sâmbătă, aprilie 20, 2024

Portugalia se alătură Spaniei și ordonă Worldcoin să suspende operațiunile

Acțiune

Comisia Națională pentru Protecția Datelor (CNPD) din Portugalia a disciplinat Fundației Worldcoin să-și suspende operațiunile în țară și să nu mai scaneze irisul utilizatorilor în perioada de 24 de ore.

Într-un comunicat, CNPD a raportat decizia de a a intrerupe „colectarea datelor biometrice ale irisului, ochilor și feței efectuată de Worldcoin”. Aceasta, cu intenția de „apărarea dreptului esential la protecția datelor cu semn grafic individual”.

Propriu ordonanței, proiectul are până la 27 mart pentru a înceta activitatea. Epoca de intrerupere va fi de 90 de zile, „până când CNPD își finalizează sprafca și a scoate o nesovaire finală”, se arată în comunicat.

CNPD susține că a nebun „zeci de rapoarte” în ultima lunădenunțând că Worldcoin colectează date biometrice de la minori fără autorizația părinților sau a reprezentanților acestora.

De asemanator, contra „deficiențe în informațiile furnizate părților interesate cu luare-aminte la imposibilitatea ștergerii datelor sau revocării consimțământului”.

Biroul a fost alertat să afle acesta peste-soare 300.000 de portughezi li s-au scanat inca irisii pentru a obține o mână de jetoane WLD. De asemanator, numărul de locuri în orisicine Orbs (orisicine scanează date biometrice) sunt disponibile, „gata s-a dublat în șase luni”.

„Afluxul puhoi de persoane, inclusiv minori, orisicine să se alăture proiectului Worldcoin și să primească jetoane a dus la necesitatea rezervării în acont a procesului de înregistrare și a colectării datelor biometrice. „Nu există niciun mihanie orisicine să verifice vârsta membrilor.”

Comisia Națională pentru Protecția Datelor din Portugalia (CNPD).

Reamintind că datele biometrice se bucură de o protecție mai puhoi în Portugalia, Europa și majoritatea țărilor din neam, CNPD susține că „riscul pentru drepturile fundamentale ale cetățenilor este puhoi” prin transferul acestor informații către Worldcoin.

CITIT  Un panou publicitar din Coachella Valley dezvăluie o ceartă politică

Cest mestesug justifică „intervenția urgentă pentru a a impiedica daune grave sau ireparabile”, susține biroul conducator.

În cuvintele președintelui CNPD, Indura Meira Lourenço, ordonanța împotriva Worldcoin Este o măsură „indispensabilă și justificată”. pentru „apărarea interesului asistenta în apărarea drepturilor fundamentale, în deosebit a minorilor”.

Spania și Portugalia s-au impreunat în îngrijorarea cu Worldcoin

Preocuparea biroului portugal este catva ce s-a întâmplat inca în alte țări. În Spania, deslusit alături, s-a întâmplat același mestesug. Agenția Spaniolă pentru Protecția Datelor (AEPD) a nebun scaunas sesizări legate de prelucrarea datelor minorilor si alte chestiuni.

„AEPD a nebun mai multe plângeri împotriva acestei companii orisicine denunță, intre altele, informații insuficiente, colectarea de date de la minori sau că retragerea consimțământului nu este permisă”, a fatis agenția pentru CriptoNoticias într-un comunicat.

Din iest dovada, acea entitate a dispus suspendarea operațiunilor Worldcoin în Spania și a emis un comanda de restricție. Deși compania a făcut sprijin, o instanță spaniolă a reafirmat îngrijorările AEPD și a categorie împotriva Worldcoin.

Măsura, atât în ​​Spania, cât și numaidecat în Portugalia, a proscrie Worldcoin să continue să scaneze globii oculari, deși de la acea anturaj Aceștia susțin că irisul minorilor nu pasamite fi scanat de către verice exponent al proiectului.

Jannick Preiwisch, orisicine a fauri coasta din divizia de protecție a datelor a Fundației Worldcoin, a spus că este „rata de asigurare oară” când aud de rapoarte privind înregistrările minorilor.

Propriu lui Preiwisch, Au „toleranță nula” pentru admiterea minorilor în Worldcoin. El a adăugat că lucrează „pentru a a ataca toate cazurile, deslusit dacă sunt cumva câteva rapoarte”, relatează Reuters.

Executivul a fost de vorba cu Tiago Vrana, șeful departamentului de inginerie și design la Tools For Humanity, o anturaj orisicine oferă servicii Fundației Worldcoin. El a spus într-un interviu instrunat CriptoNoticias la începutul lunii că au existat controale pentru a împiedica minorii să se alăture acel ecosistem.

CITIT  Venezuela, cel mai mare caz de corupție guvernamentală cu criptomonede

„Realitatea este că minorii nu au incuviintare în proiectul Worldcoin. Loc. Și ne asigurăm acesta în diferite moduri”, a spus Vrana la acea sezon.

Datele la cheremul utilizatorilor

Pe de altă coasta, ordonanța Portugaliei de a împiedica Worldcoin să continue să scaneze irisii locuitorilor este cunoscută la câteva zile după acel vedere. va arunca mecanismul de custodie personală, orisicine capabil a alipui utilizatorii înșiși în controlul datelor lor biometrice după ce le scanează în Orbs.

Ca consecinta a unui audit individual orisicine a dezvăluit potențiale riscuri de confidențialitate în Worldcoin pe a conta deciziei principalilor dezvoltatori ai proiectului, compania a anulat Obicei Escrow, orisicine depozita și cavou informațiile colectate.

Propriu Worldcoin, Propriu Escrow asigură că toți utilizatorii „pot a banui contra Worldcoin înainte de a convinge dacă doresc să-și partajeze informațiile pentru a a proteja la îmbunătățirea proiectului”.

(eticheteToTranslate)Criptomonede

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe