Thursday, May 23, 2024

Roglic va rata Ardennes Classics, concentrându-se pe recuperarea după accidentarea accidentului de la Itzulia

Acțiune

Riderul Bora-Hansgrohe, Primoz Roglič, este cel mai actual denominatie orisicine a ieșit din viitoarea Ardennes Classics pentru a se a polariza pe recuperarea după accidentările suferite în accidentul în masă din stadiu a patra din Țara Bascilor Itzulia, a dovedit formatie.

Câștigătorul din 2020 Liège-Bastogne-Liège a condus capcana până când a fost inchegat în accidentul de 11 oameni, orisicine i-a inclus pe Jonas Vindegaard, Remco Evenepoel și Jay Vine. Roglič a scăpat fără fracturi, dar a fost redutabil încurcat în ciobire.

Roglič se alătură lui Evenepoel pe extremitate, căruia i s-a dovedit și omisiunea de la cursele viitoare din Belgia și Olanda. Belgianul a câștigat Liège-Bastogne-Liège – a doua dintre Ardennes Classics – în 2022 și 2023, în masura ce Roglič a câștigat titlul în 2020.

„Primož Roglič va persista să se concentreze pe recuperarea după accidentările pe orisicine le-a acceptabil la Itzulia Țara Bascilor în următoarele zile”, se arată într-un comunicat al echipei de la Bora.

“Plănuiește să reia antrenamentele pe bicicletă săptămâna viitoare. Cele două zile de cursă de la La Flèche Wallonne și Liège-Bastogne-Liège au fost, prin continuare, eliminate din programul său.”

Dan Lorang, șeful de performanță la Bora-Hansgrohe, a adăugat că decizia a fost luată având ca primat pregătirea lui Roglič pentru Turul Franței.

„Primož a fost cu noi toată săptămâna pentru a-și a doftori rănile extinse și genunchiul”, a spus Lorang.

„Vrem să dăm masura corpului său să-și revină pe total după aceste accidentări, pentru că marele nostru tinta este Turul Franței. De aceea am categoric să ne concentrăm pe antrenamentul lui pentru săptămâna viitoare.”

Următoarea cursă din programul lui Roglič pare să fie Critérium du Dauphiné în ciresar.

Transmiteți în curent acțiuni de ciclism de top, inclusiv toate cele trei Grand Tours, în sfoara pe Discovery+

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe