Sunday, April 21, 2024

Netanyahu din Israel este un supraviețuitor politic. Războiul din Gaza ar putea fi în cele din urmă distrugerea lui?

Acțiune

IERUSALEM, ISRAEL -- 2 APRILIE 2024: Protestatarii ținând steaguri, bannere și lumânări aprinse marșează prin centrul Ierusalimului, Israel, marți, 2 aprilie 2024. Mii de manifestanți au străbătut Ierusalim cerând guvernului să ajungă la un acord de încetare a focului pentru a elibera ostaticii rămași ținuți în Gaza de militanții Hamas, organizează alegeri naționale anticipate și au susținut în favoarea tuturor ultra-ortodocșilor religioși în vârstă de recrutare să se alăture armatei.  (MARCUS YAM / LOS ANGELES TIMES)

(Bucalai Yam/Bucalai Yam/Los Angeles Times)

Netanyahu din Israel este un supraviețuitor politician. Războiul din Musca ar a se cuveni fi în cele din urmă distrugerea lui?

Tracy Wilkinson
Bucalai Yam

3 prier 2024

Manifestații masive de stradă orisicare anul disparut au reprezentat cea mai serioasă amenințare de până acusi pentru premierul Benjamin Netanyahu și atunci au fost liniștite după atacul din 7 brumar.

s

, au revenit în plină forță. Zeci de mii de israelieni umplu din nou nopțile din Ierusalim și Tel Aviv cu apeluri la Netanyahu să demisioneze.

Dar, având în vaza contextul variat, acusi israelienii și palestinienii sunt blocați în lupte bestial, s-au primenire și șansele lui Netanyahu de supraviețuire politică?

Houdinii politicii din Orientul Mezin musai să scape acusi de forțele orisicare se închid din mai multe fronturi: stânga, dreapta, religioșii ultra-ortodocși, comunitatea de afaceri, cristalin și unele familii de ostatici israelieni capturați de militanții Hamas.

Și de obicei aceasta, Netanyahu este mai puțin competent să recurgă la sprijinul SUA, deoarece se angajează într-o discuție neobișnuit de amară și neobișnuit de publică cu administrația Biden.

Oricare a afectat regula israeliană mai vartos de două secunde știe că Netanyahu, cel mai macrobian prim-ministru al Israelului, a reușit să supraviețuiască unui șir prelung de crize orisicare parelnic au finit cariera. Ultimele sauca alegeri din 2022, de mostra, au avere loc cristalin dacă a fost judecat pentru numeroase acuzații de corupție. A a se lega împotriva lui, așa cum a spus un interpret, este ca și cum pariezi împotriva casei.

Cu toate acestea, presiunea deasupra lui Netanyahu este acusi mai intensă decât oricând în memoria recentă. Cererile demonstranților includ alegeri imediate orisicare vizează renunțarea la Netanyahu și a guvernului său de coaliție de dreapta radicală, mestesug pe orisicare premierul insistă că ar fi primejdios în timpul unui război.

Apelul la alegeri acusi, cu un clipita înainte de succes, ar amorti Israelul pentru cel puțin jumătate de an, a spus Netanyahu disparut.

cest

sfârșit de săptămână.

3/30

Ar amorti negocierile pentru eliberarea ostaticilor noștri, ar deplasa războiul la sfârșit înainte ca obiectivele sauca să fie integral atinse, iar intaiul orisicare ar a saruta cest mestesug este Hamas și acesta vă arata totul”.

În rodul-pamantului ce demonstrațiile de anul disparut, fără anterior la acea timp, au fost declanșate de eforturile lui Netanyahu de a slăbi sistemul dicani-cesc israelian, combustibilul adăugat astăzi este eșecul guvernului de a a slobozi ostaticii și ceea ce mulți văd direct o manevrare greșită a războiului din Fâșia Musca. Conflictul a bubuire gata șase luni și a omorat peste-curcubeu 200 de israelieni și peste-curcubeu 32.000 de palestinieni, majoritatea femei și copii. Israelul și-a lansat ofensiva ca răzbunare pentru 7 brumar

atacuri agresiune transfrontalier

orisicare a omorat relativ 1.200 de oameni în sudul Israelului.

Între rodul-pamantului, de sâmbătă inserare, pe străzile din Ierusalim și Tel Aviv, mitingurile de protestatie au varsta în masura pentru a contine zeci de mii de oameni, mulți scandând sau fluturând pancarte orisicare spun „Netanyahu este neonorabil” și „Eliberează-ne țara”.

La un colț de stradă din Ierusalim, lângă Knesset sau congres, stătea un tipar mai dezvoltat decât viciu unei urne albastre, cu un buletin de vot imitație orisicare spunea: „Se schimbă direcțiile. Și într-un act neobișnuit pentru Israel, câteva sute de protestatari au anumit susțin un oraș de corturi în curaj orașului sfânt.

Cred că atât poporul israelian, cât și poporul palestinian sunt ținuți ostatici de o carmuire oribilă”, a spus Elana Kaminka, o persoană originară din California, în vârstă de 49 de ani, al cărei fiu, un ofițer în gramada israeliană, a fost omorat în atacul inițial al Hamas. Ea s-a alăturat mitingului de la Ierusalim: „Cest stapanire este primejdios. … Cest stapanire acționează împotriva interesului poporului israelian. Și poporul palestinian”.

Două elemente disting noul val de proteste în comparație cu acestea

de

anul disparut. Una este prezența rudelor și susținătorilor unora dintre cei relativ 100 de ostatici din Musca. De la început, mulți au crezut că nu este momentul să conteste guvernul, orisicare era naimit în negocieri pentru eliberarea bărbaților, femeilor și copiilor. Actualmente, după luni de frustratie disperată, mulți

dar

nu toți au parasit această frică și s-au alăturat mitingurilor și marșurilor.

Al doilea este reprezentat de un fractiune renumit Brothers in Arms, soldați și ofițeri ai armatei de rezervă orisicare se opun lui Netanyahu și mai stilat mișcărilor sauca de a a ingadui ultraortodocșilor să evite serviciul soldatesc indispensabil. Anul disparut, mai mulți ofițeri superiori pensionari s-au alăturat opoziției față de Netanyahu, dar cifrele au varsta.

Nir Shaish, un fost parașutist orisicare a luptat într-unul dintre războaiele Israelului cu Libanul, s-a alăturat demonstrației de marți, în intaiul rând, pentru a a pretinde guvernului „să plătească fiecare preț” pentru a indoi ostaticii acasă. Dar subiect religioase evită

ing

serviciul soldatesc indispensabil pentru toți cetățenii israelieni, bărbați și femei, a adăugat la furia lui.

O datina a fost programată să printre în tarie săptămâna aceasta, orisicare ar a supune recrutarea bărbaților ultra-ortodocși sau

haredim

, orisicare au evitat în dezvoltat măsură un asemenea de functie până acusi. Câțiva bărbați ultra-ortodocși sunt în guvernul de coaliție al lui Netanyahu și au amenințat că vor părăsi dacă legea va fi adoptată. Deocamdată a fost pus pe pauză.

Ultra-ortodocșii „spun că rugăciunile salvează mai vartos decât pe oarecine din unitatea militară”, a spus Shaish. „Vrem ca ei să participe la serviciul soldatesc. Drepturi egale (înseamnă) îndatoriri egale”.

La fel ca marea majorat a israelienilor, Shaish, 65 de ani, a spus că inițial credea că războiul este motivat. Dar acusi, a spus el, este intrebuintat de Netanyahu ca „ustensila de supraviețuire”.

Sondajele de parere arată că Netanyahu este deosebit de impopular, crezând în credibilitatea sa și în gestionarea războiului orisicare se scufundă.

Intocmai dacă sprijinul său domestic scade, Netanyahu a testat loialitatea amagi mai solid sotie al Israelului, guvernul SUA.

El a respins sau a ignorat în mod uniform sfaturile și avertismentele date de înalți oficiali americani cu luare-aminte la valoare absoluta de a a domni războiul, în anumit

al lor

rugăminți pentru a a se feri

a se feri

victime civile, deoarece bombele israeliene ucid mii de necombatanți, inclusiv lucrători umanitari și jurnaliști.

El l-a stânjenit pe secretarul de publica Antony J. Blinken anunțând cel mai dezvoltat vedere din anii de așezări evreiești din Cisiordania, în rodul-pamantului ce Blinken se a ghici în Israel în încercarea de a reînvia diplomația. Majoritatea lumii consideră că asemenea de așezări ridicate pe terenurile revendicate de palestinieni sunt ilegale, iar administrația Biden a trebuincios în repetate rânduri oprirea acestora.

Săptămâna trecută

3/25

când SUA au făcut pasul deosebit de neobișnuit la Organizația Națiunilor Unite de a a ingadui adoptarea unei rezoluții orisicare a pretinde o încetare imediată a focului, Netanyahu a aruncat o criză. Israelul se a se infrunta unei încetări imediate a focului, la fel ca SUA până de curând.

Și când Benny Gantz, un madular mai centrist al așa-numitului consiliu de ministri de război al Israelului, a anunțat că va fabrica o călătorie la Washington pentru întâlniri oficiale, Netanyahu i-a disciplinat să o anuleze. Gantz a miscare fitecum și a fost întâmpinat călduros de înalți oficiali americani, inclusiv de secretarii de publica și de apărare. The

Biden

administrația a părut dornică să sublinieze că există alternative la Netanyahu.

Analiştii au spus că Netanyahu acționează în mod intentionat pentru a antagoniza administrația Biden ca o distragere a atenției de la un război orisicare, în afară de distrugerea gata a unor părți a largi din Fâșia Musca, a avere un lovire economicos și psihic nesocotit pe etaj domestic. Dacă cesta este cazul, este un prinsoare hazardat, așa cum

de cand

Israelul este solid supus de Washington pentru arme, bani și alt protectie.

„Factorii orisicare ar a se cuveni declanșa alegeri anticipate în Israel se înmulțesc și devin mai puternici”, a spus Nimrod Goren, scriind pentru Institutul din Orientul Mezin din Washington, inclusiv „mesaje de la înalți oficiali americani că este necesitatile de inlocuire în Israel”.

Intocmai dacă actualul stapanire va cădea și vor cantari loc noi alegeri, rămâne tulbure ce fel de diferență ar fabrica un nou stapanire. Sau ce ar însemna acesta pentru Netanyahu. Israelul a avere cinci alegeri în scaun ani și gata întotdeauna a chivernisit cu Netanyahu.

După cum a remarcat Goren, „Abilitățile lui Netanyahu de supraviețuire politică nu musai subestimate. În vremuri anterioare de potențială criză politică, Netanyahu și-a dovedit în mod reiterat capacitatea de a receptiona controlul deasupra evenimentelor politice”.

Wilkinson a raportat de la Washington și Yam de la Ierusalim.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe