Thursday, May 23, 2024

Opinie: Curtea nu-l va trage pe Trump la răspundere, așa că alegătorii trebuie

Acțiune

Ei placut, colegii mei americani, a atarna de noi să-l tragem la răspundere pe Donald Trump la urna cinerara de vot. Nu ne putem oranduire economica pe tribunale înainte de ziua alegerilor.

Aceasta ar fi trebuit să fie prima de asigurare săptămână a procesului lui Trump din 6 carindar, intaiul dintre un fost președinte oricine se confruntă cu acuzații penale, pentru încercarea sa fără precedenta de a răsturna alegerile din SUA și de a rămâne la capacitate. Un sentinta s-ar fi viguros pronunța cu departe înainte de brumarel.

Dar nu există niciun hotarare astăzi la Washington, datorită Curții Supreme de Super-majoritate republicană, o triada dintre ai cărei membri sunt numiți de Trump. Al tribunalului neclintire Săptămâna trecută, pentru a baga luni de zile luând în considerare afirmația falsă a lui Trump de inviolabilitate absolută față de acuzațiile penale, virtual că va amâna procesul din 6 carindar atât de departe încât un sentinta înainte de 5 brumarel va fi amânat. aproximativ nerealizabil.

Expertii oricine sugerează altcumva subestimează talentul lui Trump de a forța întârzieri și dorința unor judecători și judecători de a-l aclimatiza.

În mod vizibil, contează dacă există un sentinta preelectoral. Sondaje arată în mod per-manent un număr expresiv de alegători l-ar repudia pe presupusul concurent republican la președinție dacă este un faptuitor detinut, destui dintre ei pentru a constitui alegeri strânse pentru președintele Biden. (Amintiți-vă, Trump a fost inca găsit răspunzător pentru fraudă financiară si pentru atac sexuală și defăimare in instantele civile.)

Poate cel mai puțin expresiv dintre cele star procese penale cu oricine se confruntă Trump pare virtual să înceapă în curând. Cazul statului New York, pretinzând că a prefacut înregistrările comerciale pentru a proteja banii plătiți starului de cinematografie pentru adulți Stormy Daniels înainte de alegerile din 2016, este programat pentru 25 mart.

Între ritm, cazul alegerilor din Georgia-skullduggery este în aer, în ritm ce judecătorul analizează dacă Fulton County Dist. Atty. Fani Willis eventual a intinde să încerce, pe fondul întrebărilor adresate de partea Trump cu cautatura la comportamentul ei.

Și cei mai mulți dintre noi am renunțat cu departe ritm în urmă speranței că judecătorul federativ începător Aileen Cannon, o desemnată de Trump, ar fabrica orisice altceva decât ceea ce a făcut ea: răsfățați-i tacticile de stăpânire în dosarul Mar-a-Lago, în oricine este inculpat de prins de documente foarte de secrete, de mințit și de obstrucționarea justiției.

Dar cazul din 6 carindar este – a fost – cel mai esential, preelectoral. Americanii merită să vadă dacă un juriu îl va găsi pe Trump gresit că a conspirat pentru a a roade alegerile din 2020 ainte de ei votează pentru returnarea lui în funcție în 2024.

Arareori parimie „justiția amânată este justiția refuzată” a părut atât de potrivită. În iest caz, se va fabrica greșit pentru noi, alegătorii.

Putem răspândi culpabilitate în jur. Atty. Generalul Merrick Garland a fost atât de zbuciumat cu ștergerea patei de politizare, încât gașca Trump a lăsat-o la Departamentul de Justiție (o sarcină ingrată, așa cum atestă zgomotul fără justificare al republicanilor inspre „armamentul” acesteia) încât s-a distrait înainte de a-l a se chema pe avocatul specific Jack Smith. investighează-l pe Trump. Willis într-adevăr a arătat intelegere proasta. Și Cannon pare să facă o audiție pentru promovarea la o instanță superioară de către un Trump reales.

Smith, cel puțin, s-a mișcat cu rapiditate, alături de judecătorul federativ din dosarul din 6 carindar, Tanya Chutkan. Dar Curtea Supremă le-a dejucat aproximativ eforturile.

Judecătorii ar fi viguros – ar fi trebuit – să accepte cererea de inviolabilitate a lui Trump în neios. Menstruatie aceea Chutkan respins Argumentul lui Trump pentru ceea ce ea a denumit „o bagare pentru o viață fără închisoare” și când Trump a făcut asistenta, Smith a trebuincios Curții Supreme să elimine intermediarul – curtea de chemare DC – și să decidă imediat chestiunea istorică. A refuzat.

Atunci, după completul de chemare în totalitate stăpânit împotriva lui Trump, judecătorii ar fi viguros – ar fi trebuit – să accepte elogiatul pe scară largă opinia ca ultimul cuvânt. Nu au făcut-o.

Mai rău, într-un caz oricine are mai multe consecințe pentru rezultatul alegerilor prezidențiale decât oricine de la Bush vs. Gore, cinevasi dintre membrii Curții Supreme, Clarence Thomas, are un neintelegere chiar de interese și el este refuzând să recuzeze se. Soția lui Thomas a fost implicată în mașinațiunile pro-Trump pentru a răsturna victoria lui Biden.

O hotărâre din partea judecătorilor ar a se cadea cantari până la sfârșitul lunii ciresar. Nu se așteaptă să susțină cererea de inviolabilitate a lui Trump, dar ar a se cadea inainta cazul înapoi la curtea de chemare, amânând în urmare un hotarare. Un sentinta privind încercarea lui Trump de a păstra puterea este actualmente „departe mai puțin virtual” înainte de alegeri, fostul judecător conservator J. Michael Luttig. spuse MSNBC.

De aceea, verdictul alegătorilor este cu atât mai greu. Ca Liz Cheney frecvent arata, lui Trump nu ar cuveni să i se permită să se apropie din nou de Biroul Eliptic. Dacă va fi reales, el eventual scăpa de cauzele federale împotriva lui și a promis că îi va absolvi pe cei inca condamnați pentru acțiunile lor pe 6 carindar.

Dan Pfeiffer, fostul sfetnic al lui Obama la Imobil Albă, spuse cititorii buletinului său de știri de joi că democrații „ar cuveni să facă niște salată de pui din iest pui de pui”. Apelați inca nepopulara Avlie Supremă, a argumentat el, și împodobiți argumentul că „Donald Trump candidează pentru președinte dintr-un retras argument – pentru a ocoli răspunderea pentru crimele pe oricine le-a comis”.

Ar cuveni să încetăm să ne uităm la calendare și să calculăm pe degete când Trump eventual fi detinut într-o sală de judecată. Suntem juriul pe oricine îl așteptăm.

Și atunci, odată ce Trump este învins din nou, încercările se pot desfășura. Și celelalte jurii pot a fini afacere de a tari la răspundere pe Citizen Trump.

@jackiekcalmes

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe