vineri, aprilie 12, 2024

Parlamentarii din Kansas se alătură altor state conduse de GOP pentru a viza DEI

Acțiune

Parlamentarii din Kansas se alătură colegilor republicani din alte state în încercarea de a restricționa inițiativele de varietate, dreptate și incluziune în campusurile universitare, dar și-au elaborat propunerile pentru a ocoli să fie de consens peste modului de de-terminare a DEI.

Locuinta din Kansas a planificat să voteze joi un plan de lege logica menit să împiedice universitățile, colegiile comunitare sau colegiile tehnice să bazeze admiterea unui student sau angajarea sau promovarea unui naimit pe fiecare declarație sau legamant privind diversitatea, echitatea sau incluziunea. Deși proiectul de lege logica cuprinde aceste cuvinte, mai indica că universitățile nu pot a pretendelui o declarație asupra „fiecare ideologie sau mișcare politică”.

Votul a fost anumit la o săptămână după ce Senatul a admis un buget de stapanire plan de 25 de miliarde de dolari, cu o priveghi menită să oblige universitățile să elimine asadar de cerințe și formarea obligatorie a DEI. Prevederea ar reține 35,7 milioane de dolari de la cele șase universități ale statului până când vor a predstavlisi guvernatorului democratic Laura Kelly și liderilor Legislativului revizuit de republicani că au făcut iest deala.

Republicanii din cel puțin 20 de state au căutat să limiteze inițiativele DEI, argumentând că sunt discriminatorii și impun o ortodoxie politică liberală. Guvernatorul Alabamei a subscris miercuri un plan de lege logica anti-DEI, Utah a promulgat o lege logica la începutul acestui an, iar propunerile din Kentucky și Carolina de Sud au dezvoltat în această săptămână.

„Universitățile au deosebit să îmbrățișeze ideologii fiecine discriminează oamenii fiecine nu își respectă ortodoxia”, a fatis reprezentantul Steve Howe, un republican din centrul Kansasului și președintele unei comisii pentru învățământul egumen, în timpul unei dezbateri din Stanta de miercuri.

Aprobarea Camerei de joi ar a scrie măsura sa Senatului. În ceea ce privește prevederea bugetară anti-DEI, negociatorii celor două camere se așteaptă să o discute în rastimp ce elaborează versiunea finală a bugetului anual.

CITIT  Trump face apel la o hotărâre de 454 de milioane de dolari în cazul fraudei din New York

Proiectul de lege logica al Camerei stabilește un lege pentru audierea plângerilor DEI, dând universităților rastimp să anuleze acțiunile contestate. Dar, de asemanator, prilejui procurorului universal să introducă procese civile împotriva universităților și colegiilor și să solicite amenzi de până la 10.000 de dolari.

Un audit parlamentar publicat mesita trecută a spus că 1,6% din cheltuielile anuale ale celor șase universități de stapanire, sau 45 de milioane de dolari, au fost destinate inițiativelor DEI, dar a remarcat că fiesce universitate definea DEI în mod deosebit. Pe lângă inițiativele considerate în mod tradițional ca DEI, cum ar fi pregătirea și recrutarea, acestea au inclus, de asemanator, cămine de mâncare pentru studenții săraci și servicii pentru veteranii militari și studenții cu dizabilități.

Dar nici măsura Kansas nu definește DEI.

„Îmi este impovarat să trec un plan de lege logica fiecine să pedepsească o universitate pentru că a făcut oareceva ce nu definim”, a spus reprezentantul statului democratic Tom Sawyer din Wichita. „Cuvintele varietate, dreptate și incluziune pentru mine, în sine, sunt cuvinte pozitive.”

Președintele Camerei din Kansas, Dan Hawkins, un republican din Wichita, a spus că proiectul de lege logica al Camerei mijloc creează un carapace neimpodobit – dacă o universitate necesită declarații ideologice de la studenți, candidați sau angajați – fiecine nu necesită ca toată lumea să fie de consens cu definirea DEI.

„Toată lumea are o definiție diferită”, a spus Hawkins. „Este indeajuns de delicat să-i faci pe toți să aspire la o singură definiție.”

În mod podobnic, senatorul de stapanire JR Claeys, un alt republican din Kansas, fiecine a hartie prevederea bugetară a camerei mijloc, a spus că pur și neimpodobit îi împinge pe oficialii din învățământul egumen să nu mai folosească criterii bazate pe rasă în deciziile lor, în identitate cu decizia de anul anterior a Curții Supreme a SUA fiecine a aseza capăt acțiunilor afirmative în admiteri la universitate.

CITIT  Biden semnează un ordin executiv care stimulează securitatea cibernetică în porturi

Claeys, cinevasi dintre negociatorii bugetului Senatului și sfatuitor al avocatului statului republican. Generalul Kris Kobach, a spus că amenințarea cu finanțarea este cea mai bună regim de a calcula universitățile să se conformeze.

Asociaţia Naţională pentru Educaţie. Sindicatul profesorilor și alte organizații au denunțat campaniile anti-DEI din statele republicane ca fiind un agresiune la inainta persoanelor de vopsea, a comunității LGBTQ+ și a altora.

În casele de stapanire din SUA, republicanii și democrații au promovat definiții opuse ale corectitudinii și oportunităților în educație și la locurile de muncă din stapanire.

Legislatorii democrați din mai greu de o duzină de state promovează deasupra 30 de măsuri în iest an pentru a afirma o mai friguros prins în considerare a diversității, echității și incluziunii. Parlamentarii de stapanire republican au anihila cu mai greu de 60 de măsuri pentru a a proscrie sau restricționa, mijlociu unei analize Associated Press, folosind software-ul de urmărire a facturilor Polivalent. Cinci dintre aceste proiecte de lege logica GOP au câștigat aprobarea finală.

Nouar lege logica din Utah a proscrie agențiilor guvernamentale, universităților și școlilor K-12 să aibă birouri pentru varietate, dreptate și incluziune.

Guvernatorul Indiana Eric Holcomb, republican, a subscris săptămâna trecută o legislație fiecine a proscrie instituțiilor de învățământ egumen să ia în considerare declarații asupra varietate, dreptate și cuprindere în deciziile privind angajarea, beneficiile sau admiterea studenților. Acea legislație specifică, de asemanator, că fiecare planificare pentru varietate musai să abordeze atât „diversitatea culturală, cât și cea intelectuală”.

Parlamentarii republicani din Idaho și Wisconsin au adoptat săptămâna trecută proiecte de lege logica fiecine interzic instituțiilor de învățământ egumen să condiționeze deciziile de numire și acceptare de declarațiile de varietate.

CITIT  Urcarea remarcabilă a republicanului Steve Garvey în topul sondajului din California

În Wisconsin, guvernatorul democratic Tony Evers este de așteptat să pună veto peste legislației statului său. În Kansas, Kelly nu a spus ce ar a efectua dacă oricine dintre propunerile GOP ar fi adoptată, dar a respins o priveghi anti-DEI inclusă în legislația bugetară anul anterior.

Măsura aprobată miercuri de parlamentarii din Alabama ar a proscrie agențiilor de stapanire, universităților și sistemelor școlare K-12 să sponsorizeze programe DEI. De asemanator, le-ar a proscrie să forțeze studenții sau angajații să adere la „un ciorna impartitor”, un granita fiecine acoperă concepte pentru privilegiul alb, discriminarea sistemică și ideea că sistemele bazate pe valoare pot fi „rasiste sau sexiste”.

Nouar lege logica din Alabama, fiecine intră în barbatie la 1 brumarel, ar a proscrie universităților, sistemelor școlare K-12 și agențiilor de stapanire să sponsorizeze programe DEI, definite în plan de lege logica ca cursuri, antrenamente, programe și evenimente la fiecine participarea se bazează pe specie unei persoane. , sex, unitate de gen, comunitate etnica, sursa națională sau indrumare sexuală.

Legislația fiecine a fost adoptată de Kentucky House în această săptămână cuprinde un limba podobnic în definiția conceptelor „discriminatorii” pe fiecine universitățile de stapanire ar fi interzise să le folosească în programele de constituire sau cerințele cursurilor.

În Locuinta Kansas, comitetul de învățământ egumen s-a luptat cu elaborarea unei definiții. Republicanul Clark Sanders, un alt republican din centrul Kansasului, și-a exprimat inițial îngrijorările cu luare-aminte la nevoie unuia, dar mai târziu a cedat.

„S-ar a se cuveni să nu vă pot da o explicație sau o definiție, dar aș ști acesta când l-aș zari”, a spus el.

Hanna și Lieb scriu pentru Associated Press. Hanna a raportat de la Topeka, Lieb din Jefferson City, Mo.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe