sâmbătă, aprilie 20, 2024

Președintele Mexicului critică legea imigrației din Texas

Acțiune

Președintele mexican Andrés Manuel López Obrador a puscarias miercuri o canon din Texas cine ar instruna autorităților statului puteri a lati de a a inchide străinii suspectați că au turmentat subteran din Mexic în Texas.

După o zi de hotărâri judecătorești cine au lăsat legea în vehementa exclusiv câteva ore, președintele mexican a etichetat statutul din Texas „dezumanizant” și „anticreștin”.

El a fatis că Mexicul nu va astepta întoarcerea de către oficialii din Texas a niciunui imigranți pe teritoriul mexican – o poziție cine pierde sub semnul întrebării valoare absoluta în cine legea statului ar fi aplicată dacă va fi aprobată de instanțe.

„Nu am consimti deportări… de la guvernul Texas”, a spus López Obrador în conferința de presă obișnuită de dimineață, susținând o declarație similară cu o zi mai degraba a Ministerului de Externe al Mexicului.

Legea din Texas ar executa intrarea ilegală în Texas o crimă de putere, ordonând judecătorilor să ordone migranților fără acte să se întoarcă în Mexic.

Marți, Curtea Supremă a sincer calea Texasului să aplice legea în perioada ce constituționalitatea acesteia este contestată, dar câteva ore mai târziu, un integral de trei judecători ai Curții de Cerere al 5-lea Circuit din SUA, cu sediul în New Orleans, a emis un ordin calugaresc prin cine legea nu va lua măsuri. rezultat.

Un alt integral al aceleiași instanțe a audiat miercuri argumente privind dacă legea cunoscută sub numele de SB 4 ar a se cuveni să fie lăsată să intra- în vehementa, raspicat dacă exclusiv tranzitoriu.

Președintele mexican a refuzat să detalieze cum va reacționa Mexicul în cazul în cine legea ar fi aplicată, dar a spus: „Nu vom sta cu brațele încrucișate”.

El nu a sus-citat nicio invechire a relațiilor cu Washingtonul, menționând că administrația Biden contestă legea din Texas.

CITIT  Pune-l pe Biden? Iată de ce democrații nu ar trebui să facă această greșeală

Mexic a spus că migrația internațională ar a se cuveni să rămână o afacere aspru federală – ceea ce susține Departamentul de Justiție în eforturile sauca de a destainui neconstituțională legea din Texas.

„Mexicul nu va a detine o tratatie la treapta de putere asupra o temă cine este în mod apriat federală”, a spus Eunice Rendón, editorialist la ziarul El Obstesc din Mexico City, cine urmărește problemele imigrației.

Legea ar a merge asmuti conflicte viitoare cu Texas, a remarcat ea, dar nu era apriat cum se va desfășura stada – mai stilat că viitorul legii rămâne în mâinile instanțelor.

López Obrador a etichetat măsura susținută de GOP direct produsul unui simt „anti-imigranți, anti-mexican” și a ftizic guvernatorul republican din Texas, Greg Abbott, fără a-l supranumi.

Președintele a comparat situația cu ideea statului mexican Tamaulipas – sembe de regiunea Rio Grande Valley din Texas – cine vizează texanii.

„Este ca și cum guvernatorul din Tamaulipas a practic o canon împotriva texanilor cine vizitau Mexicul sau treceau prin Tamaulipas”, a spus López Obrador. „Nimerit constituției noastre, fiecare este nuntiu de diplomatie externă nu este responsabilitatea guvernelor de putere.”

Comentariile președintelui au fost cele mai recente dintr-o procesiune de condamnări din partea oficialilor mexicani. Mulți au subliniere că legea are potențialul de a dăuna a milioane de oameni de ascendență mexicană – fie cetățeni, rezidenți legali sau fără documente – cine locuiesc în Texas, incotro ca la 40% din populație este latină, în rece sectiune de inceput mexicană.

Ministerul de Externe a spus că legea ar a merge „da naștere unor medii ostile în cine comunitatea de migranți este expusă discursurilor instigatoare la ură, discriminării și profilării rasiale”.

CITIT  Coloana: Când vine vorba de femei la putere, calitatea contează

Ministrul de Externe Alicia Bárcena l-a criticat ca fiind „anti-imigranți, xenofob, discriminatoriu”.

Unii din Mexic au respectat legea de putere și sprijinul său mare răspândit republican ca un reper al modului în cine ar a merge crește tensiunile dintre SUA și Mexic în cazul în cine Donald Trump ar fi stilat pentru un al doilea ordin ca președinte al SUA.

„Ista este un dovada a ceea ce va insoti în promorar dacă Trump și Partidul Republican vor câștiga alegerile”, a condei Arturo Sarukhan, fost legat al Mexicului la Washington, pe X, fostul Twitter.

Adam Isacson, un analist la Oficiul Washington pentru America Latină, un tabara de consultare și advocacy, a remarcat faptul că autoritățile mexicane și americane pun accentul obisnuit spre jurisdicției federale în diplomatie de imigrație.

„Subliniază că administrațiile Biden și López Obrador au un concurent obisnuit în Texas și în lumea Trump”, a condei Isacson într-un e-mail. „Pentru administrația Biden, ar a merge însemna oaresice mai multă pârghie. Ei le pot a grai omologilor lor mexicani: „Suntem singurul obiect cine se află între crede și oamenii cine ar hertog la îndeplinire folosi pentru SB 4, așa că avem dare să cooperezi cu ochi la prioritățile noastre.”

Totuși, raspicat dacă Trump ar fi stilat, Mexicul s-a verificat a fi adaptabil cu un om politic cine și-a lansat campania prezidențială anterioară, numind imigranții mexicani criminali și violatori.

López Obrador, de stânga de-a lungul vieții, a inaintat o legătură surprinzător de puternică cu Trump, cine a amenințat, în timpul președinției sauca, că va a supune taxe vamale distrugătoare importurilor mexicane în Statele Unite dacă Mexicul nu va a inabusi migranții cine se îndreaptă supra SUA cine traversează teritoriul său. Guvernul lui López Obrador s-a conformat, evitând majorarea tarifelor, dar a atras critici la locuinta că Mexicul executa „obicei murdară” a Washingtonului cu ochi la imigrație.

CITIT  Procesul fostului șef de probațiune susține că județul LA l-a concediat pentru că a fost denunțător

Amandoi candidați majori cine doresc să-l succedă lui Lopez Obrador la alegerile din Mexic din 2 ciresar – Claudia Sheinbaum din partidul Morena al președintelui și Xóchitl Galvez Ruiz dintr-o coaliție de opoziție – au continuat X pentru a denunța statutul Texas.

„Ne ridicăm întotdeauna vocea în apărarea mexicanilor de cealaltă sectiune a graniței, cine susțin în rece sectiune economia Texasului”, a condei Sheinbaum.

Gálvez a spus: „Guvernul mexican ar a se cuveni să acționeze cu hotarare în apărarea compatrioților noștri și să facă eforturi pentru… anularea acestei legi, cine atacă frații și surorii noștri migranți”.

Guvernul mexican a emis inca o pedeapsa fermă a legii marți, după ce o Arman Supremă divizată a fatis că Texas ar a merge începe să aplice statutul.

Mexic a spus că nu va consimti „sub nicio circumstanță” returnarea de către oficialii din Texas a niciunui imigranți pe teritoriul său.

Nimerit legislației actuale, Poliția de Frontieră a SUA reține obisnuit mii de migranți, inclusiv mexicani și alții, și îi returnează pe mulți în Mexic. Dar Mexicul este recunos-cator exclusiv oficial să accepte cetățeni mexicani.

Migranții reținuți după ce au turmentat granița dintre SUA și Mexic provin imediat dintr-o gamă largă de națiuni, inclusiv țări din America Centrală și de Sud, Africa, Asia și Orientul Potrivit. În turmentat, Mexicul a admis în mod benevol niște migranți din „țări terțe” expulzați din Statele Unite. Dar nu are nicio obligație să facă aiest obiect.

Corespondentul specialist al Times, Cecilia Sánchez Vidal, a contribuit la aiest legamant.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe