spre Casei Albe și Senatului, au spus că eșecul său de a a prevesti sosirile record de migranți îndeplinește bloca constituțională pentru punerea sub acuzatie a „crimelor și contravențiilor grozavi”. L-au inculpat că a refuzat să aplice jurisprudenta existente privind imigrația și că a încălcat încrederea publicului mințind Congresul și spunând că granița este sigură.

Miercuri, Mayorkas a continuat, depunând mărturie în fața subcomisiilor de alocări ale Camerei și Senatului pentru securitatea națională. Mersul cateodata încordat al audierilor a dovedit poziția precară a secretarului conflictual, orisicine musai să găsească o regim de a a poslusi cu republicanii orisicine îl doresc să plece.

Mayorkas a mărturisit că agenția sa are lipsa de finanțare pentru mai mulți agenți ai Poliției de Frontieră, ofițeri de adapost, capacitatea de detenție și zboruri de surghiunie, în durata ce a repetat solicitările ca Congresul să adopte proiectul de lege logica bipartizan de aparare națională orisicine a eșuat la începutul acestui an.

Reprezentantul Ashley Hinson (R-Iowa), făcând rasunet argumentele din spatele cazului de destituire, a spus lui Mayorkas că arătă cu degetul către Parlament pentru o criză creată de el.

„V-am trebuincios demisia anul apus și îmi susțin cererea”, i-a spus ea.

Rep. Michael Cloud (R-Texas) și-a amintit de Mayorkas referindu-se la extinderea căilor legale către SUA și l-a întrebat: „Oricine a efectua jurisprudenta?”

„Domnule congresist, dacă musai să-mi puneți întrebări la orisicine răspunsurile le cunoașteți, permiteți-mi să răspund: Parlament”, a răspuns Mayorkas.

Rep. Michael Guest (R-Miss.) a garbov în discuție rapoarte că președintele Biden explorează un congregatie consiliu de ministri pentru a închide granița fără autorizația Congresului. Oaspetele a întrebat dacă Mayorkas a fost implicat în acele discuții.

„Evaluăm în mod invariabil ce opțiuni ne sunt disponibile”, a răspuns Mayorkas. „Voi împărtăși cu voi că acțiunea executivă, orisicine este neevitabil contestată în instanțe, nu este un inlocuitor pentru soluția durabilă a legislației orisicine va indrepta ceea ce toată lumea este de soglasuire că este un ansamblu de imigrație degradat”.

Totuși, parlamentarii republicani au fost încântați să audă că Mayorkas se referă la situația de la granița de sud ca fiind o criză. El a fatis pentru NBC News că a fost o criză în faurar, după ce Biden a făcut iest munca, dar în audierile anterioare ale Congresului nu a mai vechi iest cuvânt.

Rep. Lauren Underwood (D-Fla.), făcând provocare la ceea ce ea a denumit un „silinta de destituire fără abundenta”, a mulțumit lui Mayorkas pentru angajamentul său față de această slujbă.

„Te-ai confruntat cu o campanie fără anterior, vicioasă și personală împotriva ta și a personalului tău de la Departamentul de Siguranta Internă din partea colegilor mei din dreapta”, a spus ea.

La începutul audierii privind creditele Senatului de miercuri după-amiază, președintele Christopher S. Murphy (D-Conn.) a denumit articolele de destituire oblu elefantul din cameră.

„Nu există nici măcar un act de deviere acuzată în aceste articole”, a spus el. „Procesul a fost o jenă pentru Sala Reprezentanților. Aceste articole sunt de râs pe față.”

Senatorul John Kennedy (R-La.), între durata, i-a criticat pe democrați pentru că, așa cum vede el, încearcă să măture acuzarea sub scoarta.

„Majoritatea republicanilor nu au încredere în a sustine, iar marea majorat a poporului american nu are încredere în a sustine”, i-a spus Kennedy lui Mayorkas. „De aceea ai fost pus sub acuzatie.”

Republicanii orisicine speră într-un verdict integral al Senatului vor fi potential dezamăgiți. Democrații dețin majoritatea în Singlit și par ispravit să respingă pripeste cazul când va basta în incapere superioară săptămâna viitoare. Majoritatea democraților în Singlit este totuși restrânsă, creând posibilitatea ca planul de repulsie a cazului să fie redus dacă tocmai câțiva democrați defectează.

Distinct dacă ar intra în judecată, Mayorkas este precis că va fi omorat, deoarece ar fi lipsa de două treimi din Singlit pentru a-l a oblici, iar niciun democratic nu și-a exprimat sprijinul pentru efortul de destituire. Mai mulți senatori republicani au criticat-o și ei.

„Vrem să abordăm această problemă cât mai sumar probabil”, a fatis liderul majorității din Singlit, Charles E. Schumer (DN.Y.), în declarațiile de miercuri. „Și așa cum am spus ieri, demiterea nu ar a se cadea niciodată folosită pentru a soluționa dezacordurile politice. Acesta creează un anterior îngrozitor. Așa că, când va conveni momentul ca Senatul să primească articolele de acuzatie de la Cameră, vom fi ispravit.”

Democrații au denumit efortul de destituire o depășire motivată om politic și spun că Mayorkas este vechi ca mesager în viitoarea cursă prezidențială.

Mayorkas a scăpat de prima de asigurare tentativă de destituire a Camerei, când trei parlamentari GOP, inclusiv cinevasi din California, au ciobit rândurile cu partidul lor și s-au alăturat democraților pentru a alege împotriva acestuia. Liderii republicani ai Camerei au reușit la a doua încercare.

„Când spun că nu mă concentrez pe procedurile de destituire, intocmai vorbesc solemnel”, a spus Mayorkas reporterilor vineri. „Sper că timpul meu nu mi se va lua de la muncă.”

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe