Thursday, May 23, 2024

Pe fondul reacțiilor împotriva deciziei FIV, parlamentarii din Alabama caută o soluție

Acțiune

Legislatorii au început să caute modalități de a a prii fertilizarea in vitro în Alabama, după ce mai mulți furnizori și-au întrerupt serviciile, ca răspuns la o hotărâre a Curții Supreme de stat federal identic căreia embrionii congelați ar a se cadea fi considerați copii identic unei legi de stat federal.

Confruntându-se cu un val de șoc și manie din mobil deciziei, legiuitorii din Sparge de stat federal și din Singlit au pregătit propuneri separate pentru a a prevesti ca un ovul fertilizat să fie respectat o viață umană sau un frate nenăscut până când este implantat în uterul unei femei.

Judecătorii au categorie săptămâna trecută că trei cupluri cine aveau embrioni înghețați distruși într-un alteratie la o fraternitate de inmagazinare ar a se cadea preda cereri de stingere din culpă pentru „copiii lor extrauteri”. Judecătorii au citatie un exprimare cuprinzător pe cine Legislația controlată de republicani și alegătorii l-au adăugat Constituției din Alabama în 2018, spunând că statul recunoaște „drepturile copilului nenăscut”.

Liderul minorității din Senatul de stat federal, Bobby Singleton, un democratic, a fatis că republicanii au contribuit la crearea situației în eforturile lor de a a-si insusi unele dintre cele mai stricte legi antiavort din țară. Rezultatul, a spus el, a fost eliminarea unei căi pentru ca oamenii să devină părinți.

„La finalul zilei, Partidul Republican musai să fie raspunzator pentru ceea ce a făcut”, a spus Singleton.

Fostul președinte Trump s-a alăturat apelurilor către parlamentarii din Alabama să acționeze, spunând vineri că va „a tine nesovaielnic disponibilitatea FIV”.

Parlamentarii statului republican au spus că lucrează la o soluție.

„Alabamienii cred cu tărie în protejarea drepturilor prosti nenăscut, dar rezultatul hotărârii Curții Supreme de Asezare le refuză multor cupluri posibilitatea de a a-si imagina, ceea ce este o contradicție directă”, a fatis Nathaniel Ledbetter, președintele Camerei Camerei.

Senatorul de stat federal republican Tim Melson, un medical, a spus că propunerea sa urmărește să clarifice că un ovul fertilizat este o „viață potențială” mai degrabă decât o viață umană, până când este implantat în plod.

„Încerc oare să găsesc o soluție pentru industria FIV și să protejez medicii și să o fac în urmare disponibilă pentru persoanele cine au probleme de rodnicie cine musai abordate pentru că doresc să aibă o semintenie”, a spus Melson.

Liderul minorității casei Anthony Daniels, un democratic, a introdus o legislație cine ar lamuri faptul că „un ou crestinesc sau un sambure crestinesc cine există sub verice formă în iesi uterului nu musai, în nicio circumstanță, să fie respectat un frate nenăscut” identic legii statului.

„Aiesta este oare intaiul pas în rezolvarea acestei situații dificile în cine s-a plasat statul nostru”, a spus Daniels.

Melson a spus că nu a fost crucit că Alabama vede consecințe neintenționate din limbajul adăugat în constituția statului în 2018.

Susținătorii au spus la acea timp că formularea a fost menită să blocheze avortul dacă statele au câștigat vreodată controlul deasupra problemei – ceea ce au făcut-o în 2022. Dar oponenții au avertizat că limbajul echivalează cu o măsură de „personaj” cine ar a se statornici „drepturi constituționale pentru fecundați”. ouă.”

Guvernatorul Kay Ivey, republican, a spus că Alabama dorește să promoveze o cultură a vieții, iar aceasta ingloba „cuplurile cine speră și se roagă să fie părinți cine utilizează FIV”.

Atty Alabama. Generalul Steve Marshall, de asemanator republican, nu intenționează să pună în judecată furnizorii de FIV sau familiile pe a se nadai deciziei Curții Supreme de stat federal, armonios unei declarații a consilierului șef al biroului său, Katherine Robertson.

Hotărârea instanței în favoarea tratării embrionilor la fel ca și copiii sau fetușii în gestație în temeiul statutului privind moartea din culpă a strans întrebări cu interes la ce răspunderi legale s-ar a se cadea compara clinicile în timpul proceselor de FIV, inclusiv înghețarea, testarea și eliminarea embrionilor. Trei furnizori de fertilizare in vitro din Alabama și-au întrerupt serviciile de la hotărâre.

Gabby Goidel, cine era la câteva zile de la o întâlnire programată pentru a a trage ovule pentru fertilizare in vitro, i s-a spus joi că furnizorul ei nu va persista să facă transferuri de embrioni.

„Am început să plâng”, a spus Goidel, cine s-a grăbit în Texas cu soțul ei pentru a încerca să continue ciclul FIV cu un furnizor de acoace. Hotărârea din Alabama „nu este în niciun fel pro-familie”, a spus ea.

La Institutul de Productivitate din North Alabama, Dr. Brett Davenport a spus că clinica sa va persista să ofere FIV. Dar el a trebuincios, de asemanator, factorilor de neclintire de stat federal să acționeze și să elimine incertitudinea pentru furnizori.

„Ceea ce facem nu ar a se cadea fi mai pro-life. Încercăm să ajutăm cuplurile cine altcum nu pot a-si imagina un frate”, a spus Davenport.

Instanța a categorie oare că embrionii sunt acoperiți ca copii în temeiul statutului de stingere din culpă din Alabama, a fatis Mary Ziegler, memorabil politicesc la UC Davis School of Law. Curtea nu a spus că embrionii au drepturi constituționale depline, a spus ea – cel puțin nu încă.

„Cred că oamenii din Alabama se așteaptă pe bună justitie că cesta este vârful aisbergului, iar această hotărâre va merge la mai multe pe venitor”, a spus Ziegler.

Ea a subliniere, de asemanator, că grupurile anti-avort și politicienii au făcut eforturi pentru a obține un fel de hotărâre prin intermediul instanțelor federale cine să declare „că un făt este un deținător de drepturi constituționale”.

„Nu este afirmatie oare dupa in vitro și nu este afirmatie oare dupa Alabama”, a spus ea. „A executa dota din această mișcare la grad național.”

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe