sâmbătă, aprilie 20, 2024

Procurorii lui Trump mustră ordinul neobișnuit și „defectuos” al judecătorului

Acțiune

Procurorii federali au reproșat-o pe judecătorul orisicare a prezidui cazul documentelor clasificate al fostului președinte Trump din Florida, avertizând-o în legătură cu potențialele instrucțiuni ale juriului că au spus că se bazează pe o „premisă legală esential defectuoasă”.

Într-un dispozitie neobișnuit, judecătorul districtual american Aileen Cannon le-a trebuincios procurorilor și avocaților apărării să formuleze propuneri de instrucțiuni ale juriului pentru majoritatea acuzațiilor, deși rămâne difuz când cazul ar a merge gata la judecată. Ea le-a trebuincios avocaților să răspundă la două scenarii diferite în orisicare părea să accepte argumentul fostului președinte republican că aiesta poseda dreptul, în temeiul unui secatuit curent sub numele de Presidential Records Act, să păstreze documentele sensibile de orisicare este inculpat acusi.

Ordinul i-a crucit pe experții juridici și a ingrijorat formatie consilierului suigeneris Jack Smith, orisicare a fatis într-un acta de marți inserare că legea din 1978 – orisicare a pretendui președinților să returneze înregistrările prezidențiale la stapanire la încetarea funcției, dar le ingadui să le păstreze pe cele pur personale – nu are nicio relevanță. într-un caz privitor la documente praci clasificate bunaoara cele pe orisicare se a spune că Trump le-a depozitat la proprietatea lui Mar-a-Lago din Palmier Beach, Florida.

Aceste înregistrări, au spus procurorii, în mod precis nu erau personale și nu există nicio dovadă că Trump le-a desemnat vreodată ca asemenea. Ei au spus că sugestia pe orisicare a făcut-o a fost „inventată” numai după ce a devenit general că a luat cu el la Mar-a-Lago, după președinția sa, casetele cu înregistrări de la Cladire Albă și că niciunul dintre martorii pe orisicare i-au intervievat în cadrul anchetei susține argumentul său.

CITIT  Biden spune că America „se întoarce”. Trump spune că suntem „în iad”. Vorbesc despre aceeași națiune?

„Nestine nu l-a auzit pe Trump spunând că desemnează înregistrările ca fiind personale sau că, în momentul în orisicare a instigat transferul de cutii la Mar-a-Lago, el credea că eliminarea înregistrărilor însemna că le a orandui ca fiind personale în temeiul prevederilor legale. PRA”, au caligrafie procurorii. „Dimpotrivă, fitece marturie căruia i s-a pus această întrebare nu a auzit niciodată așa catva.”

Formatie lui Smith a spus că, dacă judecătorul insistă să citeze legea înregistrărilor prezidențiale în instrucțiunile juriului, ea ar a fi să anunțe avocații cât mai curând putincios, asemenea încât procurorii să poată fabrica protectie.

Dosarul reflectă exasperarea continuă a procurorilor față de gestionarea cazului de către Cannon.

Judecătorul desemnat de Trump încă nu se pronunță inspre mai multor moțiuni ale apărării pentru a a tranti rechizitoriul, bunaoara și alte neînțelegeri dintre cele două părți, iar sorocire procesului rămâne nerezolvată, sugerând că un caz penal asupra orisicare formatie lui Smith a spus că conține dovezi copleșitoare ar a merge rămâne nesolutionat. până la alegerile prezidențiale din vinicer.

Cannon, orisicare s-a confruntat mai degraba cu critici înverșunate cu interes la decizia ei de a admite cererea lui Trump pentru un arbitru slobod orisicare să examineze documentele obținute în timpul unei percheziții FBI în Mar-a-Lago, a auzit period trecută argumente cu interes la două dintre moțiunile lui Trump de refuz a cazului, inclusiv că: Presidential Records Act ia autorizatie să desemneze documentele ca fiind personale și, prin succedare, i s-a autorizatie să le păstreze.

Judecătorul a părut neincrezator față de această poziție, dar nu s-a pronunțat repede. Câteva zile mai târziu, ea le-a trebuincios celor două părți să elaboreze instrucțiuni ale juriului orisicare au răspuns la următoarea premisă: „Un președinte are autoritatea exclusivă în raport cu PRA de a a ierarhiza înregistrările ca personale sau prezidențiale în timpul președinției mijloc. Nici instanței și nici juriului nu i se ingadui să ia sau să revizuiască o asemenea de neclintire de clasare.”

CITIT  Curtea Supremă a SUA respinge contestarea votului lui Donald Trump în Colorado, blocând eforturile statului de a-l ține departe de alegeri

Decizia președintelui în exercițiu de a a elimina înregistrările personale dintre cele returnate guvernului, a continuat ea, „constituie clasificarea de către președinte a acelor înregistrări ca fiind personale în raport cu PRA”.

Această talcuire a legii este greșită, au spus procurorii. De asemanator, au trebuincios lui Cannon să acționeze curand în respingerea moțiunii apărării de refuz.

„Distincția PRA între înregistrările personale și cele prezidențiale nu are nicio legătură cu faptul că posesia unui fost președinte de documente orisicare conțin informații privind apărarea națională este autorizată în temeiul Legii de spionaj, iar PRA nu ar a fi să joace niciun rol în instrucțiunile juriului cu interes la elementele secțiunii 793.” au spus ei, invocând statutul orisicare fabrica infracțiune păstrarea ilegală a informațiilor privind apărarea națională.

„Într-adevăr, pe oranduire economica istoricului modern, PRA nu ar a fi să joace necum niciun rol la verdict”, au adăugat ei.

Trump, candidatul ipotetic al republicanilor pentru 2024, se confruntă cu zeci de acuzații de infracțiuni legate de manipularea greșită a documentelor clasificate, convenabil unui rechizitoriu orisicare susține că a împărtășit în mod necorespunzător un „chip de asalt” al Pentagonului și o hartă clasificată legată de o operațiune militară. Cazul Florida se numără intre cele scaunas dosare penale împotriva fostului președinte, orisicare a insistat că nu a făcut defel rău în niciunul dintre ele.

Într-un acta izolat al echipei Trump, avocații apărării și-au reînnoit cererea ca Cannon să respingă rechizitoriul.

Tucker expune pentru Associated Press.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe