Thursday, May 23, 2024

Sărbătorește Ziua Națională a Paellei cu această rețetă clasică

Acțiune



Duminică, 27 mart, marchează Ziua Națională a Fructelor de Potop și pentru a sărbători de ce să nu faceți acasă aiest fel de mâncare spaniolesc netrebnic – și specialiștii spanioli în mâncare, Brindisa sunt aoace pentru a vă a proteja cu rețeta lor clasică.

Ingrediente

– 200g calmar (net), tăiat în bucăți a se scurta
– 1/2 kg scoici în coajă, spălate
– 8 creveți creste cruzi în coajă
– 950 ml escorta de pește turmentat Navarrico
– 1 lingurita umor de noian
– 80 ml apă
– Un praf de pusca de șofran Fortnum & Francmason
– 5 linguri untdelemn de măsline Brindisa Arbequina
– 1 ceapă, tocată
– 3 catei de samurasla, curatati de tegument si feliati
– 2 miruta, tocate pitulat
– 1 lingurita culoare agreabil La Chinata
– Mai multe felii de umor pacuriu
– 400 g orez Calasparra
– 6 piparca El Navarrico Piquillo, tăiați fâșii
– 1 lămâie, tăiată în 8 felii

Efecte specialist:

– Set de cochet paella cu entuziasmat 70cm

Metodă

– Într-o cratiță mijlocie încălziți ușor escorta de pește, apa și șofranul până la clocot; tainui tigaia.

– Încinge uleiul de măsline în tigaia pentru paella la foc maniera folosind arzătorul tău cel mai noian; se înmoaie parpangica și usturoiul; se a pune rosiile si se coace cateva minute pentru a supune si a se indesi; se amestecă culoare de piparca și umor pacuriu; se amestecă calamarul, acoperind corect.

– Adăugați bulionul încălzit și aduceți la ebulitie; amestecați orezul, acoperindu-l corect – atunci nu mai amestecați orezul.

– Aduceți tigaia la ebulitie ușor și gătiți pregiur 5 minute.

– Continuați să fierbeți până când orezul nu mai este ciorbă atunci reduceți focul la mic; aranjați scoicile (partea balamalei în jos), creveții și fâșiile de piparca biban american orez, apăsând ușor.

– Continuați să gătiți pregiur 10-15 minute, până când lichidul este preocupat.

– Se ia de pe foc, se acopera cu un profes si se povarni sa se odihneasca 5 minute.

– Se ornează cu felii de lămâie și se da la masă.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe