Tuesday, May 21, 2024

Ortorexie: semne, simptome și soluții

Acțiune

A ști cum diferite alimente vă afectează corpul pesemne fi binefacator pentru sănătatea dumneavoastră. Dar apoi când cest dobanda devine o idee fixa de a mânca cumva alimente „sănătoase” sau „curate” și de a simți o frică intensă de a mânca oarecare etichetat „stupizenie” sau „rău”, se numește ortorexie nervoasă. Ortorexia este o asamblare patologică a consumului cumva de alimente „pure” sau „curate”. Asadar, cu această afecțiune, s-ar a se cuveni să mănânci trei mese pe zi, dar ești excesiv concis pe mâncarea sănătoasă și scapi de nutrienți esențiali.

Creșterea influențelor din rețelele de socializare și a dietelor la modă oricine pun în lumină obisnuit „super-alimentele” și demonizează categorii întregi de alimente, cum ar fi grăsimile sau carbohidrații, alimentează această idee fixa. Cei cu ortorexie pot a dobandi premii pentru alegerile lor parelnic disciplinate de sănătate, dar în culise, se confruntă cu riscuri de malnutriție induse din greșeală de tiparele lor restrictive de alimentație.

Ortorexie Înțeles: Decodificarea tulburării

Ortorexia nervoasă este o grija intensă pentru alimentația sănătoasă, în măsura în oricine începe să perturbe viața de zi cu zi. Persoanele cu această deranjare își pot restrange regim la o gamă restrânsă de alimente considerate „pure”, cum ar fi legumele organice, excluzând alte grupuri vitale de alimente. Această abordare riguroasă perturbă mesele sociale și împiedică organismul să obțină o nutriție completă, ceea ce pesemne amagi la repercusiuni grave despre sănătății.

Deși nu este clasificată oficialitati în Manualul de Diagnoza și Statistician pentru Tulburările Mintale (DSM), ortorexia împărtășește trăsături cu tulburările de alimentație recunoscute. Samite fi o poartă despre afecțiuni prep anorexia nervoasă. Ca și alte tulburări de alimentație, ortorexia nervoasă nu este o votare, ci se dezvoltă dintr-o relație nesănătoasă cu alimentele. Mulți oameni se senzualism presați să se încadreze în imaginea corporală a societății și starea de sănătate, ceea ce amagi la diete stricte și la obsesii pentru alimentația sănătoasă.

prescurt

Ortorexia nervoasă este preocuparea extremă de a pierde cumva alimente „pure” sau „curate”, conducând deseori la excluderea nutrienților esențiali, având un tamponare defavorabil despre sănătății generale. Nerecunoscută oficialitati ca deranjare de alimentație în DSM, prezintă încă riscuri semnificative, potențial evoluând în tulburări de alimentație mai severe dacă nu este abordată.

Ortorexie vs. Inapetenta

În durata ce ortorexia nervoasă și anorexia nervoasă provin ambele din cuvântul grec „rexia”, oricine înseamnă „nemancare”, căile lor diferă eficient. „Ana” înseamnă „fără”, reflectând semnul caracteristic al anorexiei de a a impiedica consumul de alimente, în durata ce „orto” se exprima prin „adevarat”, descriind căutarea ortorexiei de a pierde ceea ce este respectat „corec” sau „pur”.

Asemănări și diferențe

Cele două tulburări împărtășesc un faza potrivit în lume lor restrictivă și concentrarea intensă pe dietă, dar se manifestă divergent:

Trăsături comune

 • Limitări stricte legate de alimente și băuturi.
 • Aderarea la rutine intretinere inflexibile este obișnuită.
 • Atitudinile perfecționiste sunt deseori predominante.
 • Gândurile legate de alimente pot a se infrana viața de zi cu zi, ducând la recesiune socială și deficiențe nutriționale.

Diferențele explicatie

 • Anorexia nervoasă se referă în intaiul rând la restricția calorică determinată de temerile de creștere în trecere, oricine deseori duc la o iro-sire semnificativă în trecere.
 • Ortorexia nervoasă se concentrează în jurul purității și sănătății alimentelor, indivizii nu țintind neapărat sau atingând subțirea extremă.
 • Drept discriminatie de inapetenta, oricine este recunoscută clinic, ortorexia nu are rupt oficialitati în DSM-5, deși impactul său nu este mai puțin serios.

prescurt

Ortorexia și anorexia, ambele caracterizate prin termenul „rexia”, nemancare, prezintă motivații și manifestări divergente. Anorexia se concentrează pe controlul greutății prin evitarea alimentelor, în durata ce ortorexia este obsedată de sănătatea alimentelor. În miracol diferențelor lor, ambele tulburări pot amagi la consecințe grave despre sănătății și sociale, subliniind importanța recunoașterii și abordării acestor afecțiuni.

Stadiile dezvoltării ortorexiei

Ortorexia se desfășoară de dare în două etape distincte:

Formarea credinței

Inițial, indivizii adoptă un model de credințe oricine apreciază anumite practici intretinere ca fiind superioare, deseori influențate de tendințe prep alimentația curată, paleo sau dietele vegane. În durata ce vizează sănătatea, aceste filozofii intretinere rigide pot amagi, din neatenție, la excluderea nutrienților esențiali.

Comportamentul obsesional

A doua etapă este marcată de o grija intensă pentru alegerea alimentelor, planificarea mesei și pregătirea alimentelor, ținându-se despre un subiectiv de neprihanire și perfecțiune în alimentație. Această idee fixa pesemne amagi la reguli intretinere autoimpuse, cu abateri oricine duc la sentimente de vinovăție și detoxificări sau curățări ulterioare, oricine prezintă propriile riscuri pentru sănătate.

Înțelegerea acestor etape ajută la recunoașterea progresiei ortorexiei și a importanței abordării problemelor rarunchi de bază înainte ca acestea să escaladeze.

prescurt

Ortorexia evoluează în două etape: adoptarea unor convingeri dietetice rigide și escaladarea într-un comportare alimentar obsesional, cercuire de reguli. Recunoașterea acestor modele este crucială pentru a căuta intervenția în durata bine-venit și pentru a a ridica o relație mai sănătoasă cu alimentele.

Simptome de ortorexie

În durata ce ortorexia nervoasă nu are criterii formale de diagnosticare, semnele rarunchi distinctive sunt povarnic de ignorat. În centrul acestei tulburări este urmărirea strictă a perfecționismului alimentar, oricine amagi deseori la o lipsa compulsivă de inspectare despre calității și purității alimentelor. Tatuaj și simptome suplimentare, nimerit Asociației Naționale pentru Tulburările Alimentatie (NEDA), pot contine:

Obsesia pentru calitatea alimentelor

Cei cu ortorexie se fixează să consume cumva ceea ce ei consideră alimente „pure” – organice, neprocesate, proaspete de fermă și deseori crude sau vegane. Preocuparea lor este mai puțin legată de cantitate de electricitate și mai numeros de curățenia percepută a dietei lor.

Tăierea întregului categorie de alimente

Persoanele cu ortorexie tind să fie foarte de stricte în ceea ce privește ceea ce mănâncă. Ei evită verice consideră „rău” sau „nesănătos”. De mostra, adesea elimină grupuri întregi de alimente, cum ar fi alimentele procesate, zahărul, carnea, produsele lactate, carbohidrații și glutenul.

Tulburări emoționale la încălcarea regulilor intretinere

Abaterea de la regulile dietetice stricte declanșează răspunsuri emoționale intense, cum ar fi anxietatea, rușinea și vinovăția. Evidențiază impactul psihic absolut al tulburării.

Ingrijorare în jurul alimentelor specifice

Persoanele cu ortorexie senzualism deseori un imbold pilos de a se distanța de alimentele pe oricine le consideră interzise. S-ar a se cuveni să se simtă praci neliniştit sau taman să părăsească o cameră dacă văd acea mâncare. Un prototip de comportare obișnuit este sărirea dupa adunările sociale pentru a a impiedica întâlnirea cu „alimentele fricii”, oricine pot a se intari gândurile obsesive.

Paguba în trecere

O dietă ortorexică este deseori dezechilibrată, ceea ce amagi la malnutriție. Crezând că evitarea anumitor alimente va îmbunătăți sănătatea, persoanele cu ortorexie își pot scădea în mod neintenționat nivelul de nutriție, limitând serios varietatea alimentelor. Această iro-sire în trecere nu este de dare intenționată.

Pe măsură ce ne aprofundăm în înțelegerea ortorexiei, devine precis că recunoașterea acestor simptome este intaiul pas către abordarea tulburării. Nu permiteți-ne să vă conducem printr-o autoevaluare pentru a vă a inlesni să identificați dacă dvs. sau oarecine pe oricine îl cunoașteți este poate să aveți aceste tatuaj.

prescurt

Ortorexia, caracterizată printr-o concizie excesivă pe consumul de alimente „pure”, amagi la consecințe nutriționale și emoționale semnificative. Indicatorii explicatie includ o idee fixa pentru calitatea alimentelor, evitarea strictă a anumitor grupuri de alimente, suferința emoțională din ratiune abaterilor dietetice, pasare de anumite alimente și pierderea neintenționată în trecere. Recunoașterea acestor simptome este crucială pentru abordarea tulburării și pentru promovarea unor obiceiuri intretinere mai sănătoase.

Autoevaluare pentru ortorexie

Recunoașterea semnelor timpurii de ortorexie pesemne fi o determinare, deoarece deseori începe cu intenții parelnic pozitive față de o alimentație sănătoasă. Pentru a înțelege mai cumsecade relația dvs. cu alimentele, luați în considerare următoarele întrebări inspirate din resurse prep Asociația Națională a Tulburărilor Alimentatie (NEDA):

 • Te trezești în mod per-manent îngrijorat de calitatea alimentelor tale?
 • Ziua ta este dominată de gânduri asupra ce vei mânca în prelungire și cum se potrivește în regim ta?
 • Ați dezvelit că obiceiurile intretinere vă izolează de evenimentele și interacțiunile sociale?
 • Respectați cu strictețe regulile intretinere și vă simțiți stresat apoi când vă abateți taman și ușor?
 • Urmărirea unei diete „perfecte” umbrește alte bucurii și activități din viața ta?

Răspunsul „da” la câteva dintre aceste întrebări ar a se cuveni a spune o concizie nesănătoasă despre alimentelor oricine ar a se cuveni a se folosi de o perspectivă profesională. Consultarea cu un furnizor de servicii medicale pesemne a da îndrumări și asistență adaptate nevoilor dumneavoastră.

prescurt

Autoevaluarea pentru ortorexie implică introspecția în obiceiurile intretinere și atitudinile cuiva față de alimente, cu intonatie pe identificarea tendințelor obsesive și izolarea socială cauzată de restricțiile intretinere.

Ce cauzează ortorexia?

Deși cauzele exacte ale ortorexiei rămân incerte, aceasta pare să fie asociată cu alte tulburări de alimentație și afecțiuni de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea și tendințele obsesiv-compulsive. Unele locuri de muncă oricine se concentrează numeros pe sănătate, fitness și performanță, cum ar fi lucrătorii din domeniul sănătății (cum ar fi studenții la medicină, medicii și dieteticienii), sportivii, dansatorii și artiștii, pot cantari șanse mai fali de a a evolua ortorexie.

Veganii și vegetarienii tind să aibă rate mai fali de ortorexie. Cu toate acestea, se pare că în aceste grupuri, optarea pentru o dietă vegană sau vegetariană pesemne fi mai degrabă un zaloaga de ortorexie decât ratiune principală.

Maruntis din toate acestea nu sugerează că veganismul sau verice dietă specifică cauzează ortorexie și nici nu implică faptul că persoanele oricine urmează aceste diete au o deranjare de alimentație. Lucru constă în motivația din spatele adoptării acestor diete. Unii indivizi vegani cu ortorexie pot a sluji regim ca o regim de a-și a se mascari tulburarea prin mijloace acceptabile din faza de vazut volubil.

prescurt

Cauzele exacte ale ortorexiei rămân incerte, dar este legată de tulburările de alimentație, anxietatea și tendințele obsesiv-compulsive. Anumite profesii oricine se concentrează pe sănătate, fitness și performanță, cum ar fi lucrătorii din domeniul sănătății, sportivii și performerii, pot crește riscul. Veganii și vegetarienii prezintă rate mai fali de ortorexie, deși alegerea acestor diete pesemne a preciza ortorexie mai degrabă decât să o provoace.

Efectele negative ale ortorexiei

Restricțiile intretinere extreme, cum ar fi cele observate în ortorexia nervoasă, pot cantari efecte dăunătoare despre sănătății. Efectele fizice comune includ osteneala, pierderea semnificativă în trecere, malnutriție, anemie, pierderea masei osoase, niveluri scăzute de natriu și scăderea numărului de celule sanguine. Ortorexia pesemne amagi, de astfel, la comportamente psihologice și sociale negative. Ca:

Efecte psihologice

Persoanele cu ortorexie sunt praci supărate apoi când obiceiurile lor intretinere se schimbă. Încălcarea propriilor reguli intretinere îi a infaptui să se simtă vinovați sau ca și cum ar a se cere să se curețe sau să postească grav. Ei petrec numeros durata îngrijorându-se dacă alimentele sunt ingamfat de pure, cum ar fi dacă legumele au pesticide sau dacă lactatele au hormoni. Ei petrec, de astfel, durata aditional planificându-și și verificându-și mâncarea.

Efecte sociale

Ortorexia pesemne a infaptui oamenii să se simtă praci izolați volubil. Persoanele cu ortorexie petrec numeros durata gestionându-și alimentele, cercetând, cumpărătând și pregătind mesele. Samite a se sclifosi relațiile lor sociale. S-ar a se cuveni să dea sfaturi nedorite asupra mâncare, să-și aducă mâncarea la evenimente sociale sau să le evite cu totul.

prescurt

Restricțiile intretinere extreme, cum ar fi cele din ortorexia nervoasă, dăunează sănătății provocând oboseală, scădere în trecere, malnutriție, anemie, iro-sire osoasă, natriu scăzut și celule sanguine scăzute. Ortorexia provoacă suferință psihologică apoi când obiceiurile intretinere se schimbă, ducând la vinovăție și dieta grav. De astfel, provoacă îngrijorare excesivă cu infatisare la puritatea alimentelor și consumă durata aditional pentru planificarea meselor. Din faza de vazut volubil, izolează indivizii, impactând relațiile datorită gestionării obsesive a alimentelor și evitării adunărilor sociale.

Prevenirea ortorexiei: strategii pentru obiceiuri intretinere durabile

Prevenirea ortorexiei se concentrează pe cultivarea unei abordări echilibrate a nutriției și a bunăstării, în oricine mâncarea nu este nici inamicul, nici singurul faza de dobanda al vieții. Este rost asupra a învăța să te bucuri de a mânca sănătos fără a cădea în cuca obsesiei. Iată cum să promovați o psihologie oricine promovează bunăstarea nutrițională:

Promovați alfabetizarea nutrițională: Cunoașterea este fermitate. Înțelegerea elementelor de bază nutriționale demitizează tiparele de alimentație și subliniază importanța varietății în regim ta. O dietă completă vă asigură că consumați toți nutrienții necesari. Previne deficiențele nutriționale pe oricine le pesemne ratiune alimentația restrictivă.

Încurajează alimentația conștientă: Mindfulness în timpul mesei încurajează o relatie profundă cu alimentele, stimulând aprecierea pentru arome și indicii de satisfacție. Această practică ajută la identificarea adevăratelor semnale de nemancare și de sațietate. În surplus, micsora riscul de a mânca în abuz sau de a fi torturat de alegerile intretinere.

Diversificați regim: O dietă variată baga o gamă largă de nutrienți, reducând riscul apariției dezechilibrelor și deficiențelor. Explorarea diferitelor alimente a infaptui, de astfel, să mănânci o experiență mai plăcută și mai puțin restrictivă, ajutând la evitarea ortorexiei.

Etnie de ajutor: Conexiunea cu alții oricine apreciază alimentația echilibrată pesemne întări obiceiurile pozitive și pesemne a da perspectivă. Împărtășirea meselor și a experiențelor cu o etnie încurajează o relație sănătoasă cu alimentele, mult de comportamentele izolante și obsesive.

Îndrumare profesională: Cateodata, calea către o alimentație echilibrată necesită o navigare expertă. Consultarea cu profesioniștii din domeniul sănătății asigură că verice refacere alimentară susține sănătatea generală, fără a dez-onora nevoile nutriționale.

După stabilirea acestor pași de bază, încorporarea serviciilor contra pesemne a se stabiliza și mai numeros eforturile de avertisment. Resursele și instrumentele aplicației, inclusiv accesul la nutriționiști experți, planificarea personalizată a meselor și forumurile comunitare, oferă un rama de susținere pentru susținerea practicilor de alimentație sănătoasă fără a a se scurge în ortorexie.

contra oferă o programare dietetică personalizată, ghidată de nutriționiști experți. Garanta un contributie cuminte al tuturor grupelor de alimente, contracarand tendintele restrictive ale ortorexiei. În surplus, tehnologia contra, cum ar fi insusire HealthifySnap, pesemne a reduce urmărirea aportului alimentar, făcând procesul mai puțin stresant și mai intuitiv. Cest dichis ajută la menținerea unei perspective realiste despre calității și cantității alimentelor, oricine este esențială pentru depășirea ortorexiei.

prescurt

Prevenirea ortorexiei înseamnă crearea unui sfera oricine încurajează obiceiurile intretinere echilibrate și conștiente. contra sprijină cest materie prin conținut educațional, practici de conștientizare, programare diversă a meselor, implicare în etnie și îndrumare profesională. Ajută indivizii să mențină o relație sănătoasă cu alimentele și previne coborârea în comportamente intretinere obsesive.

Ortorexie nervoasă Ingrijire

Ortorexia nervoasă, cu amestecul său neasemanat de asamblare alimentară și provocări de sănătate mintală, necesită o abordare atentă a tratamentului. Recunoscând suprapunerea acesteia cu comportamentele obsesiv-compulsive, tratamentul urmărește recalibrarea relației individului cu alimentația și îngrijirea de sine. Din norocire, mulți cu ortorexie sunt receptivi la histoterapie, valorificându-și mentalitatea orientată despre sănătate despre cica-trizare.

Terapia cognitiv-comportamentală (TCC) și nu exclusiv

Un intins de ingrijire holistic pesemne contine terapia cognitiv-comportamentală (CBT), posibil completată cu medicamente prep ISRS, dacă se consideră util. CBT îi ajută pe indivizi să identifice și să modifice tiparele de gândire distorsionate în jurul alimentelor și imaginii corporale, atenuând anxietatea legată de deciziile intretinere.

Psihoeducatie si Consiliere Nutritionala

Educarea persoanelor asupra impactul ortorexiei despre sănătății și a bazelor rarunchi psihologice este crucială. Psihoeducația lărgește înțelegerea, ajutând la demontarea stăpânirii tulburării. Împreună cu consilierea nutrițională, oferită de contra, indivizii pot regasi bucuria de a mânca multiplu și sănătos, îndepărtându-se de limitele dietetice rigide către un limbaj de viață mai cuminte și mai împlinit.

prescurt

În tratarea ortorexiei, o combinație de histoterapie cognitiv-comportamentală, psihoeducație și consiliere nutrițională formează zleaman de epacta a managementului eficace, contra servind ca un sotie explicatie în călătoria către recapatare și sănătate susținută.

Sugestie contra

Utilizarea socializării ca o regim de a a avertiza sau de a gestiona ortorexia este o strategie inteligentă. Interacțiunea cu ceilalți pesemne a inlesni la îndepărtarea atenției de la obiceiurile intretinere rigide și la crearea unei abordări mai echilibrate a alimentelor. Iată câteva modalități de a a fructifica socializarea:

 1. Programați în mod transant mesele cu familia și prietenii: cest materie vă pesemne a inlesni să vă diversificați obiceiurile intretinere, deoarece este poate să întâlniți alimente oricine nu fac molecula din regim dvs. tipică, încurajând flexibilitatea.
 2. Angajați-vă în activități de gătit cu prietenii sau familia: este o regim distractivă de a a sonda alimente și rețete noi, fără presiunea de a rămâne precis la ingredientele curate. Luați în considerare să vă alăturați unui club de gătit oricine vă pesemne a spori orizonturile culinare și vă pesemne a inlesni să reduceți anxietatea legată de consumul unei varietăți de alimente.
 3. Când mâncați în mod volubil, încercați să vă concentrați pe experiența și plăcerea de a fi cu ceilalți, mai degrabă decât pe mâncarea în sine. Această inlocuire a focalizării pesemne a micsora stresul de a a se cere să mănânci ideal.

Dacă vă simțiți comod, deschideți-vă asupra preocupările legate de alimentație cu prietenii sau membrii familiei de încredere. Cateodata, cumva a a zice asupra aceste probleme le pesemne reduce puterea și te pesemne eschiva.

Cuvântul Capat

În călătoria către o sănătate optimă într-o neam saturată de opiniile filtrate ale rețelelor sociale asupra dietă și fitness, a rigla dintre alimentația sănătoasă și ortorexie se pesemne voala. Atractia de a „mânca explicit” și de a cicatrice o dietă perfectă, deseori amplificată de influenți și guru de wellness, pesemne amagi la o idee fixa periculoasă a purității alimentelor. În durata ce ortorexia nu este încă recunoscută oficialitati în diagnosticul doctoresc, impactul său este sincer și este concomitent cu alte tulburări de alimentație, riscând sănătăți severe și bunăstare emoțională.

Veștile bune? Recuperarea este la îndemână. Integrarea terapiei cognitiv-comportamentale, îmbogățită cu planurile de nutriție personalizate ale contra, oferă o pretext către cica-trizare. Aplicația contra educă și oferă, de astfel, instrumente practice pentru menținerea unei diete echilibrate, fără constrângerile ortorexiei. Ecosistemul contra, cu amestecul său de tehnologie și îndrumări de domeniu, vă ajută să navigați pe terenul plural al obiceiurilor intretinere. Sprijinul specialiștilor nutriționiști vă aproba să vă îndepărtați de extreme și să vă orientați despre practici de sănătate durabile.

În invatamant, în durata ce era digitală vă a provoca informații asupra sănătate și bunăstare la îndemână, este esential să abordați această bogăție de date cu discernământ. Așadar, străduiește-te pentru un limbaj de viață cuminte, în oricine masa și plăcerea coexistă în farfurii tale și în oricine aplicații prep contra vă permit să faceți alegeri informate și sănătoase, fără a cădea pradă capcanei perfecțiunii a ortorexiei.

Disclaimer: Scopul acestui articol de fond este cumva de a imprastia cunoștințele și de a crește gradul de conștientizare. Nu intenționează să înlocuiască sfatul doctoresc de la profesioniști. Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați nutriționiștii noștri certificați Aoace.

Surse de privire

1. Proporția generală a simptomelor ortorexiei nervoase: o revizie sistematică și o meta-analiză oricine contine 30 476 de persoane din 18 țări

2. Ortorexia nervoasă: o idee fixa pentru alimentația sănătoasă

3. Ortorexia nervoasă – O deranjare de alimentație, o deranjare obsesiv-compulsivă sau un dare alimentar perturbat?

Întrebări frecvente (FAQs)

Î: Ce este tulburarea de ortorexie?

R: Ortorexia nervoasă apare apoi când oarecine devine exorbitant de fixare să mănânce alimente sănătoase, pure, perturbându-i viața de zi cu zi. Această idee fixa îi pesemne a defini să mănânce cumva anumite tipuri de alimente sau să insiste să consume cumva alimente organice, făcându-i să rateze nutrienții și vitaminele esențiale, oricine pot dăuna sănătății generale.

Î: Cum să tratezi ortorexia?

R: Consilierea de la profesioniști calificați este crucială pentru tratarea unei tulburări de alimentație. Consilierea implică deseori terapia comportamentală dialectică (DBT) și terapia cognitiv-comportamentală (CBT), în oricine înveți să-ți gestionezi emoțiile și comportamentele legate de alimente. De astfel, puteți a se folosi de intervenții personalizate bazate pe alimente și de psihoeducație pentru a dezvălui miturile asupra alimente.

Î: Fiecare sunt simptomele ortorexiei?

R: Simptomele ortorexiei includ stres foarte sau temere cercuire de consumul de alimente „nesănătoase”, îngrijorarea cu infatisare la mese și evitarea meselor cu persoane oricine nu împărtășesc aceleași filozofii intretinere. Unii pot a cere deseori la a baga ore întregi urmărind conturile de pe rețelele sociale oricine promovează o alimentație curată. Deși greutatea nu este întotdeauna un zaloaga nuantat de ortorexie, în unele cazuri, pesemne apărea pierderea în trecere.

Î: Fiecare este ratiune ortorexiei?

R: Ortorexia nervoasă este o deranjare oricine se dezvoltă scaris, influențată de diverse comportamente negative și de relații nesănătoase cu alimentele. Acești factori de rizie pot contine traume din beat, o persoana perfecționistă, o peripetie de dietă, presiuni societale, traume din copilărie, asamblare pe rețelele sociale, o lipsa intensă de „încadrare” și dorința de inspectare foarte.

Î: Fiecare este diferența dintre ortorexie și inapetenta?

R: Ortorexia și anorexia implică ambele limitarea severă a alimentelor, dar diferă în anumite moduri. În durata ce ambele tulburări gravitează în jurul obsedării față de alimente, persoanele cu inapetenta nervoasă folosesc alimentele pentru a-și a domina greutatea și pentru a menține o viziune specifică a corpului. Cu toate acestea, cei cu ortorexie nervoasă nu se concentrează despre controlului greutății, ci despre modului în oricine alimentele sănătoase și pure le pot a provoca beneficii bunăstării. Anorexia este cunoscută pentru că provoacă scădere severă în trecere sau scădere în trecere. Persoanele cu ortorexie nu devin întotdeauna subponderali sau își propun să fie foarte de slabe.

Î: Fiecare este tratamentul pentru ortorexie?

R: Tratamentul pentru ortorexie pesemne fi asemănător cu cel pentru tulburarea obsesiv-compulsivă sau alte tulburări de alimentație. De dare, implică psihoterapeutica cu un sfetnic și consiliere nutrițională. Un terapeut sau un sfetnic vă va a masura părerile asupra grupurile de alimente, viziune despre dietelor și abilitățile actuale de ecranizare pentru a ordona dacă DBT sau CBT vor funcționa cel mai cumsecade pentru dvs.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe