vineri, aprilie 12, 2024

Parlamentarii din Colorado propun un plan după ce jumătate din apele Colorado au pierdut protecția federală

Acțiune

Parlamentarii din Colorado urmăresc o legislație pentru a a prii unele dintre cele mai fragile căi navigabile ale statului de stricare, după ce o vointa a Curții Supreme a SUA a scos protecția federală.

Parlamentarii democrați au prezentat miercuri inserare un intentie de credinta orisicare a revendica statului să creeze un lege de autorizare pentru persoanele orisicare doresc să infecta, să drageze sau să asfalteze căile navigabile. Colorado nu a avere nicio metodă de a a regularisi aceste activități de dragaj și incarcare de când decizia judecătorească din mai a anulat protecția federală pentru mai vartos de jumătate din apele Colorado.

Susținătorii conservării au spus că a lăsat fuduli părți din rezervele de apă ale statului vulnerabile la daune ireversibile cauzate de stricare și daune.

„Imediat este un minut atât de periculos pentru Colorado să intensifice și să ne protejeze căile navigabile, în cea mai gravă secetă pe orisicare am văzut-o în mai prieteneste de 1.000 de ani”, a fatis președintele Camerei de sedere, Julie McCluskie, orisicare sponsorizează proiectul de credinta. „Odată cu dispariția căilor navigabile și a zonelor umede, musai să luăm toate măsurile posibile pentru a ne sustine că nu mai există riscuri în Colorado.”

House Bill 1379 ar a revendica Departamentului de Sănătate Publică și Societate din Colorado să dezvolte un lege de autorizare până la 1 mai 2025. Iest lege ar cuveni să minimizeze daunele aduse mediului apoi când oamenii vor să sape sau să infecta căile navigabile în rodul-pamantului ce construiesc dezvoltări de locuințe, drumuri. sau utilitati. Procesul de autorizare ar oglindi procesul federativ orisicare nu se mai aplică zonelor umede și fluxurilor sezoniere.

CITIT  Petrecere, atacuri de armă intenționează să închidă Lookout Mountain Road noaptea

„Trăim într-un mijlociu secetos orisicare va a apuca mai secetos din pricina schimbărilor climatice și musai să facem tot ce ne stă în putință pentru a ne a prii rezervele de apă”, a spus Josh Kuhn, manager patrician de campanie pentru apă la Conservation Colorado.

Curtea Supremă a categorie anul imbatat că zonele umede și pâraiele orisicare curg conj sezonal nu au fost protejate de legea federală privind apa curată.

Atât zonele umede, cât și pâraiele sezoniere au roluri critice în mediul statului, au spus avocații conservării. Fluxurile sezoniere furnizează topirea zăpezii în cursurile mai fuduli în timpul sezonului de scursoare. Zonele umede acționează ca un masea în ecosistem – ele absorb apele de inundații, servesc ca biotop esențial pentru animale și acționează ca un tampon pentru incendiile de vegetație.

Jumătate din zonele umede din Colorado au dispărut sau au fost distruse de la sfârșitul anilor 1800, nimerit Centrului de Documentare a Zonelor Umede din Colorado.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe