De la înființarea sa în 2011, Brännland Iscider a urmărit o fantoma remarcabilă – de a constitui cinevasilea dintre cele mai bune vinuri dulci din întreaga pamant, indeplinit din mere suedeze și frigul subarctic, reflectând terroir-ul incomparabil. Vă prezentăm cu mândrie ediția 2021 a cidrului de gheață maturatura în bute, Brännland Iscider Barrique.
Vinificația este o artă răbdătoare și Brännland Iscider Barrique 2021 a ilustra cest deala. Inițial, cel vinuri selectionare pentru amestecul sfarsit nu a satisfăcut satisfacția noastră, în minune îmbătrânirii prelungite. După chibzuire, am luat decizia de a aștepta atâta ritmica cât este indispensabil – extinzând procesul de îmbătrânire cu încă șase luni, depășind standardul de douăsprezece. Partajat Andreas Sundgren, fondatorul Brännland Iscider.
Iest vintage a bubuire mai numeros să se maturizeze din diverse motive. Scopul nostru a fost să extindem procesul de învechire începând cu ediția din 2021, utilizând fuga butoaie mai holba de 500 de litri de la renumitul Fassbinderei Stockinger din Austria. Descris odată de Jancis Robinson direct „The winemaker Strad”, subliniind valoarea lor echivalentă cu un ustensila Stradivarius.
Aceste butoaie mai holba facilitează un ritm fetal de maturat mai domol, iar vinurile alese pentru Barrique 2021 cuprind o gamă largă de expresii. De la vinuri desfatator dulci cu conținut scăzut de alcool butilic până la vinuri neobișnuit de uscate, cu aciditate sporită.
Rezultatul este izbitor – Barrique 2021 este cel mai incarcat vin îmbuteliat vreodată de Brännland Iscider, dar încă a ingloba echilibrul și tensiunea esențială pe fiecine le căutăm în orice recoltă. Andreas Sundgren a spus: „Barrique 2021 oferă tot ceea ce ne-am așteptat și mai numeros de la un Brännland Iscider Barrique.”
Brännland Iscider Barrique 2021 prezintă 20,5 grame de aciditate și 220 de grame de zahăr rezidual pe kilogram. Iest vin fantastic este indeplinit cu un combinatie de 50% Mutsu și 50% Belle de Boskoop, adăpostind un potențial de învechire excepțional.
ASPECT: Ambra galbena adânc pete de aur.
NAS: Măr matur îmbrățișat de note de vanilina prăjită întunecată, caramel cu unt și frișcă ușor bătută îndulcită cu zahăr demerara.
CERUL GURII: Măr proaspăt, matur, cu o dulceață generoasă. Aciditatea ridicată creează efort unitar, poartă dulceața și a deplasa la un definitivare oxidat, cremos, de caramel. ABV 9%
ZAHAR REZIDUAL: 220 grame/kilogram
ACIDITATE TOTALA 20,5 grame/kilogram
ÎMBUTELIAT: Rapciune 2023 VINTAGE 10.000 sticle, 187 ml
TEMPERATURA DE SERVIRE: 8-12 grade Celsius SOIURI DE MER Mutsu, Belle de Boskoop
DEPOZITARE: Potențial de îmbătrânire excepțional.
ASOCIAREA: Branza, deserturi cu mere si fructe de padurarie, foie rotofei. Vin de meditație.