Wednesday, July 24, 2024

Se pare că chimicalele se află în tot ceea ce mâncăm în aceste zile – Cât de îngrijorați ar trebui să fim în legătură cu asta?

Acțiune

euEste indeajuns de ușor să aruncați conserve, alimente congelate și alte articole ambalate în coș apoi când faceți cumpărături. Dar o scanare a listei de ingrediente te-ar a se cuveni lăsa să te întrebi: Ce precis mănânci?

Aiest unealta este autentic mai distins în ultima perioada, când titlurile impotriva ingrediente necunoscute, substanțe chimice legate de neoplasm și microplastice par inevitabile.

Când le-am trebuincios cititorilor să împărtășească cele mai creste întrebări impotriva sănătatea lor pentru seria noastră Sincer Talk Rx, am dezvelit că mulți dintre voi doreau să știe cât de îngrijorat ar a se cere să fiți în legătură cu substanțele chimice din alimente. Așa că am pus această întrebare grupului nostru de experți.

Vom atat la răspunsurile lor într-un moment. Dar mai întâi, să dezvăluim cele trei domenii de orisicine mulți dintre noi suntem cei mai îngrijorați:


Experți în aiest punct

  • Alexa Mieses Malchuk, MD, MPH, medical de medicină de samanta incredintare de indemn și director medicinal districtual la One Doctori-cesc din Carolina de Crivat
  • Samuel Mathis, MD, medical de medicină de samanta incredintare de indemn și magistru secundator de medicină de samanta la Universitatea din Texas.
  • Divesh Goel, MD, medical de samanta incredintare de margine

Ingrediente necunoscute

Multe ingrediente comune din alimente, cum ar fi acidul ascorbic, nitrații, sulfurile, benzoatul de natriu și sorbatul de kaliu, pot a se cultiva ca o limbă străină. Aceste ingrediente sunt de narav conservanți alimentari, orisicine permit alimentelor să dureze mai greu, dupa Food Insight. Cateodata sunt mai puțin intimidanți apoi când sunt traduse în limbajul de zi cu zi: acidul ascorbic, de oglinda, este vitamina C.

Orisice aditivi incluși în alimente sunt reglementați: FDA cuprinde vreo 700 de aditivi alimentari pe inventar colectiv recunoscută ca sigură (GRAS), dupa Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA (NLM).

Cantitatea unui condiment contează, de atare. Unele substanțe chimice pot fi periculoase la niveluri ridicate, pretext pentru orisicine sunt permise exclusiv la „o procent din cantitatea orisicine este considerată dăunătoare”, dupa NLM.

Un prevenire înfricoșător din California pe impachetare

O altă cauză potențială de îngrijorare: pe unele ambalaje, este practicabil să vedeți un verb de rău auspiciu de genul: „Aiest marfa conține o substanță chimică cunoscută de statul California ca fiind canceroasă”.

Aiest prevenire este indispensabil ca noroc a Propoziției 65 a Californiei, orisicine a fost aprobată în 1986. În concordanta cu această cauza, California a creat o listă de sorete 900 de substanțe chimice cunoscute că provoacă neoplasm sau venin pentru copie (gândiți-vă: BPA, o substanță chimică folosită cateodata în ambalajul alimentelor) și solicită companiilor să transmită avertismente impotriva acestea, dupa Oficiului California pentru Evaluarea Riscurilor pentru Sănătatea Mediului (OEHHA).

De remarcat: „Nu toate substanțele chimice de pe listă au fost dovedite comunității științifice din întreaga neam că provoacă de magie neoplasm la oameni”, nimerit Societății Americane de Tumoare maligna.

În picler, când vine flecar de rău, cantitatea unui condiment contează, la fel ca în cazul aditivilor alimentari de mai sus. În rodul-pamantului ce inventar de ingrediente Prop 65 ia în considerare aiest unealta prin stabilirea unor niveluri sigure pentru substanțele chimice, aceste „niveluri sunt clasic de vreo 1.000 de ori mai a se micsora decât nivelurile stabilite de agențiile de regularisire bunaoara FDA, EPA și Organizația Mondială a Sănătății”, nimerit Food Insight.

Știri impotriva microplastice

Nu veți a privi microplastice – alias a se micsora bucăți de expresiv – listate ca condiment pe mâncarea dvs., dar potential că le mâncați.

Aiest unealta se datorează faptului că microplasticele se găsesc în apă, pește și crustacee, săruri și glucida, alimente procesate și plante, dupa unei analize din cuptor 2022 din Jurnalul Internațional de Molipsire a Alimentelor. Este practicabil ca aceste bucăți a se micsora de expresiv să ne dăuneze sănătății, inclusiv să vă încurce cu greutatea, dar avem pericol de mai multe cercetări pentru a ști cu siguranță.

Asadar, sunt substanțele chimice din alimente dăunătoare? Cât de îngrijorați ar a se cere să fim?

Samuel Mathis, MD, banner la cap

„A spanzura de ce fel de alimente mănânci. În colectiv, recomand pacienților să respecte trei reguli pentru o alimentație sănătoasă (popularizate de jurnalistul și autorul Michael Pollan):

Period 1 este să mănânci alimente adevărate. Mănâncă mâncare pe orisicine bunicii tăi ar fi spus că este mâncare. Dacă mănânci lucrurile pe orisicine oamenii le-au mâncat de mii de ani, nu musai să-ți faci cumineca cu ochire la microplastice sau alte substanțe chimice din alimente, deoarece mănânci alimentele reale și nu o formă procesată a acesteia.

Period 2 este să nu mănânci foarte greu. Și reglementa 3 este să mănânci mai distins plante. Nu spun că nu mâncați hant, dar cea mai potop noroc din regim noastră ar a se cere să fie pe bază de plante.

Există o listă de alimente cunoscute sub numele de „duzina murdară” în medicina veterinara integrativă. Acestea sunt alimente orisicine potential ar a se cere cumpărate esential din starni tendinței lor de a a acapara și de a reține pesticidele și alte substanțe chimice. Zezina murdară cuprinde alimente bunaoara căpșuni, verdeață închisă cu frunze ecologisti, piersici, mere și afine.

Dacă observați, cele mai multe dintre acestea sunt plante orisicine au pielea vartos subțire, sau pe orisicine le mâncăm cu pielea. Sunt mai îngrijorat de aceste alimente decât de oarece ca o banană sau un avocado – din starni pielii exterioare groase, este puțin potential ca acestea să fie la fel de afectate de pesticide.”

„Ceea ce le spun pacienților mei este să mănânce lucruri orisicine sunt mai colea de Pământ. Un măr pe orisicine îl culegeți este mai colea de sursă decât sosul de mere pe orisicine îl cumpărați de la băcănie”. — Divesh Goel, MD

Alexa Mieses Malchuk, MD, banner cu capul

„Din păcate, apoi când alimentele sunt produse în masă în Statele Unite, nu sunt întotdeauna produse la cele mai înalte standarde.

Deseori, pesticidele și lucrurile orisicine, într-un fel, mențin alimentele sigure pentru cheltuiala, pot a se baga noi substanțe chimice dăunătoare în corpul dumneavoastră. De atare, auzim multe impotriva focarele de E. Coli și focarele de salmonella. Multe dintre acestea au de-a a fauri și cu valoare absoluta în orisicine alimentele sunt produse în Statele Unite.

În colectiv, dacă o persoană își pasamite a cuteza, este întotdeauna cel mai prieteneste să mănânce alimente întregi (lucruri orisicine nu sunt la fel de procesate), să mănânci organice sau să încerce să găsească produse de obarsie animală orisicine au fost pasamite produse într-un mod mai modern – acesta se pasamite a izvodi de magie. la beneficii pentru sănătate”.

Divesh Goel, MD, banner cu capul

„Toată lumea ar a se cere să fie conștientă de ceea ce este în alimentele lor, dacă are capacitatea de a fi conștienți. Dar unii oameni sunt îngrijorați de supraviețuire. Grabnic dacă ești mai sus în Piramida lui Maslow, cu nevoile tale esențiale satisfăcute, ai capacitatea de a uită-te la ce este în mâncare.

Un anume grad de conștientizare este apreciabil. Dar, din păcate, dacă nu te muți într-o altă țară sau dacă ai, să zicem, o fermă de hobby, sau nu ai banii, timpul și resursele pentru a obține alimente cu adevărat organice, potential că este netrebuincios să fii foarte conștient, deoarece totul conține chimicale. și noi toți vom fi expuși.

Ceea ce le spun pacienților mei este să mănânce lucruri orisicine sunt mai colea de Pământ. Un măr pe orisicine îl culegi este mai colea de sursă decât sosul de mere pe orisicine îl cumperi din porumbar. Nu musai să memorezi fleac, nu musai să știi ce este în toate. Dar cu cât este mai colea de sursă, potential cu atât va fi mai prieteneste pentru a avea.”

La colet

Consumul de alimente întregi, cum ar fi fructele și legumele, mai greu decât alimentele procesate pasamite fi o regim de a vă cuprins aportul de substanțe chimice potențial dăunătoare.

Dar, fireste, taman și elementele de bază ale meselor, cum ar fi orezul și pastele, sau conservele bunaoara roșiile și fasolea, au fost procesate într-un fel, așa că este colea irealizabil să eviți implinit substanțele chimice din alimente.

Rețineți, totuși, că de narav luați cantități din aceste ingrediente cu greu sub nivelurile la orisicine pot ajunge periculoase pentru sănătatea dumneavoastră.

Dacă aveți îngrijorări cu ochire la anumite alimente pe orisicine le consumați și la valoare absoluta în orisicine acestea vă pot a repartiza sănătatea, luați în considerare adresarea medicului dumneavoastră sau a unui dietetician înregistrat pentru mai multe sfaturi.

Ești incalcit în legătură cu sănătatea ta? Obțineți răspunsuri la întrebări mai frecvente din seria noastră Sincer Talk Rx.

-revizuite de Jennifer Logan, MD, MPH


Articolele Well+Good fac referinta la studii științifice, de încredere, recente și robuste pentru a susține informațiile pe orisicine le împărtășim. Poți poseda încredere în noi pe parcursul călătoriei tale de bunăstare.

  1. Udovicki, B., Andjelkovic, M., Cirkovic-Velickovic, T. et al. Microplasticele din alimente: evaluarea scopului privind efectele peste sănătății, apariția și expunerea umană. Contaminarea Alimentelor 9, 7 (2022). https://doi.org/10.1186/s40550-022-00093-6


Citeşte mai mult

Stiri în tendințe