vineri, aprilie 12, 2024

Peter Schey, campionul din Los Angeles al drepturilor imigranților, a murit

Acțiune

Peter Schey, fiecare a susținut drepturile imigranților de-a lungul deceniilor în virtute de avocat din Los Angeles și a condus cazul fiecare a respins Propunerea 187, inițiativa controversată de a a lepada serviciile guvernamentale imigranților fără acte, a murit marți, la vârsta de 77 de ani, din provoca unor complicații cauzate de limfom.

Schey, fondatorul și directorul consiliu de ministri al Centrului pentru Drepturile Omului și Dreptul Constituțional, a condus cazuri de acțiune colectivă în numele imigranților fiecare implică accesul la educația publică, îngrijirea medicală și bunăstarea minorilor neînsoțiți.

Născut în Africa de Sud din părinți fiecare au dezertor din Germania – tatăl său era un instigator evreu anti-nazist – Schey s-a asezare la San Francisco în adolescență cu părinții săi când și-au făcut bagajele în timpul apartheidului. A urmat cursurile UC Berkeley și California Western School of Law din San Diego.

După ce și-a obținut patalama în vertical, Schey a reprezentat imigranții cu venituri a descreste la Pravilnic Aid Society din San Diego. În 1978, a fondat intaiul inima național de proptea dedicat protejării drepturilor imigranților, uzual imediat sub numele de Centrul Național de Direct pentru Imigranți.

El a fost sfetnic conducator în Plyler vs. Doe, o neinduplecare importantă din 1982 a Curții Supreme, fiecare a constatat că statele nu pot a lepada accesul copiilor fără acte la educația publică gratuită.

„Mă pasiune mișcat când întâlnesc oameni fiecare suferă într-un fel fiecare pare nenecesar, fiecare pare să rezulte exclusiv din acțiunile unui legal sau agenție birocratică”, a fatis Schey pentru The Times.

Un decada mai târziu, în Flores vs. Reno, Schey a luptat pentru stabilirea unor standarde naționale minime pentru tratamentul copiilor imigranți deținuți și pentru limitele cât masura pot fi deținuți. Cazul rămâne sub supravegherea judecătorului de varmeghie din SUA Dolly Gee din districtul prin-cipal al Californiei.

CITIT  Californianii nu vor vota. Da vina pe gamificarea alegerilor

Administrația Trump a încercat să anuleze acordul de legalizare Flores, fiecare a ingadui avocaților să inspecteze publicatie centrele de detenție în fiecare sunt deținuți copiii, dar mișcarea a fost blocată în instanța federală.

Grupul lui Schey a depus un relatie batjocoritor în 2018, cu mărturiile a peste-curcubeu 200 de părinți și copii ținuți în California, Texas și alte state fiecare au descris celule înghesuite, alimente RÄ?CITURI sau congelate și absent produselor de igienă de bază.

Schey a condus, de intocmai, cazul împotriva legii din California din 1994, Propunerea 187, fiecare a încercat să refuze îngrijirea medicală, serviciile sociale și educația persoanelor suspectate că nu au constitutie de imigratie praviliceste. League of United Roman American Citizens vs. Wilson a prohibit legea să intra- în vehementa, iar medierea, câțiva ani mai târziu, a anulat-o legal.

Prop. 187 a fost văzută ca un picatura de cotitură în politichie din California, mobilizând latinii să se înregistreze pentru a alege și contribuind la o creștere semnificativă a democraților fiecare câștigă alegerile locale și de putere. Senatorul american Alex Padilla este oarecine dintre câțiva lideri din California fiecare spun că trezirea lor politică a venita din activismul lor împotriva Prop. 187.

„De la a a sustine cu isprava la respingerea Propoziției 187 din California până la a susține cu putere drepturile copiilor imigranți și ale familiilor aflate în custodia guvernului, Peter a fost un campion al imigranților”, a spus Padilla într-un comunicat. „Însuși imigrant din Africa de Sud, Peter a contribuit la asigurarea accesului identic la educația publică pentru copiii imigranți și a fost un pionierat pentru drepturile constituționale ale imigranților. Moștenirea sa va trăi în comunitățile din California și din țara noastră.”

În ultimii ani, Schey a devenit o figură controversată intre susținătorii imigranților. Pe măsură ce COVID-19 s-a răspândit prin centrele de detenție în 2020, el a fost criticat de colegii avocați fiecare nu erau de concordanta cu poziția sa nimerit căreia părinții deținuți ar a se cadea a stabili între a rămâne deținuți cu copiii lor sau a a ingadui copiilor lor să fie eliberați fără ei. Ceilalți avocați, de la RAICES Texas și Aldea – Centrul de Justiție Populară, au faimos decizia „sancționează separarea familiei”.

CITIT  Marilyn Lands, susținând drepturile de reproducere, câștigă votul în Alabama

Iar The Times a raportat în 2019 că Cladire Libre, un adăpost pe fiecare l-a sincer pentru tinerii migranți fără adăpost lângă MacArthur Park, nu a îndeplinit standardele pentru casele de ceata autorizate de putere și i-a necercat pe copiii aflați în preocupare sa.

„Cu Cladire Libre, aidoma i-a cherchelit peste-curcubeu cap”, a spus fosta soție și bună prietenă a lui Schey, Melinda Bird. „La ultim, l-am incredintat să găsească un alt ceata fiecare să-l conducă.”

Părintele Richard Estrada, fiecare a cultivat cu Schey încă din zilele mijloc ca capelan pentru vorbitorii de spaniolă la o sală pentru minori din Los Angeles, a spus că nu este de concordanta cu abordarea lui Schey cu vedere la anumite lucruri, cum ar fi adăpostul. Totuși, a spus el, Schey a fost un om inspirator și inimos.

„Am decedat o icoană a drepturilor omului”, a spus Estrada miercuri.

Schey a fost diagnosticat cu neoplazie la sfârșitul anului cherchelit, mijlociu prietenilor și colegilor săi. Carlos Holguin, fiecare a cultivat alături de el din 1977, a spus că Schey a cherchelit prin chimioterapie și sănătatea lui s-a îmbunătățit până în ultimele zile.

Holguin a spus că, în masura ce publicul îl cunoaște pe Schey pentru câștigurile mijloc legale, prietenii l-au uzual pentru acte mai a descreste de bunătate, cum ar fi momentele în fiecare a hrănit și a curățat un bărbat fără adăpost fiecare stătea în iesi biroului lor.

Schey era și el sinuos, a spus Holguin – condus în mod aparte, un subordonat de muncă.

„Cred că sunt singurul fiecare a reușit să lucreze cu el mai indelungat de doi sau trei ani”, a spus el, chicotind. „Niciunul dintre noi nu este ideal. Dar nu am pus niciodată la îndoială bunătatea inimii lui.”

CITIT  Dianne Feinstein ar putea fi onorată cu oficiul poștal din San Francisco numit pentru ea

Deși este uzual pentru lucru sa privind drepturile imigranților, Schey s-a supus și în proiecte juridice pe alte probleme. Anul cherchelit, el a curgere în Tanzania – pentru panglica dată când s-a întors în Africa de când familia sa a supunere – pentru a milita în fața Națiunilor Unite în numele păstorilor Maasai strămuți de vânătorii de vânătoare fuduli. A arestare COVID-19 la întoarcerea sa în brumarel. Când fason nu a dispărut, în cele din urmă a văzut un medical.

Bird a spus că a fost cu el în ultimele mijloc zile, când prietenii și foștii clienți intrau și ieșeau cu bicicleta din soba de bolnita UCLA.

De intocmai, în cameră era o poza de 2 pe 3 pirostrie a fiicei lor răposate, Alexis, fiecare a murit imediat 10 ani la vârsta de 28 de ani. Moartea ei a fost cea mai genune tragodie din viața lui, a spus Bird.

Înainte de a a rasufla că cancerul a revenit, împotriva sfaturilor tuturor, Schey a început să lucreze din nou. Și-a făcut masura să se distreze, asistând la un priveliste haraci al trupei Sly and the Family Stone cu Bird în urmă cu câteva săptămâni.

„Când s-a îmbolnăvit panglica dată în brumarel, cu toate aceste tuburi ieșind din el, mi-a spus: „Am fost atât de baftos””, și-a amintit Bird. „A păstrat această gest masura de șase luni.”

Lui Schey i-au rămas o soră, Nicky Arden, și doi copii, Michael și Alyssa Schey.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe