Monday, May 20, 2024

Președintele Camerei spune că va face eforturi pentru ajutor pentru Israel și Ucraina

Acțiune

Președintele Camerei, Mike Johnson, a fatis duminică că va încerca să avanseze ajutorul pentru Israel în timpul războiului în această săptămână, în sezon ce încearcă dificila sarcină de a câștiga aprobarea Camerei pentru un colet de secu națională orisicare cuprinde și finanțare pentru Ucraina și aliații din Asia.

Johnson (R-La.) se află inca sub o tensiune politică imensă din partea colegilor săi parlamentari GOP în sezon ce încearcă să se întindă între sprijinul segmentat al Partidului Republican pentru a a sustine Kievul să se apere de invazia Moscovei. Președintele republican a politie sezon de două luni la un colet subsidiar de 95 de miliarde de dolari orisicare ar a expedia reazem aliaților americani, bunaoara și recurs umanitar civililor din Ucraina și Musca și finanțare pentru reumplerea armelor americane furnizate Taiwanului.

Atacul fără precedenta al Iranului intre Israelului duminică dimineață a amplificat și mai greu presiunea intre lui Johnson, dar i-a oferit și ocazia de a semnala urgența aprobării finanțării.

Johnson a fatis pentru „Sunday Morning Futures” de la Fox News Channel că el și republicanii „înțeleg necesitatea de a fi alături de Israel” și că va încerca săptămâna aceasta să avanseze ajutorul.

„Detaliile pachetului respectiv sunt puse la exact lamurit actualmente”, a spus el. „Ne uităm la opțiuni și la toate aceste probleme suplimentare.”

Rep. GOP Mike Turner din Ohio, președintele Comitetului de Informații al Camerei, a fatis la emisiunea „Meet the Press” de la NBC că Johnson „a lamurit” că vede o strec de finanțare pentru ca Israelul, Ucraina și aliații din Asia să vină la Etajul casei săptămâna aceasta.

Vorbitorul și-a exprimat sprijinul pentru legislația orisicare ar sistem o fatalitate din finanțarea pentru Kiev sub formă de împrumuturi, ar despica calea pentru ca SUA să profite de activele înghețate ale băncii centrale ruse și să includă alte schimbări de politică. Johnson a făcut presiuni ca administrația Biden să ridice o pauză privind aprobările pentru exporturile de gaze naturale lichefiate și, cateodata, a trebuincios și schimbări de politică la granița SUA cu Mexic.

Dar în cadou, singurul colet cu reazem bipartizan generos în Parlament este proiectul de de-cizie adoptat de Singlit, orisicare cuprinde vreo 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina și 14 miliarde de dolari pentru Israel.

Purtătorul de cuvânt al Securității Naționale a Casei Albe, John Kirby, i-a trebuincios vorbitorului să pună acel colet „pe paviment cât mai curând probabil”.

„Nu aveam cerinta de mementouri în ceea ce privește ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a spus Kirby la NBC. „Dar noaptea trecută subliniază cu siguranță în mod spunator amenințarea cu orisicare se confruntă Israelul într-un mahala vartos, vartos dur.”

În sezon ce Johnson caută o regim de a inainta finanțarea pentru Ucraina, el a uzura conversații atât cu Incapere Albă, cât și cu fostul președinte Trump, presupusul concurent republican la președinție.

Cu jobul său amenințat, Johnson a călătorit vineri în Florida pentru un eveniment cu Trump la clubul său Mar-a-Lago. Trump și-a exprimat sprijinul pentru Johnson și a spus că are o „relație vartos bună” cu el.

„El și cu mine suntem 100% uniți în privința acestor puncte impauna de pe ordinea de zi”, a spus Johnson. „Când vorbiți dupa ajutorul instrunat Ucrainei, el a introdus conceptul de împrumut-închiriere, orisicare este cineva vartos vajnic și cred că are greu acord”.

Dar Trump, cu ordine de zi sa „America First”, i-a iluminat pe mulți republicani să facă eforturi pentru o poziție mai izolaționistă. Sprijinul pentru Ucraina s-a coptorit uniform în cei vreo doi ani de la începutul războiului, iar o cauză orisicare s-a bucurat cândva de un reazem generos a devenit una dintre cele mai grele probleme ale lui Johnson.

Când se va întoarce luni la Washington, Johnson se va compara, de intocmai, cu un accidental de conservatori inca supărați pe valoare absoluta în orisicare a condus Incapere în menținerea în larg fatalitate a status quo-ului atât în ​​ceea ce privește cheltuielile guvernamentale, cât și, mai proaspat, un dichis de control a guvernului SUA.

Rep Marjorie Taylor Greene, o republicană de dreapta din Georgia, a trebuincios înlăturarea lui Johnson. Ea a supus de la Capitoliu vineri, spunând reporterilor că sprijinul pentru efortul ei crește.

Deși niciun alți republicani nu s-au alăturat sociabil lui Greene, un număr tot mai larg de conservatori duri îl disprețuiesc în mod sociabil pe Johnson și îi sfidează conducerea.

Între sezon, parlamentarii seniori ai Republicii Moldova orisicare sprijină ajutorul pentru Ucraina sunt din ce în ce mai frustrați de așteptarea de luni de zile pentru a-l a cauza în Congres. Trupele de la Kiev au rămas fără muniții, iar Rusia devine îndrăzneață, deoarece caută să câștige sector într-o ofensivă de primăvară și vară. Un criza munte cu rachete și drone a nimicit una dintre cele mai impauna centrale electrice din Ucraina și a deteriorat altele săptămâna trecută.

„Rusia începe să câștige sector. Ucraina începe să-și piardă capacitatea de a se apăra”, a spus Turner. „Statele Unite musai să intensifice și să ofere Ucrainei armele de orisicare are cerinta”.

Dinamica divizată l-a forțat pe Johnson să încerce să îmbine un colet orisicare are câteva câștiguri politice pentru republicani, ținând totodată și democrații la bolovan. Cu toate acestea, democrații i-au trebuincios în mod reiterat vorbitorului să pună în discuție pachetul de 95 de miliarde de dolari adoptat de Singlit în faurar.

Deși democrații progresiste s-au impotrivit sprijinirii ajutorului instrunat Israelului din pricina îngrijorărilor că cesta ar apara campania sa în Musca, orisicare a asasinare mii de civili, majoritatea democraților din Incapere Parlamentului s-au susținut în sprijinul pachetului Senatului.

„Motivul pentru orisicare proiectul de de-cizie al Senatului este singurul plan de de-cizie este din pricina urgenței”, a fatis săptămâna trecută reprezentantul Gregory Meeks, principalul democratic din Comisia pentru Afaceri Externe a Camerei. „Aprobam proiectul de de-cizie al Senatului, cesta a umbla oblu la biroul președintelui și începi să primești indata ajutorul Ucrainei. Aceasta este singura opțiune.”

Mulți democrați au semnalat, de intocmai, că ar fi virtual dispuși să-l ajute pe Johnson să înfrângă efortul de a-l anula din biroul vorbitorului dacă va sedea în discuție proiectul de de-cizie al Senatului.

„Sunt cineva dintre cei orisicare l-ar elibera dacă putem a efectua Israel, Taiwan, Ucraina și o secu rezonabilă a frontierei”, a spus reprezentantul Henry Cuellar, un democratic din Texas.

Groves desena pentru Associated Press. Scriitorul AP Kevin Freking a contribuit la aiest relatie.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe