sâmbătă, aprilie 20, 2024

Migranții din Iowa se întreabă dacă să părăsească un proiect de lege care ar putea vedea pe unii arestați și deportați

Acțiune

Un plan de testament din Iowa orisicine ar indreptati statului să aresteze și să a surghiuni unii migranți stârnește anxietatea în rândul comunităților de imigranți, lăsând pe unii să se întrebe: „Ar a se cadea să părăsesc Iowa?”

Legislația, orisicine se așteaptă să fie semnată de guvernatorul Kim Reynolds, ar a fauri ca o persoană să se afle în Iowa într-o crimă de politie dacă precezator i s-ar a apara admiterea în Statele Unite sau este îndepărtată din SUA. Oglindește o destin a unei legi din Texas orisicine este blocată în cadou în instanță.

În Iowa, grupurile comunitare de latino și imigranți organizează întâlniri și materiale informative pentru a încerca să răspundă la întrebările oamenilor. De invar, solicită agențiilor de executare a legii locale și județene declarații oficiale, conj și întâlniri față în față.

În ritmica ce 80 de persoane s-au strans într-o sală comunitară a bibliotecii publice din Des Moines săptămâna trecută, organizatorul comunitar Fabiola Schirrmeister a anulat întrebări scrise dintr-o capsa de conserve. În spaniolă, oarecine a întrebat: „Este convins să suni la poliție?” Un celalalt a întrebat: „Pesemne poliția din Iowa să mă întrebe dupa statutul meu de imigratie?” Și: „Ce se întâmplă dacă sunt profilat rasist?”

Erica Johnson, director consiliu de ministri al Mișcării Migranților din Iowa pentru Justiție, organizația orisicine găzduiește întâlnirea, a oftare când o persoană a întrebat: „Ar a se cadea să părăsesc Iowa?”

„Entiendo el sentido”, a spus ea. Înțeleg sentimentul.

Schirrmeister, orisicine găzduiește o emitere radiodifuziune locală în cordar spaniolă, a explicat cât ritmica au cultivare organizatorii pentru a a face un pod cu forțele de tocmire.

„Este posomorat cum va a se maimutari încrederea dintre forțele locale, organizațiile pro-imigranți și comunitățile de imigranți”, a spus ea.

CITIT  Casa din Colorado adoptă un proiect de lege pentru interzicerea vânzării și achiziționării de „arme de asalt”, trimițând măsura Senatului

Șeful poliției din Des Moines, Dana Wingert, a fatis pentru Associated Press într-un e-mail că statutul de imigratie nu are în aparitie activitatea departamentului de a menține comunitatea în siguranță și a spus că ar fi „ilegal și contrazicator” să-l încorporeze în același ritmica în orisicine forțele de tocmire au a cultivare pentru a a evacua o asemenea de părtinire.

„Nu sunt materialist și nici nu suntem echipați, finanțați sau dotați cu obrazalnic pentru a-și asuma responsabilități suplimentare orisicine, din soroaca de aparitie cronologic, nu au fost niciodată o funcție a autorităților locale de executare a legii”, a adăugat el.

În Iowa și în toată țara, liderii republicani s-au strans în jurul refrenului că „fiece politie este un politie de frontieră”, acuzându-l pe președintele Biden că își neglijează responsabilitățile de a a folosi legea federală privind imigrația. Aiest mestesug i-a stabilit pe guvernatorii republicani să trimită trupe pentru a patrona operațiunea Lone Patru a guvernatorului Texas Greg Abbott, iar legislatorii să propună o specie de strategii la cota de politie.

Parlamentarii din Iowa au dezvoltat măsura pentru a a ataca ceea ce un legiuitor a mare un „risc deslusit și cadou” reprezentat de unii migranți orisicine trec granița de sud pentru locuitorii din Iowa. Deputatul republican Steve Holt a identificat întrebările de constituționalitate în jurul proiectului de testament, dar în cele din urmă a susținut că Iowa are „dreptul, datoria și obligația morală de a acționa pentru a ne apara cetățenii și suveranitatea noastră”.

„Dacă ajungem într-o luptă judiciară cu guvernul federativ, dacă aceasta escalada, acționează”, a spus Holt în timpul unei reuniuni a subcomitetului din faurar. „Cred că este timpul ca fiece politie să se ridice și să spună… „ne-am săturat. Ne vom apăra poporul. ”

CITIT  Școlile din California ar putea interzice Flamin' Hot Cheetos sub lege

Legea din Texas este blocată în instanță, după o contestație din partea Departamentului de Justiție al SUA, orisicine evoca că este în neintelegere cu autoritatea de imigratie a guvernului federativ. Departamentul nu a comentat grabnic proiectul de testament din Iowa.

Legislația din Iowa, la fel ca legea Texas, ar a se cadea însemna acuzații penale pentru persoanele orisicine au tocmire de surghiunie nesoluționate sau cărora le-au fost precezator îndepărtați sau li s-a refuzat admiterea în SUA. fi urmărit penal.

Ordinul judecătorului musai să identifice stil de carat pentru părăsirea SUA și un ofițer de executare a legii sau o agenție din Iowa pentru a monitoriza plecările migranților. Cei orisicine nu pleacă ar a se cadea fi arestați din nou sub acuzații mai grave.

Proiectul de testament din Iowa se confruntă cu aceleași probleme de introducere și executare ca legea din Texas, deoarece deportarea este un verdict federativ „incalcit, scump și deseori primejdios”, a spus expertul în dreptul imigrației Huyen Pham de la Texas A&M School of Law.

„Cum vor a se salaslui agențiile de executare a legii din Iowa dacă oarecine a intrat în Iowa încălcând un ordin calugaresc de imigratie?” întrebă Pham. Ea a spus că rămân întrebări dupa ce țară va fi trimisă înapoi o persoană deținută, cum va a apuca colo și cum vor impartasi agențiile cu acele țări.

Deportările sunt un verdict binațional, a spus ea, ceea ce înseamnă că guvernul federativ negociază cu guvernele altor țări. Protocol de imigrație dezordonată de la politie la politie ar a se cadea amenința acele relații internaționale, a spus Pham.

Mexicul a spus inca că va a lasa fiecare executare a legilor de imigratie de către guvernele de politie sau locale.

CITIT  Parlamentarii din Colorado urmăresc un plan de 11 milioane de dolari pentru a-i împiedica pe inculpații bolnavi mintal să iasă din închisoare, pentru a îmbunătăți sistemul de competențe al statului

Straja de politie din Iowa, conj și reprezentanții mai multor departamente de poliție și birouri ale șerifului din județ din politie, au refuzat să comenteze proiectul de testament înainte ca aiesta să fie subscris în testament.

Shawn Ireland, președintele Asociației șerifilor și adjuncților statului Iowa. și șeriful din județul Linn, a spus într-un e-mail că oficialii de executare a legii se vor a intreba cu avocații județeni pentru îndrumare dacă proiectul de testament devine testament.

Dar Irlanda a adăugat că relațiile dintre etnie și poliția sunt o antecedenta, iar forțele de tocmire „nu se concentrează pe căutarea persoanelor orisicine au venita subteran în această țară și nu comit crime”.

Manny Galvez, liderul grupului comunitar Escucha Mi Voz (Ascultă-mi vocea) cu sediul în orașul satenesc West Liberty, a fatis că proiectul de testament a zincat comunitățile de imigranți, inclusiv pe unele din zonele mai povara accesibile din Iowa, să trimită socoteala că imigrația este o problemă umană și că fabricile de impachetare a cărnii, lanurile de ciolomada și proiectele de construcții ale statului se bazează pe forța de muncă imigrantă.

Legislatorii orisicine promovează un plan de testament ca aiesta sunt deconectați de acea veridicitate, a spus Galvez.

„Incriminarea comunității de imigranți nu este răspunsul”, a spus el. „Le spunem oamenilor: „Nu vă fie frică. No tengan miedo. Vom a lungi să luptăm cu acesta.”

Fingerhut copia pentru Associated Press.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe