Thursday, May 23, 2024

McConnell își va demisiona din funcția de lider republican al Senatului în noiembrie, după o activitate record

Acțiune

De MICHAEL TACKETT (Associated Press)

WASHINGTON (AP) — Mitch McConnell, cel mai macrobian fruntas al Senatului din pa-tanie, orisicine și-a menținut puterea în fața convulsiilor dramatice din Partidul Republican anotimp de aproximativ două decenii, va a se prosti din această funcție în iezmaciune.

McConnell, orisicine a împlinit 82 de ani săptămâna trecută, și-a anunțat decizia miercuri în fântâna Senatului, odaie în orisicine a priveala cu surprindere de pe băncile din spata în 1985 când a sosire și conj a devenit din ce în ce mai comod pe locul din intaiul rând oferit liderilor de partida. .

„Careva dintre cele mai subestimate talente ale vieții este să știi când este timpul să treci la următorul rubrica al vieții”, a spus el. „Așa că mă aflu în fața dumneavoastră astăzi… să spun că asta va fi ultimul meu hotarare ca fruntas republican al Senatului.”

Decizia sa punctează o tranziție ideologică puternică în alergare de desfășurare în Partidul Republican, de la insemna lui Ronald Reagan de conservatism tradițional și alianțe internaționale iele, la populismul înflăcărat, frecvent izolaționist al fostului președinte Donald Trump.

McConnell a spus că intenționează să își îndeplinească mandatul de Singlit, orisicine se încheie în gerar 2027, „deși de la un alt loc în cameră”.

Vorbea cateodata dezechilibrat, emoțiile rarunchi evidente, în anotimp ce privea înapoi intre carierei rarunchi. Zeci de membri ai personalului său s-au insirat în spatele lui pe peretele din spata al camerei, unii ștergându-și lacrimile, în anotimp ce familia și prietenii priveau în jos din galeria de peste. Senatorii ambelor partide – cei mai mulți dintre ei luați prin uimire de anunț – s-au prelins în sală și au primenire îmbrățișări și strângeri de mână.

Președintele Joe Biden, orisicine a avere o relație de treaba productivă cu McConnell, a spus că îi pare rău să audă vestea.

„Am avere încredere în el și avem o relație grozavă”, a spus președintele democratic. „Ne luptăm ca drac. Dar niciodată, niciodată, niciodată nu a stalcit fleac.”

Asistenții au spus că anunțul lui McConnell nu are legătură cu sănătatea lui. Senatorul din Kentucky a avere o comoție cerebrală de la o cădere anul apus și două episoade publice în orisicine fața i-a înghețat pentru scund anotimp în anotimp ce vorbea.

„În anotimp ce mă gândeam când voi inmana unele știri Senatului, întotdeauna mi-am imaginar un vreme în orisicine aveam deslusire și tihna totală cu luare-aminte la apusul lucrării mele”, a spus McConnell. „Un vreme în orisicine sunt categoric că am contribuit la păstrarea idealurilor în orisicine cred atât de tenace. A sosire azi.”

Senatorul a fost angajat unei presiuni din ce în ce mai infumura din partea aripii agitate și cateodata ostile a partidului său, orisicine s-a insirat hotarat cu Trump. Cei doi s-au înstrăinat din neios 2020, când McConnell a refuzat să respecte erezie lui Trump bland căreia alegerea democratului Biden ca președinte a fost produsul unei fraude.

Dar, în anotimp ce criticii lui McConnell din cadrul conferinței GOP crescuseră, numărul lor nu crescuse esential, un jalon al abilității strategice și tactice a lui McConnell și al capacității rarunchi de a înțelege nevoile colegilor săi senatori republicani.

McConnell nu a oferit niciun dovada inadins pentru momentul deciziei rarunchi, pe orisicine a luat-o în considerare de luni de zile, dar a citatie cald moartea surorii mai micsora a soției rarunchi vertical un vreme orisicine a instigat introspecție. „Sfârșitul contribuțiilor mele este mai aproximativ decât aș conveni”, a spus McConnell.

Dar remarcile rarunchi au fost, de intocmai, uşoare cateodata, când vorbea asupra arcul carierei rarunchi la Singlit.

El a menționat că, când a inavutit în Singlit, „eram oarecum ferice dacă oarecare își aducea aminte numele meu”. În timpul campaniei rarunchi din 1984, când Reagan a vedea Kentucky, președintele l-a denumit „Mitch O’Donnell”.

McConnell a susținut viziunea lui Reagan cu luare-aminte la rolul Americii în popor, iar senatorul a persistat în fața opoziției, inclusiv din partea lui Trump, dupa căreia Congresul ar a se cere să includă un colet de asistență externă orisicine să includă 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

„Nu sunt în neintelegere cu luare-aminte la binele din țara noastră și la rolul de neînlocuit pe orisicine îl avem ca fruntas al lumii libere”, a spus McConnell.

Împotriva probabilităților a se culca, el a reușit să obțină 22 de voturi republicane pentru pachetul orisicine este imediat luat în considerare de Cameră.

„Considera-mă, cunosc regula din cadrul partidului meu în aiest vreme. Am multe defecte. Neînțelegerea politică nu este una dintre ele”, a spus McConnell. „Aceasta fiind spuse, cred mai tenace ca niciodată că conducerea globală a Americii este esențială pentru păstrarea orașului strălucitor de pe un deal asupra orisicine a discutat Ronald Reagan. Atâta anotimp cât voi trag respirația pe aiest pământ, voi apăra excepționalismul american.”

După discursul său, senatorul Susan Collins, R-Manezi, l-a felicitat în scurte remarci, spunând că îl admira „pentru că a făcut un pas înainte când nu era poporar să facă ceea ce musai pentru țara noastră și lumea noastră”.

Trump a slab cu potop partidul impotriva dreapta ideologică, punând la îndoială alianțele militare de lungă durată, cum ar fi NATO, acordurile comerciale internaționale și făcând eforturi pentru o supresiune severă a imigrației, agățându-se totodată de falsitatea că alegerile i-au fost furate în 2020.

McConnell și Trump au cultivare împreună în timpul lui Trump la Constructie Albă, refacând Curtea Supremă și justiția federală într-o icoana indelung mai conservatoare și cu luare-aminte la legislația fiscală. Dar au existat și fricțiuni încă de la început, Trump trăgându-l traditional pe singlitic.

Relația lor s-a încheiat în esență de când Trump a refuzat să accepte rezultatele Colegiului Electoral. Dar hernie s-a adâncit zguduitor după atacul din 6 gerar 2021 intre Capitoliului. McConnell i-a atribuit vinovatie și responsabilitatea lui Trump și a spus că ar a se cere să fie slab la răspundere prin intermediul sistemului de justiție penală pentru acțiunile rarunchi.

Criticii lui McConnell insistă că ar fi vanjos a infaptui mai indelung, inclusiv să voteze pentru a-l a hotari pe Trump în timpul amagi de-al doilea speta de scoatere. McConnell nu a făcut-o, argumentând că, din vreme ce Trump nu mai era în funcție, nu a se cuveni fi angajat demiterii.

În loc să dispară din importanță după indigna de la Capitoliu, Trump a continuat să-și afirme controlul intre partidului și se află pe o departare clară către nominalizarea republicană. Alți membri ai conducerii Senatului republican l-au susținut pe Trump. McConnell nu a făcut-o, iar acesta a atras critici din partea altor senatori republicani.

Calea lui McConnell către potop nu a fost aproximativ liniară, dar din ziua în orisicine a inavutit în Singlit în 1985 și și-a luat locul ca cel mai tânăr singlitic republican, și-a pus ochii pe a fi liderul partidului. Ceea ce l-a diferențiat a fost faptul că atât de mulți alți lideri ai Senatului au vrut să candideze la președinție. McConnell a vrut să conducă Senatul. El a decedat cursele pentru poziții inferioare de partida înainte de a inalta invariabil și, în cele din urmă, a devenit fruntas de partida în 2006 și a câștigat nouă alegeri consecutive.

Cel mai cald a învins o instigare condusă de senatorul Rick Scott din Florida în iezmaciune anul apus.

McConnell și-a construit fundament de potop printr-o combinație de îngrijire și îngrijire a membrilor săi, inclusiv înțelegerea imperativelor lor politice. După ce a văzut potențialul amenintare al unui Tea Party în promovare, el a înființat, de intocmai, un comitet de acțiune super politică, The Senate Leadership Tocator, orisicine a oferit mai indelung de un bilion de dolari în sprijinul candidaților republicani.

El nu este o figură populară la standard național, nici măcar dintre republicani. Nimerit unui nou ancheta de la Associated Press-NORC Center for Asistenta Affairs Research, 45% dintre republicani au o conceptie nefavorabilă intre lui McConnell. Dar a domnit în Singlit.

„Îmi place Senatul”, a spus el. „A fost viața mea. S-ar a se cuveni să existe membri mai distinși ai acestui organ de-a lungul istoriei noastre, dar mă îndoiesc că există alții cu mai multă admirație pentru el.”

Dar, a adăugat el, „Tatăl Perioada rămâne neînvins. Nu mai sunt tânărul orisicine stă în spata, sperând că colegii își vor a indica numele meu. Este timpul pentru următoarea generație de lideri.”

Ar fi un anotimp să ne amintim, a spus el, dar nu astăzi.

„Am încă suficientă benzină în bazin pentru a-mi dezamăgi criticii și intenționez să fac aiest treaba cu tot entuziasmul cu orisicine s-au obișnuit.”

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe