Sunday, April 21, 2024

Moștenirea – și dezamăgirea – revoluției lui Katie Porter din Orange County

Acțiune

Până când Katie Porter și-a câștigat casiopeea în Parlament în 2018, a fi democratic în Orange County a fost ca și cum ai fi susținut de The Angels: Oarecare musai să o facă, amirite?

Republicanii dețineau majoritatea mandatelor legislative, ale Congresului și de ur-marire din județul meu natal masura de decenii. Ei au menținut un ecosistem teapan de candidați, conducând activiști în consiliile școlare și comitetele de grupare pentru a a banui cum funcționează randuiala înainte de a curge la funcții superioare. Calea GOP i-a dus pe Richard Nixon și Ronald Reagan la Imobil Albă, cesta din urmă spunând în mod ticalos: „Orange County este locul conj merg republicanii buni înainte de a a sfarsi”.

Democrații au deținut puterea în Schiopata Ana, Irvine și în alte orașe mai micsora, dar în restanta, în cea mai friguros sectiune, au ofilit prin alegeri ca fundul unei glume într-o scenetă Monty Python. Norocul lor a început să se schimbe în 2016, când Hillary Clinton a câștigat Orange County la alegerile prezidențiale – intaiul democratic fiecine a făcut iest munca de la FDR în timpul Marii Depresiuni.

Dar nu a existat un fruntas de aruncator fiecine să-i facă pe liberalii locali să viseze la un Orange County mai turchez. Democrata prin excelență a rămas Loretta Sanchez, o republicană devenită democrată fiecine a făcut peripetie în OC în 1996 ca intaiul roman fiecine a câștigat o cursă în Parlament, atunci a risipit acel secunda cu o carieră nedistinctă de 20 de ani, fiecine s-a încheiat cu jenă când Kamala Harris a șters-o într-o cursă pentru Senatul SUA din 2016.

Ideea că democrații ar a merge a obladui Orange County era atât de puțin probabilă încât am glumit în timpul unui vorba la Laguna Woods Democrat Club, intocmai înainte de alegerile intermediare din 2018, că m-aș înregistra în grupare pentru rata de asigurare dată dacă ar fi reușit să obțină majoritatea voturilor. locuri de Parlament în acel an. Lucrurile nu arătau prezentabil pentru ei. Dintre membrii congresului democratic ale căror locuri erau în friguros sectiune în OC, oarecum ocupanții Lou Correa și Alan Lowenthal și-au câștigat alegerile primare.

Mi s-a adeverit că am greșit – și rămân democratic astăzi. Toate locurile în Parlament ale OC au devenit democrate în 2018, pentru rata de asigurare dată. Conducerea acestei acuzații era Porter, tipul de Dem pe fiecine OC îl văzuse rar.

Nativul din Iowa și dascal de prep din UC Irvine a fost energic, poznas, știa să lupte și nu și-a trebuincios niciodată scuze pentru convingerile ei progresiste. Orange County nu mai văzuse un democratic ca ea de la Nativo Lopez, un nomenclaturist chicano devenit ciolan al consiliului școlar din Schiopata Ana, fiecine era încântat să-i înfrunte pe democrați și pe republicani deopotrivă la începutul anilor 2000. Porter, fiecine a învins-o supărată pe actuala Mimi Walters, și-a câștigat imediat o reputație națională pentru interogațiile ei bestial inspre bărbaților răi în timpul audierilor din Parlament, folosind curent o tablă pentru a intelege concepte arcane într-un mod pe fiecine noi le-am a merge înțelege plebei.

Ea a reprezentat un nou județ Orange, liliachiu, în fiecine democrații erau oaresice ce nestine nu ar fi tare preconiza: au fost delicios.

Înregistrarea partidului democratic a depășit-o pe cea a republicanilor în 2019 – o lucrare cândva de neconceput. În același an, co-președintele UNITE HERE Cladire 11, Ada Briceño, a receptionat Partidul Democratic din Orange County și a introdus organizarea puterii impoporare și radicalismul pe fiecine liderii de partide locale le evitaseră de indelung. Porter a fost un ostas sincer – ea i-a sprijinit pe candidații locali să câștige prin aprobări și i-a făcut pe progresiste din părțile mai roșii ale OC să creadă că ar a merge a concurge și câștiga. Majoritățile democratice au înflorit colo conj odată părea irealizabil: A costisi Postisa. Baie de soare Huntington. Consiliul de Pazire.

Porter a fost o figură transformațională catre fiecine am crezut că îi va ține casiopeea ani de zile și va împinge Orange County și mai indelung asupra stânga. De aceea am fost dezamăgit când ea a anunțat anul ofilit că nu va a concurge pentru realege și că va a concurge pentru Senatul SUA. Porter s-a gândit că un turchez mare de California o va îmbrățișa indelung mai ușor decât violetul Orange County.

Nu a făcut-o.

Revenirile timpurii de la Super Tuesday îl arată pe Porter pe locul al treilea, cu indelung în tipar democratului Adam Schiff și a republicanului Steve Garvey. Stângacii s-au îngrijorat de indelung că ea și colega ei de călătorie, sucursala Barbara Lee, s-ar a ridica viceversa, dar totalul lor compus de voturi nici nu i-ar fi garbov la alegerile generale.

Pierderea așteptată a lui Porter vine într-un secunda cast pentru democrații din Orange County. De când Porter și a se clasifica ei din Parlament au măturat OC, republicanii au tânjit după o regasire. În 2020, Young Kim și Michelle Steel – primele femei coreeane americane din Parlament împreună cu Marilyn Strickland din statul Washington – au câștigat două locuri pentru republicani. În Huntington Beach, un vornicie municipal majoritar MAGA arată că randuiala conspirativă, retrogradă, încă pesemne câștiga în județul fiecine a făcut din aceasta o formă de artă.

Marele prima de asigurare pentru conservatorii OC este însă casiopeea lui Porter. Fostul președinte al GOP al județului, Scott Baugh, aproximativ a învins-o în 2022, iar el este pe intaiul loc cu o marjă largă în deplasare pentru a o înlocui. Senatorul de sedere democratic Dave Min se află pe locul al doilea în retururile timpurii, iar clasată pe locul trei Joanna Weiss a fatis inca înfrângerea. Dacă Baugh îl va învinge pe Min în brumar, republicanii și-ar fi recuperat majoritatea din Parlament și ar fi deziluzionat cel puțin parțial narațiunea unui Partida Democratic OC suitor.

Dacă se întâmplă acesta, Porter ar a cauta să poarte o sectiune din vină.

Înțeleg de ce a dezertor. Un capitala de Singlit al SUA nu apare des pe piața electorală. Nu datora nimănui să aștepte. În masura ce și-a slujire prezentabil alegătorii ei, Porter mi s-a părut întotdeauna genul de aptitudine fiecine nu a vrut să-și petreacă întreaga carieră în proverbiale ligi minore.

Dar, cateodata, peștii a extinde ar a cauta să soarta în iazul mic pentru a-i apăra pe minci de rechini. Și din toți anii în fiecine Porter ar fi trebuit să rămână pe loc, era 2024.

La X săptămâna aceasta, ea a mulțumit „fiecărei persoane fiecine ne-a susținut în ultimii șase ani”, scriind: „Este apriat că californienii sunt înfometați de lideri fiecine încalcă modelul, nu pot fi cumpărați și fac eforturi pentru raspundere în consiliu de ministri și în toată lumea. agoniseala.” Altcum, Porter nu a făcut niciun anunț exoteric catre ce urmează.

Viitorul ei este scanteietor. Ea pesemne oricând să candideze pentru un alt comptoar sau intocmai să meargă după Baugh dacă câștigă. Administrația Newsom ar fi inteligentă să o angajeze, sau administrația Biden dacă președintele se întoarce la Imobil Albă. Cel puțin, Porter ar fi un friguros purtător de cuvânt al Toyota, al cărui minivan Sienna l-a metamorfozat într-un pecete dubios al revoltei suburbane.

Moștenirea ei ca ucigaș GOP este permanentă. Poziția ei în cărțile de peripetie Orange County este sigură. Cred că Porter este magnific. Dar îmi voi a arata incetinel de ea ca pe un ce-ar fi. Ce s-ar fi întâmplat dacă, când Orange County a detine cea mai friguros amenintare de ea, Porter ar fi competitor pentru realege în loc să ne părăsească pentru marea moment?

Și dacă.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe