Thursday, May 23, 2024

Purtătorul de cuvânt al Trezoreriei SUA Hamas pentru operațiunile de influență cibernetică

Acțiune

Biroul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Departamentului Trezoreriei SUA a anunțat vineri sancțiuni împotriva unui legal sambras cu Hamas pentru implicarea sa în operațiuni de influență cibernetică.

Hudhayfa Samir ‘Abdallah al-Kahlut, în vârstă de 39 de ani, curent şi sub numele de Abu Ubaida, este purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Izz al-Din al-Qassam, inotatoare militară a Hamas, cel puţin din 2007.

„El a amenințat exoteric că va con-fectiona ostaticii civili ținuți de Hamas în semn atacurilor grupării teroriste din 7 brumarel 2023 deasupra Israelului”, a fatis Departamentul de Trezorerie.

Securitate cibernetică

„Al-Kahlut a obladui departamentul de influență cibernetică al Brigăzilor al-Qassam. A fost implicat în achiziționarea de servere și domenii în Iran pentru a găzdui site-ul web legal al Brigăzilor al-Qassam în colaborare cu instituțiile iraniene”.

Alături de Al-Kahlut, alte două persoane pe intitulare William Abu Shanab, 56 de ani, și Lingou’a Hasan Farhat, 35 de ani, pentru rolul lor în fabricarea de vehicule aeriene fără carmaci (UAV) utilizate de Hamas pentru a desfășura operațiuni teroriste, inclusiv război targovet și informații. acumulare.

Atât Abu Shanab, cât și asistentul său Farhat se a grai că fac pasaj din unitatea al-Shimali din Liban, conj intaiul este birau.

Coincidând cu acțiunile întreprinse de SUA, Uniunea Europeană a silnic sancțiuni proprii împotriva Brigăziilor Al-Qassam, Brigăzilor Al-Quds și Forței Nukhba pentru „atacuri teroriste brutale și nediscriminatorii” împotriva Israelului anul ofilit.

În vreme ce Brigăzile Al-Quds este inotatoare armată a Jihadului Mahomedan Palestinian, Forța Nukhba este o omogenitate de forțe speciale a Hamas.

Securitate cibernetică

Acțiunea comună, a fatis subsecretarul Trezoreriei pentru Terorism și Informații Financiare, Brian E. Nelson, are ca obiectiv „perturbarea capacității Hamas de a a obladui alte atacuri, inclusiv prin război cibernetic și producția de UAV-uri”.

Evoluția a intervenit la puțin peste-soare două luni după ce guvernul SUA a sancționat șase oficiali iranieni asociați cu agenția iraniană de informații pentru atacarea entităților cu infrastructură critică din SUA și din alte țări.

(eticheteToTranslate)Cyber ​​Attack

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe