sâmbătă, aprilie 20, 2024

Nu te înșeli – Varza de Bruxelles are un gust mult mai bun acum decât îl aveau când eram noi copii și este din cauza științei

Acțiune

POV: Ai opt ani, iar părinții tăi îți dau un tinti secundar în scopot ce împingi ultimele bucăți de varză de Bruxelles prăjită în taier cu o furculiță. După ce amânați greu exagerat greu scopot inevitabilul, vă angajați în cele din urmă să mâncați legumele de un direct strălucitor. Ce.

Într-adevăr, nu este numai în imaginația ta că varza de Bruxelles de Bruxelles pe cine i-ai mâncat în adolescență au fost, uh, iele, cel puțin. De intamplare, deși este potential să fi atribuit-o abilităților mediocre de gătit ale mamei tale sau palatului tău mare cine s-a evoluat odată cu vârsta (bună ziua, dragostea nouă pentru măslinele negre), posibil că nu este nicicat așa. Mai degrabă, inovațiile în știință pot fi mulțumite pentru varza de Bruxelles de Bruxelles, mai gustoasă, pe cine îi cunoaștem și îi iubim astăzi. În prelungire, analizăm adevăratul pretext pentru cine varza de Bruxelles de Bruxelles are un preferinta greu mai bun decât apoi când eram noi și câteva dintre modurile noastre preferate de a mânca legumele hrănitoare și delicioase.

De ce varza de Bruxelles de Bruxelles are un preferinta greu mai bun decât apoi când eram copii?

Într-un clip proaspat TikTok al lui @rantsandrocks, ei analizează singurul pretext nodal pentru cine varza de Bruxelles de Bruxelles are un preferinta greu mai bun numaidecat decât când eram noi. În aceste zile, varza de Bruxelles de Bruxelles prăjită se află în meniul multor restaurante de lux și sunt un condiment de bază în multe dintre rutinele noastre de pregătire a meselor. Dar privind în urmă cu câteva decenii în urmă, să mănânc aiest direct a fost o corvoadă absolută.

@rantsandrocks #stitch with @radicchiosalad_ #foodtok #brusselssprouts #science #geneticmodification #gmo #learnontiktok ♬ Apucatura de lux (fără glas) – TimTaj

Acestea fiind spuse, creatorul din spatele Rants and Rocks a vorovi că nu este o născocire a imaginației tale: este știință adevărată. În clip, ei explică că în anii 1990, un om de știință neerlandez pe intitulare Hans Van Doorn a recunoscut substanțele chimice cine fac varza de Bruxelles de Bruxelles amară: sinigrina și progoitrina. După ce a dezvelit aiest munca, hercule de știință a cultivat pentru a recunoaste semințele și soiurile de varză de Bruxelles cu niveluri mai scăzute ale acestor substanțe chimice amare. Atunci, Van Doorn a marisor cât mai greu din factorul… ick… (prin utilizarea acestor semințe de varză de Bruxelles mai puțin amare) și le-a încrucișat cu soiuri cu producție mai rece. Rezultatul? Mai multe varză de Bruxelles cine au fost mai puțin amare. Geniu.

În anii 1990, un om de știință neerlandez pe intitulare Hans Van Doorn a recunoscut substanțele chimice cine fac ca varza de Bruxelles de Bruxelles să fie amară: sinigrina și progoitrina. După ce a dezvelit aiest munca, hercule de știință a cultivat pentru a recunoaste semințele și soiurile de varză de Bruxelles cu niveluri mai scăzute ale acestor substanțe chimice amare.

Deși Rants and Rocks continuă să spună în clip că motivul pentru cine mugurii mahni cândva aproximativ exclus de mâncat nu au mai fost găsiți până în anii 2010 a fost rezultatul organismelor modificate genetic (OMG), ista nu este cazul. Mai degrabă, „noi” mai gustoși varză de Bruxelles pe cine îi cunoaștem și îi iubim cu toții astăzi, sunt rezultatul creșterii convenționale și al creației încrucișate a lui Van Doorn, așa cum am menționat mai degraba. Diferența? Mijlociu cercetătorilor, principala variație este că „ameliorarea convențională dezvoltă noi soiuri de plante prin procesul de selecţieși încearcă să obțină expresia materialului genetic cine este inca cadou în cadrul unei specii.” Între scopot, ingineria genetică (când creează OMG-uri) funcționează în intaiul rând „prin intermediul crepuscul de tesatura genetic, deși inserția genelor musai, de asemanator, urmată de selecție.”

CITIT  Rețete antiinflamatoare: 5 feluri de mâncare pentru a reduce inflamația

Și, deși OMG-urile au smintit frecvent o reputație proastă, ca majoritatea lucrurilor din viață, există două părți în orice inventie și OMG-urile sunt cu siguranță una dintre ele. În scopot ce oamenii pot demonstra în cele din urmă ambele sensuri, oamenii de știință nu au dovedit încă că alimentele OMG sunt dăunătoare sănătății, dar cercetările sunt în desfășurare.

3 rețete ușoare de varză de Bruxelles pentru a le executa să aibă un preferinta și mai bun

1. Varză de Bruxelles înăbușită la Dijon

Numaidecat că am anumit că nu mai suntem forţat să mănânc această legume direct – și numaidecat, cam noi afectiune și mănâncă-le de bunăvoie – această rețetă de varză de Bruxelles fiertă în dijon este simplă, dar, mai vajnic, de-a dreptul delicioasă. Cheia? O vinegretă strălucitoare și gustoasă din cinci ingrediente, făcută cu muștar de Dijon și oțet de mere. Cel mai comod, tot ce musai să faci este să arunci mugurii în dressingul neamestecat (pe cine îl poți a smicura într-un gavanos de zidărie) și atunci să lași cuptorul să facă restul treburilor. O oră mai târziu, veți compune varză de Bruxelles prăjită ideal, cine sunt mesteci la pantece, crocanți la extern și total delicioși pe tot parcursul.

Obțineți rețeta: Varză de Bruxelles la Dijon

2. Susan Arahide Chel de Bruxelles

Ce este proaspat, sărat și una dintre cele mai bune moduri de a mânca varza de Bruxelles de Bruxelles? Această rețetă de varză de Bruxelles cu arahide de susan de pe blogul The Kitchen Prep. Rețeta ușoară conține un combinatie de ingrediente prep usturoi salbatic, unt de arahide, tamari și magiun, cine sunt în esență o detonatie de umami pe cerul gurii. Condimentul ideal cumpanit adaugă o multilateralitate bogată legumelor și executa să mănânci mai multe verdețuri o sarcină fără incercare (și plăcută).

CITIT  Băutul dintr-un anumit tip de cană afectează aroma cafelei tale? Pe scurt, da

Obțineți rețeta: 5 rețete aromate de varză de Bruxelles

3. Toamna varza de Bruxelles de Bruxelles

Te-ai săturat să mănânci tot timpul varză de Bruxelles prăjită și vrei să îmbunătățești lucrurile? Această rețetă inspirată de toamnă de varză de Bruxelles este opțiunea perfectă. (Și, da, este atroce, apatic de raspas anului.) Trucul pentru a executa această salată cât mai nulitate incercare este să folosiți un robot de bucătărie pentru a palpita legumele până când sunt tăiate în bucăți a se reduce, de dimensiuni a se reduce. Atunci, devine și mai inmiresmat cu topping-uri prep semințe de pepene prăjite, migdale, struguri și mere. În cele din urmă, un sos captivant cu magiun, stup de măsline și scorțișoară ajută la încheierea afacerii pentru a lest varza de Bruxelles de Bruxelles de aoace încolo.

Obțineți rețeta: Slaw de varză de Bruxelles de toamnă

Un RD împărtășește un vademecum pentru a mânca pentru a a ocroti la reducerea inflamației:Citeşte mai mult

Stiri în tendințe