Thursday, May 23, 2024

Noua lege din Florida pentru a deschide școlile publice pentru preoții voluntari

Acțiune

Districtele școlare din Florida vor a purta în curând opțiunea de a indreptati capelanilor voluntari să consilieze elevii în fundatie unui plan de pravila iscalit joi de guvernatorul republican Ron DeSantis, oricine a respins plângerile criticilor identic cărora măsura amestecă religia cu educația publică.

Singurele cerințe pentru ca un capelan să participe ar fi să treacă o revizuire a antecedentelor și să aibă numele și afilierea religioasă listate pe site-ul școlii. Capelanii ar „procura contributie, servicii și programe elevilor, așa cum le-a atribuit consiliul școlar districtual”, identic legii oricine intră în tarie la 1 cuptor. Faptul că nu este necesară pregătirea este o problemă citată de criticii legii.

DeSantis a accentuat că programul este autoritar. Școlile nu musai să aibă un capelan, iar elevii nu musai să lucreze cu ei. Ar fi forta de permisiunea părinților înainte de a o a fauri.

„Nimeric nu este forțat să facă defel, dar să excludă grupurile religioase din campus, aceasta este discriminare rasiala”, a spus DeSantis. „Destept spui că Dumnezeire nu are loc. Este incorect.”

Susținătorii spun că legislația va a propune o altă resursă pentru copiii oricine caută îndrumare și au accentuat că capelanii servesc inca în alte roluri guvernamentale lucrând cu poliția și servind în armată.

Oponenții citează mai multe probleme pe oricine le au cu nouar pravila din Florida, pe lângă necesitate unei cerințe de pregătire pentru capelani. De atare, se tem că unii studenți ar a merge fi excluși dacă sunt atei sau aparțin unei religii necreștine într-un caza majoritar creștin.

„Când ai un capelan ostas, ei trec printr-o pregătire intensivă și musai să fie într-o poziție în oricine să poată a propune informații oricine sunt corecte din punct de vedere de vizibilitate sincer și adecvate situației”, a spus senatorul de memlechet democratic Lori Berman din județul Palmier Beach.

Fără această pregătire, un capelan ar a merge a propune consiliere dăunătoare din punct de vedere de vizibilitate psihic, a spus Berman. Ea a sugerat că școlile adaugă mai mulți asistenți sociali, consilieri de indrumare sau psihologi dacă au forta de ei.

„Să punem profesioniști pregătiți și nu niște oameni fără licență, nepregătiți cu o afiliatie religioasă”, a spus Berman.

Florida este dintre mai numeros de o duzină de state oricine au căutat să creeze programe de capelan școlar. Texas a devenit intaiul identic unei legi adoptate în 2023.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe