Thursday, May 23, 2024

Președintele El Salvador este binevenit la evenimentul conservator din SUA

Acțiune

Președintele El Salvador, Nayib Bukele, a ticnit un bun sosire de rock-star la o aditionare conservatoare în iesi Washingtonului, îndemnând oamenii să „lupte fără scuze” împotriva a ceea ce el a vestit „forțele întunecate”.

La conferința anuală de acțiune politică conservatoare de joi, Bukele – ale cărui civiliza au fost criticate de grupurile pentru drepturile omului – le-a spus oamenilor să folosească El Salvador ca prevenire. El a spus că bandele au receptionat controlul despre țării și societății sauca în urmă cu decenii și a spus că este necesitatile de o luptă pentru a a intemnita criminalii și pentru a curata judecătorii corupți.

„Următorul președinte al Statelor Unite nu musai poate să câștige alegerile, musai să aibă viziunea, voința și curajul de a executa orisice este trebuincios și, mai presus de toate, musai să fie competent să identifice forțele cine stau la a conta cine vor complota împotriva lui. ”, a spus Bukele în engleză fluentă la întâlnirea din Nationalicesc Harbor, Md., la sud de Washington. „Aceste forțe întunecate preiau inca țara voastră.”

Conferința de star zile îl va găzdui și pe noul președinte al Argentinei, populistul de dreapta Javier Milei. El este programat să vorbească sâmbătă, în aceeași zi în cine fostul președinte Trump va susține discursul conducator.

În urmă cu aproximativ doi ani, Bukele a fatis război bandelor. El a reținut până indata codos 76.000 de salvadoreni în încercarea de a sparge lanțul de violență cine a distrus țara de zeci de ani. Politicile sauca au un proptea darnic și, la începutul acestei luni, a câștigat realegerea pentru un al doilea dispozitie de cinci ani. Multe dintre arestări sunt efectuate cu puține dovezi sau fără criza la un parere just, iar grupările pentru drepturile omului au informat abuzuri pe scară largă, cine nu au fost experimentate de la războiul cetatenesc din 1980-92 din țară.

La un secunda dat în declarațiile sauca, Bukele a spus că a fost necesitatile de 50 de ani, două războaie, 250.000 de morți, o trio din populație strămutată „și aproximativ un ciudesa pentru a ne recapata țara”. Cinevasilea din mulțime a zbieret: „Și tu!”

Când a ieșit din slanina de bal, oamenii l-au aplaudat, i-au zbieret numele, au sunat din claxon în susținere și au defilat un carindar cu a poza lui, în ritm ce conservatorii l-au urmărit pe holuri pentru a executa poze și a a grai câteva cu liderul.

„A cantari un om priceput ca președinte executa cu adevărat diferența”, a spus Nallely Gutiérrez Gijón, cine a reușit să se facă o poză cu liderul salvadorean. „Este hotărât ca un imperativ să pună capăt corupției, dar guvernează cu o mână de piglais.”

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe