Wednesday, July 24, 2024

Optimizare Android: Sfaturi pentru a vă accelera telefonul

Acțiune

Telefon cu Android

În lumea în metru iute de astăzi, smartphone-urile Android și-au depășit rolul de simple dispozitive de informatie pentru a transforma însoțitori indispensabili în viața noastră de zi cu zi, integrându-se interj în oricare infatisare al rutinei noastre. Cu toate acestea, ca și în cazul tuturor tehnologiilor, aceste dispozitive nu sunt imune la camatarie și deteriorarea utilizării continue. De-a lungul timpului, s-ar a se cadea să observați că telefonul dvs. Android, odinioară iute, începe să-și tragă picioarele, prezentând simptome pentru timpii de răspuns întârziați, înghețarea neașteptată în timpul utilizării sau o încetinire generală oricine strică experiența utilizatorului.

Iest obiect pasamite fi anumit de frustrant, mai selectionare când te bazezi pe dispozitivul tău pentru o multime de sarcini, de la comunicații profesionale până la distractie propriu. Dar nu e constrangere de disperare! Vestea bună este că această scădere a performanței nu este neapărat ireversibilă. Cu câțiva pași simpli, puteți da o nouă viață telefonului dvs., restabilind performanța rapidă și receptivă pe oricine ați pricopsit să vă bazați. Aceste măsuri nu sunt oare ușor de implementat, ci și vartos eficiente în recuperarea senzației de apariție a dispozitivului dvs., asigurându-vă că telefonul dvs. Android vă va a servi în urmare fără a a periclita velocitate sau eficiența.

1. Puterea unei reporniri

Sună neamestecat, dar cateodata o repornire rapidă este tot ce are constrangere telefonul tău. Repornirea șterge fișierele temporare și oferă sistemului dvs. de operare un nou început, rezolvând frecvent probleme minore de performanță.

2. Eliberați puțin spațiu

Așa cum un cancelarie ticsit vă pasamite încetini activitate, un telefon ticsit îi pasamite împiedica performanța. Încercați să păstrați volnic cel puțin 10-20% din spațiul de depozitare inlountras al telefonului.

 • Dezinstalați aplicațiile neutilizate: Aplicațiile pe oricine nu le utilizați niciodată ocupă spațiu și, cateodata, rulează procese în fond. Faceți o măturare și dezinstalați tot ce nu aveți constrangere.
 • Ștergeți descărcări folosit: Ștergeți folderul Descărcări în mod uniform pentru a scăpa de fișierele de oricine nu mai aveți constrangere.
 • Goliți memoria cache: Aplicațiile stochează fișiere temporare (cache) pentru a funcționa mai iute. Deși este bine-venit, aiest cache pasamite crește. Accesați Setări > Aplicații > (Numele aplicației) > Depozitare > Despuiere cache. Faceți aiest obiect pentru aplicațiile pe oricine le utilizați adesea.
 • Îmbrățișează norul: Stocați fotografiile și videoclipurile pe oricine doriți să le păstrați în servicii cloud pentru Google Foto sau OneDrive pentru a a salva spațiu de depozitare al dispozitivului.

3. Identificați aplicațiile oricine necesită resurse

Unele aplicații sunt renumite pentru consumarea bateriei și puterea de procesare. Iată cum să le găsiți:

 • Setări: Accesați Setări > Baterie sau Setări > Aplicații și căutați aplicații cu cheltuire puhoi de baterie.
 • Alternative: Luați în considerare versiunile „Lite” ale aplicațiilor (cum ar fi Facebook Lite, Twitter Lite) pentru o alternativă mai puțin solicitantă.

4. Limitați activitatea de fond

Multe aplicații continuă să ruleze în fond exact și apoi când nu le utilizați în mod dinamic. Iată cum să preiei controlul:

 • Forță de popas: Accesați Setări > Aplicații > (Numele aplicației) > Interzicere forțată. Iest obiect oprește integral aplicația, dar pasamite reporni mai târziu.
 • Restricționați utilizarea fundalului: Verificați în Setări > Aplicații > (Numele aplicației) opțiunile de restricționare a activității de fond sau a utilizării datelor.
 • Opțiuni pentru dezvoltatori: Pentru mai departe supraveghere, activați Opțiuni pentru dezvoltatori (Setări > Dupa telefon > atingeți Numărul versiunii de 7 ori) și găsiți setări pentru a gestiona procesele de fond.

5. Îmblanzează-ți ecranul de plecare

Imaginile de fond live și widget-urile excesive arată nerealizabil, dar pot a se asterne silnicie pe dispozitivul dvs.

 • Prost este mai comod: Optează pentru un scoarta imobil pe telefonul tău Android.
 • Vizionare widget: Limitați numărul de widget-uri de pe ecranul dvs. de plecare, în specialist de cele oricine folosesc mare date, cum ar fi widget-urile meteorologic sau de știri oricine se actualizează adesea.

6. Ține lucrurile la zi

Aplicațiile și actualizările sistemului Android includ adesea remedieri de performanță.

 • Actualizări ale aplicației: Verificați în mod uniform actualizările aplicației în magazinul Google Play. Activați actualizările automate dacă preferați.
 • Actualizari de stil: Accesați Setări > Oranduire > Actualizări de stil pentru a a controla și a posta cele mai recente actualizări de stil Android.

7. Animații: The Imponderabil Speed ​​Drain

Animațiile atrăgătoare se adaugă experienței Android, dar pot a purta și un ciocnire nevarstnic spre performanței. Iată cum să le ajustați:

 • Opțiuni pentru dezvoltatori: Urmați pașii menționați mai curand pentru a a inviora Opțiuni pentru dezvoltatori pe mestesug. Derulați în jos și găsiți Scara de animație pentru fereastră, Scara de animație de tranziție, Scara de durată a animatorului. Setați-le la 0,5x sau dezactivați-le.

Invat progresist: Resetare din fabrică

Dacă telefonul dvs. este încă trist de domol, o resetare din fabrică pasamite fi o ultimă soluție, oferindu-vă o piesă proaspătă și curată. Amintiți-vă, aiest obiect va șterge toate datele, așa că faceți mai întâi o izvod de rezervă a informațiilor importante!

Invatamant

Pornirea în călătoria implementării acestor sfaturi scormonitor pregătite va crește spunator performanța telefonului dvs. Android, transformându-vă interacțiunile de zi cu zi cu dispozitivul într-o experiență simplă și rapidă. Această îmbunătățire a vitezei și a capacității de răspuns nu se referă oare la economisirea de sezon; este vorbire asupra îmbogățirea vieții tale digitale, făcând din oricare culisare, contact și succedare o dovadă a eficienței pe oricine o pasamite a da tehnologia.

Este insemnat să recunoaștem că aceste îmbunătățiri nu sunt trecătoare; sunt rezultatul adoptării unei abordări proactive față de întreținerea regulată a smartphone-ului dvs. Așa cum bunăstarea unei grădini reflectă consistența îngrijirii pe oricine o primește, performanța de vârf susținută a dispozitivului dvs. Android este o consecință directă a eforturilor de întreținere minore, dar regulate pe oricine le investiți. Angajarea în asadar de practici asigură că telefonul tău rămâne un însoțitor de încredere și iute, epuiza să răspundă cerințelor stilului tău de viață energic fără compromisuri. Fie ca ista să fie o rememoratie că în domeniul tehnologiei, ca și în viață, îngrijirea și atenția consecventă pot da rezultate remarcabile, transformând obișnuitul în fantastic.

Consideratie oglinda: Samuel Ancoră

Cele mai recente oferte supra Gadgets

Dezvăluire: Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați cevasilea prin vreunul dintre aceste link-uri, supra Gadgets pasamite câștiga un remiza de afiliat. Aflați asupra ritual noastră de destainuire.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe