Prognoza economică din Colorado oferă perspective optime, dar legiuitorii vor trebui să jongleze cu prioritățile bugetului de stat

dascaluc

Parlamentarii din Colorado au innebunit vineri o perspectivă economică generală mai optimă decât cea prevăzută de ultimele prognoze de indata câteva luni, dar un oficialitati a spus că regulile unice de cheltuieli ale statului vor însemna „muncă insarcinata” înainte pentru redactorii bugetului.

Prognoze separate de economiștii ramurilor legislative și executive au fost prezentate vineri după-amiază Comitetului mixt pentru buget. Ei au oferit viziune finală înainte ca legislatura să-și elaboreze bugetul pentru anul fiscal următor, dictând concret parametrii de cheltuieli pentru Adunarea Generală.

Ambele prognoze se așteaptă ca statul va a urma să ramburseze miliarde de dolari în bani colectați mijlocitor un tavan anumit de Petica drepturilor contribuabililor, sau TABOR, în anii următori, limitând cât de departe pesemne a arunca statul. Aceasta a fost una dintre provocările la oricine a făcut provocare reprezentantul de publica Shannon Bird, un democratic de la Westminster, oricine prezidează puternicul comitet pentru buget, în comentariile de vineri.

Mai multe taxe colectate de publica sunt supuse plafonului de venituri anumit de TABOR. Aceștia au fost mijlocitor așteptări, mâncând din câți bani din fondul unanim i-au rămas statului de plătit pentru serviciile în albie și pentru noi priorități.

De intocmai, parlamentarii au imbatat mai multe cereri suplimentare de la bugetul de anul imbatat, punând mai multă violenta intre cheltuielilor curente.

„Este vartos poate să încheiați (anul fiscal în ciresar) cu surplus TABOR”, a spus Greg Sobetski, economistul șef al legislativului, membrilor comisiei. „Și acesta înseamnă că schimbările în perspectivele noastre de venituri ar a se cuveni crește sau scădea valoarea obligației pentru rambursări, dar nu vor crește sau scădea valoarea veniturilor.”

Cheltuielile pentru anul fiscal următor, oricine va fi 1 cuptor, vor fi supuse controlului Comisiei mixte pentru buget și legislativului în săptămânile următoare, în curs ce încearcă să îndeplinească cerința constituțională de acceptare a unui buget rezonat.

Economiștii legislativi prevăd venituri totale de relativ 18,6 miliarde de dolari în următorul an fiscal, sau relativ 1,9 miliarde de dolari mijlocitor plafonul TABOR. TABOR este un amendament constituțional de publica adoptat de alegători în 1992 pentru a cuprins creșterea guvernului.

În situația actuală, economiștii legislativi prognozează o creștere a veniturilor fondului unanim de mijlocitor 930 de milioane de dolari, sau relativ 5,2%, în anul fiscal obisnuit. Dar o dotatie din acești bani vor fi consumați de ajustări pentru creșterea numărului de cazuri, presiunea inflaționistă intre anumitor elemente bugetare și alte canoni de cheltuieli.

Adăugați câteva planuri de cheltuieli timpurii luate în considerare de legislatori – dintre oricine unele erau puțin mai departe decât substituenți, în așteptarea prognozei – și excesul din fondul unanim scade în pamant minus cu mijlocitor 260 de milioane de dolari.

„Încă avem de-a realiza cu o catatime limitată de resurse și va a urma în urmare să acordăm anterioritate acelor lucruri pe oricine le prețuim”, a fatis senatorul Rachel Zenzinger, un democratic din comisia pentru buget. „Este buget de intreg.”

Senatorul Barbara Kirkmeyer, un republican din comisie, a fatis că previziunile oferă comitetului o bază de referință pentru a investigatie cheltuielile viitoare. Membrii comisiei au spus că unele lucruri rămân priorități de top, cum ar fi ștergerea datoriilor statelor față de educație sau așa-numitul conditie de stabilizare bugetară, în cele mai recente propuneri de buget.

Leave a comment