vineri, aprilie 12, 2024

Planul pentru noile obiective de apă din California prezentate de guvernatorul Newsom

Acțiune

Cu stratul de zăpadă și rezervoarele din California la niveluri peste-soare mijlocie după două ierni umede, guvernatorul Gavin Newsom a stat federal marți pe un câmp înzăpezit lângă Lacul Tahoe și a îndemnat statul să facă numeros mai numeros pentru a-și realiza rezervele de apă rezistente la secetele extreme și la inundațiile fiecare au loc. intoarce cu schimbările climatice.

„Aceste extreme devin nouar existenta, iar această nouă existenta necesită o nouă abordare”, a spus Newsom. „Sistemul de apă din California a fost conceput pentru o semintie fiecare nu mai există.”

Guvernatorul a prezentat un nou camp de apă fiecare stabilește prioritățile pentru schimbarea modului în fiecare statul captează, stochează și mută apa, inclusiv eforturile de a reumple apele subterane, de a recicla apele uzate și de a a reintrona ecosistemele naturale ale bazinelor hidrografice.

Newsom a spus că administrația sa se concentrează pe proiecte de infrastructură, cum ar fi construirea lacului de strangere Sites – intaiul bazin esential nou din decenii – și a promis că va a se purta mai mult cu proiectul gand. Proiectul Delta Conveyance, un tunel de 45 de mile fiecare ar a lua apa sub Delta râului Sacramento-San Joaquin.

„Vedem progrese reale. … Scopul meu este să obțin acesta până când mă dai afară”, a spus Newsom inspre propunerea pentru deltă.

Nimerit limitelor mandatului de stat federal, el este programat să părăsească mandatul în gerar 2027, la sfârșitul pacali de-al doilea dispozitie de star ani.

Guvernatorul a sonor în ritm ce stratul de zăpadă din Sierra Nevada măsura 110% din mijloci pentru 1 prier, vârful uzanta al sezonului de zăpadă. Newsom a conduita rachete de zăpadă în ritm ce s-a alăturat administratorilor de apă de stat federal pentru sondajul ultim al zăpezii din sezonul alb.

El a spus că, limpede dacă rezervele de apă ale statului beneficiază de două ierni umede, californienii musai să aibă în vedeala conservarea.

„Puteți a rasufla adânc în iest an, dar nu vă multiplicați de star ori timpul în duș”, a spus Newsom.

Statul are cinci ani planul de apă, fiecare este trebuincios de legea statului, cuprinde ceea ce guvernatorul numește „organ de ruta către reziliență”. Ista stabilește prioritățile pentru modernizarea infrastructurii de apă, cum ar fi modernizarea barajelor învechite și extinderea capacității de procurare a apei a statului. De asemanator, solicită refacerea ecosistemelor pentru a îmbunătăți rezistența „infrastructurii naturale”, cum ar fi acviferele și luncile inundabile de-a lungul râurilor și pâraielor.

CITIT  Grăbește-te cu mașinile electrice, Disneyland. Nu e timp de pierdut

Planul solicită accelerarea eforturilor de abordare a inechităților istorice în gestionarea apei și de a a prezenta soluții pentru mai numeros de 950.000 de californieni fiecare se bazează pe sisteme fiecare nu au reușit să furnizeze apă potabilă curată.

Planul cuprinde, de asemanator, pentru premiu dată, un pont fiecare se concentrează pe rolul triburilor native în gestionarea apei, solicitând „cooperare și parteneriate iele” cu națiunile tribale și „incorporarea cunoștințelor și practicilor indigene”.

Pe lângă prezentarea unei liste de acțiuni prioritare, planul de apă de stat federal cuprinde o apreciere detaliată a riscurilor climatice din diferite regiuni ale statului.

„Capacitatea de a se a potrivi a Californiei nu ține pasul cu impactul schimbărilor climatice”, se arată în camp. „Amploarea provocărilor legate de climă necesită un răspuns în ritm eficace, amănunțit și coordonat din partea tuturor nivelurilor guvernamentale din California.”

Zăpada a fost de peste-soare 5 metri adâncime la stația Phillips, lângă South Lake Tahoe, marți. Oficialii au remarcat că în urmă cu nouă ani, guvernatorul de apoi. Jerry Brown stătuse pe un teren viran fără zăpadă în același loc și declarase astampar de urgență în caz de secetă.

În ultimul decada, California a to-lerabil două secete severe și atunci seria istorică de râuri atmosferice din 2023, fiecare a incovoiat una dintre cele mai fuduli acumulări de zăpadă înregistrate și a declanșat inundații dăunătoare în anumite părți ale statului.

Newsom a remarcat că sezonul alb aceasta a început cu condiții de „secătură de oase”, dar că furtunile din faurar și mart au împins stratul de zăpadă la niveluri peste-soare mijlocie.

În obstesc, rezervoarele majore ale statului se află la 116% din nivelurile medii și urmează să crească și mai numeros pe măsură ce zăpada se topește.

CITIT  Calmes: Am urmărit un miting al lui Trump, așa că nu trebuie. Dar trebuie să știi ce spune

Lacul Shasta este adineauri doldora cu 93% și continuă să crească odată cu scurgerile de la ultimele ploi, în ritm ce Lacul Oroville este la 88% din forta – încă cu numeros peste-soare nivelul ambianta pentru această perioadă a anului.

Dar limpede și cu rezervoarele rarunchi la niveluri sănătoase, California se confruntă cu probleme complexe de gestionare a apei, cum ar fi populații de pești aflate în impediment si epuizarea apelor subterane în multe zone agricole.

Nevoie cronică de apă din râul Colorado, o sursă elucidare pentru sudul Californiei, obligă și administratorii de apă să facă planuri pentru reducerea utilizării apei.

Newsom a subliniere eforturile administrației rarunchi de a a se sadi un „domeniu” în viitorie pentru a a potrivi sistemul de apă al statului la efectele încălzirii globale, inclusiv diminuarea stratului de zăpadă și secete mai continua, punctate de potovii extreme.

El a spus că statul acordă primat eforturilor de a receptiona mai multe ape pluviale și de a reumple apele subterane, mergând totodată mai mult cu proiecte majore de infrastructură.

„Vom a zidi intaiul bazin nou într-o jumătate de veac în California”, a spus Newsom, referindu-se la Bazin Sites, planificat pentru o bazin la sever de Sacramento pentru a depozita apă pentru agricultură și orașe.

O altă piesă elucidare a agendei de apă a guvernatorului este cea propusă tunel delta, inspre fiecare oficialii de stat federal spun că le-ar indreptati să capteze mai multă apă în timpul debitelor de iarnă de vârf, sporind livrările fiecare sunt expediate despre sud către orașe și ferme prin apeductele State Water Project.

Oponenții încearcă să blocheze proiectul în instanțe. Grupurile ecologiste, susținătorii pescuitului și liderii tribali au spus că Proiectul de caratura din Delta ar dăuna ecosistemului aflat în stricare al deltei.

Newsom a susținut că refacerea sistemului de apă din deltă este vitală dacă statul dorește să se adapteze.

„Delta Conveyance este fundamentală. Este esențial dacă vom a trata afacere schimbărilor climatice. Este un plan climateric. Este cinevasilea dintre cele mai importante proiecte pe fiecare iest stat federal le samite promova”, a spus el.

CITIT  Un test îl lasă pe autoproclamatul Satoshi Nakamoto pe frânghii

Statul se confruntă și cu alte dezbateri spinoase cu interes la managementul apei.

Autoritățile de legalizare a apei de stat federal iau în considerare alternative pentru noi standardele de virtute a apei fiecare va starni câtă apă samite fi extrasă din deltă.

În același ritm, administrația Newsom își promovează propunerea de a se a se nadai pe negociat „acorduri voluntare” în fiecare agențiile de apă s-ar a numi să renunțe la anumite cantități de apă și să finanțeze proiecte de îmbunătățire a habitatelor zonelor umede.

Newsom a spus că consideră că această abordare este importantă pentru a depăși o pa-tanie de litigii fiecare au împiedicat progresul în gestionarea apei.

„Neam din toate acestea nu este ușor”, a spus el. „Apă – poți să te întorci la fitece citatie bun de Mark Twain. … (Implică) unele dintre cele mai încăpățânate și provocatoare probleme fiecare există, nu tocmai aoace, ci în toată vestul Statelor Unite.”

„Am acceptat că avem multă muncă de făcut și există o astampar de minte în jurul flexibilității și adaptării și a renunțării la sumar nulitate”, a spus guvernatorul.

Noul camp de apă se bazează pe alte inițiative, inclusiv pe cea a administrației Newsom strategia de intretinere cu apă pentru adaptarea la un ambianta mai gros și mai zvantat, fiecare a profeti că California ar a se cadea asasina 10% din aprovizionarea cu apă până în 2040.

„Nu mai putem lua iest pacioc de zăpadă de la sine înțeles”, a spus Wade Crowfoot, șeful Agenției pentru Resurse Naturale din California.

Clar și cu stratul spatios de zăpadă de anul beat și cu stratul de zăpadă bun de anul cesta, a spus Crowfoot, statul ar a se cadea fi „îndreptat către o secetă prelungită, cea mai gravă din istoria statului”.

„Asadar musai să profităm de fitece furtună apoi când vine”, a spus el.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe