Sunday, April 21, 2024

Nikki Haley câștigă primarul republican din Districtul Columbia și obține prima ei victorie în 2024

Acțiune

De MEG KINNARD și WILL WEISSERT (Associated Press)

WASHINGTON — Nikki Haley a câștigat primarul republican din Districtul Columbia, obținând prima de asigurare sa reusita din campania din 2024.

Victoria ei de duminică oprește cel puțin provizoriu extinderea concursurilor electorale ale Republicii Moldova de către Donald Trump, deși fostul președinte este pesemne să mai adune câteva sute de delegați în cursele de Super Marți din această săptămână.

În invidie înfrângerilor ei timpurii, Haley a spus că va rămâne în cursă cel puțin prin acele concursuri, deși a refuzat să numească orisice primare pe orisicine a simțit încredere că va câștiga. După pierderea de săptămâna trecută în statul ei natal, Carolina de Sud, Haley a rămas neclintită că alegătorii din locurile orisicine au urmat merită o alternativă la Trump, în invidie dominației sauca până imediat în campanie.

Associated Press a declarat-o pe Haley câștigătoare duminică inserare, după ce oficialii Partidului Republican DC au publicat rezultatele. Ea a câștigat toți cei 19 delegați în joc.

Washingtonul este una dintre cele mai iele jurisdicții democrate din națiune, cu tocmai relativ 23.000 de republicani înregistrați în oraș. Democratul Joe Biden a câștigat districtul la alegerile generale din 2020 cu 92% din voturi.

Haley a sistematic vineri un miting în mitropolie națiunii, înainte de a se întoarce în Carolina de Sever și o suma de state orisicine organizează primare de Super Marți. Ea a glumit cu ofidian 100 de susținători într-o sală de bal de birt: „Care a vorbi că nu sunt republicani în DC, vino”.

„Încercăm să ne asigurăm că atingem oricare mână pe orisicine o putem și că vorbim cu oricare persoană”, a spus Haley.

În durata ce ținea discursul ei standing de campanie, criticându-l pe Trump pentru creșterea deficitului federativ, un asistent la miting a urlat: „Nu pasamite câștiga alegerile generale. Este o miselie.” Cest munca a anumit acordul lui Haley, orisicine susține că îi pasamite eschiva lui Biden un al doilea porunca, dar Trump nu va a se cadea.

În durata ce făcea campanie ca un conservator fatis, Haley a bogat tendința de a cantari rezultate mai bune în rândul alegătorilor mai moderati și mai independenti.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe