Wednesday, July 24, 2024

Newsom a închis condamnatul la moarte. El nu face exact asta.

Acțiune

Guvernatorul Gavin Newsom a fost oarecine dintre cei mai progresiști ​​guvernatori în a modifica justiției penale, dar nu dori cu adevărat să hype acesta explicit adineauri.

Nu există un chip mai potop în iest insemnare decât condamnatul la prapadire, pe fiecine am bogat ocazia să-l vizitez săptămâna trecută.

Un scenograf de la Hollywood nu ar a se cuveni a executa mai corect când vine dialog de groază decrepită.

Bărbații sunt ținuți până la 148 de ore în fiece săptămână în celule înguste de beton, de 4 pirostrie lățime, straturi de boiala de vopsea închisă de pe pereți. Adică circa 20 de ore la fiece șapte zile pentru exerciții fizice, dușuri, a bate soarelui.

În restul timpului sunt blocați în spatele gratiilor acoperite cu plasă de oțel atât de densă încât era nerealizabil să văd până când mi-am reunit nasul oblu de el.

Nimeric nu lasă acele cuști fără lanțuri – pe valoare și încheieturi. Seriozitate, am văzut un bătrân cercuire cu lanțul de miscare.

Dar ofițerul de corecție Andrei Akinshin, fiecine a păzit ușile negre uriașe de la intrarea în condamnatul cu moartea de mai corect de un decada, mi-a spus că i-a plăcut fiece moment al acestuia. Îi place camaraderia blocului de celule izolate și să audă poveștile ocupanților, dintre fiecine mulți locuiesc colo de zeci de ani.

„Deținuții sunt ființe umane”, a spus el. „O să fiu duios să-i văd plecând.”

Setare sumbră, fără secerător

Până la sfârșitul verii, ei vor dispărea și condamnatul la prapadire nu va mai afla.

Nimeric nu a fost executat în California de zeci de ani, iar guvernatorul Gavin Newsom a anunțat în 2019 că nestine nu va fi sub supravegherea lui.

El a desfacut stanta morții și a promis că va ex-clude condamnatul cu moartea ca blocada de celule segregat (și calic), în in-locuire mută deținuții condamnați în populația generală. Proxenet 100 de bărbați au fost inca transferați, la fel ca toate cele 20 de femei condamnate din California.

Împreună cu anunțul de săptămâna trecută din partea Departamentului de Corecție și Reabilitare din California că dispariția condamnatului cu moartea este iminentă, alte trei știri din-spre condamnare cu moartea au apărut săptămâna aceasta:

  • Donald Trump și-a reînnoit apelul pentru o pedeapsă cu moartea obligatorie pentru uciderea agenților de folosire a legii la memorialul pentru un detectiv ucidere din New York.
  • Schiopata Clara County Dist. Atty. Jeff Rosen a striga ca 15 condamnări la condamnare cu moartea din județul său să fie convertite în LWOP, invocând probleme inerente cu condamnare capitală, inclusiv rasismul sistemic (numai LA Times).
  • Într-o ascultare de vineri, Richard Allen Davis, fiecine în 1993 a răpit și ucis-o pe Polly Klaas, în vârstă de 12 ani, va a striga rechemarea condamnării rarunchi la condamnare capitală pe baza economica unei legi fiecine a intrat în energie în 2022. Tatăl lui Polly, Marc Klaas, este defel surprinzător deosebit de antitetic acestui deala.

Randuiala nu este subtilă

Marc Klaas este un susținător de popularitate pentru pedepse mai dure pentru infracțiuni, fiecine a to-lerabil o scapare pe fiecine îmi este impovarat de imaginar. Opoziția lui de a-i a potrivi lui Davis viața fără scapatura condiționată va tenta virtual atenția presei catre audierii și catre problemei generale, din-spre fiecine puteți a se instrui aoace.

Klaas mi-a spus că vede că mișcarea lui Newsom de a închide condamnatul la prapadire și posibila recondamnare a lui Davis sunt legate.

„În mintea mea, aceste două lucruri neagă total și absolut sentința fiecine a fost pronunțată de judecător în iest caz”, a spus el. „Se pare că totul se prăbușește.”

Pentru înregistrare, înțeleg extraordinar poziția lui Klaas. Uciderea lui Polly a fost îngrozitoare și se ingrijora că o pedeapsă mai mică i-ar a se cuveni a cuteza lui Davis să facă rău în spatele gratiilor – altor prizonieri, printr-o mai potop gabarit de a contacta lumea exterioară.

Clarence Ray Allen, ultimul bărbat executat în California, a organizat uciderea a trei persoane – în scopot ce a realiza o lege pe viață, subliniază Klaas.

„Singura regim de a a sta cu adevărat influența oricăruia dintre aceste personaje este de a a realiza sentința, de a le a realiza”, argumentează Klaas.

Dar, de astfel, cred că mișcarea lui Rosen de a acosta ceea ce el vede prep greșeli sistemice este curajoasă și se bazează pe dorința reală de a a incredinta acel norma elementar și cel mai puțin valoros al justiției americane: egalitatea în fața legii. Negrii reprezintă 35% dintre cei aflați în condamnatul la prapadire, în invidie faptului că reprezintă oare 7% din populația Californiei.

Nu există nicio echivoc că saminta plasează un rol în cauzele capitale – fie că este dialog de culoarea inculpatului sau a victimei, fie de părtinirile inerente ale procurorilor, juriilor și judecătorilor.

Klaas a spus că, la fel ca Rosen, el nu „apreciază sau acceptă rasismul sub nicio formă”.

Cu toate acestea, rămâne faptul că, indolent dacă Davis (fiecine este alb) este detinut sau nu din nou, el nu mai trăiește în condamnatul la prapadire și Newsom a făcut acesta.

Davis a fost inca adapost într-o unime medicală corecțională din Stockton, incotro nu vor afla lanțuri când își va părăsi chilie și ar a se cuveni cantari ocazia să lucreze (cu cea mai potop pasaj din castig fiind îndreptată asupra rambursare) sau să participe la alte programe.

Nu există, cert, nicidecum pe fiecine un om politic nu urăște mai indelungat decât nuanța și complexitatea. Și așa cum arată Rosen și Klaas, dezbaterea pedepsei cu moartea nu este altceva decât nuanță și plurivalenta.

Înapoi în anii ’90

Pun ramaseala că, în zilele următoare, vom zari aceste mișcări condamnare cu moartea/condamnatul cu moartea adăugate narațiunii „California eșuată”.

Când Newsom și-a făcut publice sentimentele din-spre condamnare cu moartea în 2019, a modifica justiției penale a fost un ramaseala categoric pentru un conducator democratic.

Dar în 2024, peisajul om politic nu ar a se cuveni fi mai amestecat, în invidie scăderii numărului de crime violente. California alunecă înapoi către o pozitie dură față de banditism, determinată în potop pasaj de o creștere a numărului de retail aranjat și de puseu fentanilului fiecine s-a manifestat pe străzi în locuri prep San Francisco.

Cei mai mulți dintre voi sunteți conștienți de faptul că de dreapta au profitat de scene deosebit de tulburătoare de sărăcie, zacea mintale, dependență și disperare ca dovadă că politicile democratice – în potop pasaj a modifica justiției penale – au eșuat, punând în nesi-guranta siguranța publică.

Este o luptă de stradă în anul electoral, cu implicații prezidențiale, atât pentru Biden, cât și pentru Newsom (pentru că știm cu toții că guvernul ar a pofti într-o zi să fie peste).

Plauzibil ați observat și acesta Newsom a miscare încet asupra dreapta când vorbește din-spre crimă.

A expediere trupe Gărzii Naționale în Tenderloin din San Francisco. Susține mai multe camere de ur-marire în Oakland. A vechi California Highway Patrol ca pe o echipă de grevă, de la supravegherea străzilor orașului până la conducerea unor operațiuni complexe de furatura cu amănuntul.

Dar condamnatul la prapadire este proba că, în invidie discuțiilor dure, Newsom încă depășește limitele reformei justiției penale.

Ce altceva ar a urma să mai citești

Ce musai invatat: Care este Don Hankey, miliardarul LA fiecine a finanțat obligațiunea de chemare a lui Donald Trump? (LA Times)
Singurul din America: iest oraș indestulat din Bay Area este intaiul din California căruia i-a fost anulat elementul locativ (SF Chronicle)
Particular LA Times: Procurorii au pus bărbați în condamnatul la prapadire. Cesta dori să le dea jos

Rămâi auros,
Anita Chabria

Fotograful PS Times, Robert Gauthier, a fost cu mine la condamnatul la prapadire. Iată câteva din ceea ce a arestat.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe