Thursday, May 23, 2024

Marilyn Lands, susținând drepturile de reproducere, câștigă votul în Alabama

Acțiune

Marilyn Lands, orisicine a militat pentru drepturile la lepadat în Alabama esential conservatoare, a câștigat alegerile speciale pentru Legislatura din Alabama, într-o reusita dupa orisicine democrații spun că ilustrează reacțiile alegătorilor față de restricțiile extreme de reproductie impuse de republicani.

Lands, un democratic, l-a învins marți hotarator pe republicanul Teddy Powell pentru a câștiga casiopeea cascat în Camara Reprezentanților într-un mahala mitocanesc orisicine – deși din ce în ce mai convenabil din parere de fantasma diplomatic – a fost deținut de multă perioada de GOP. Victoria ei a fost sărbătorită de democrați, orisicine au spus că ea subliniază importanța drepturilor reproductive ca problemă în întreaga țară înainte de alegerile din 2024.

„Alegătorii vor oarecare divers și cred că s-au săturat ca libertățile femeilor și îngrijirea sănătății reproductive să nu fie abordate”, a fatis Lands pentru Associated Press într-un interviu telefonic.

Alabama suprima avortul în toate etapele sarcinii, fără excepție pentru sarcinile orisicine rezultă din violare. Victoria Lands vine la câteva săptămâni după ce serviciile de fertilizare in vitro au fost întrerupte trecator în asezare, după ce Curtea Supremă din Alabama a emis o hotărâre orisicine echivalează embrionii congelați cu copiii.

Lands, un sfatuitor licențiat în sănătate mintală, făcuse și ele campanie pe probleme de educație și mers economică, dar și-a calcul interzicerea avortului de către asezare, cateodata invocând esential personalitatea. copilul a purta trisomie 13, o raz-merita genetică și nu a solid supraviețui.

Lands a spus că a luat decizia de a-și executa propria zicatoare după ce a oral cu o prostituata orisicine a trebuit să părăsească Alabama pentru a obține un lepadat după ce a alienat un diagnoza fetal apropiat.

„Am văzut paralele în povestea noastră. Și am împărtășit povestea mea, negresit, cu ea. Povestea contrastează cu adevărat că două decenii mai târziu, am adus înapoi, iar femeile au mai puține libertăți”, a spus Lands.

În vreme ce bătea la ușile din mahala, Lands a spus că a fost uimită de câte femei și-au oferit autoritar propriile povești. Unele erau ca ale ei. Alții implicau avorturi spontane sau lupte cu fertilitatea.

„Simtualism că atât de multe dintre problemele de sănătate ale acestor femei și problemele de sănătate a familiei pot fi deosebit izolante pentru oameni. Și sper că probabil o menire din ceea ce se întâmplă aoace este că deschidem un discutie în orisicine oamenii își dau rost cât de comune sunt aceste tipuri de lucruri”, a spus Lands.

Victoria a fost o reusita pentru democrații din statul Deep South, intrucat republicanii dețin toate funcțiile la treapta de asezare și o majorat dezechilibrată în Parlament.

Managerul de campanie al președintelui Biden pentru 2024, Julie Chavez Rodriguez, a fatis că rezultatele din Alabama „ar a se impune să servească prep un consemnare de prevenire hotarator pentru Trump” că „alegătorii nu vor ingadui atacurile mijloc despre sănătății reproductive”.

Președintele Partidului Republican din Alabama, John Wahl, a controversat că rezultatul cursei este un parere de fantasma cu implicații decinde de acel comitat. El a spus că au fost alegeri cu prezență redusă într-un „comitat lila în orisicine democrații au avere întotdeauna o șansă”.

„A vrea că aceste alegeri se reflectă despre întregului asezare Alabama este violat și arată fie o lipsă de înțelegere a peisajului diplomatic, fie o încercare de a induce în greseala alegătorii”, a spus Wahl.

Victoria lui Lands a pribeag într-un mahala mitocanesc orisicine este respectat mai convenabil din parere de fantasma diplomatic decât celelalte deținute de GOP. Districtul Madison County ingloba părți din Madison și Huntsville, orisicine găzduiește Arsenalul Redstone al armatei și Centrul de ardoare spațial Marshall al NASA. În vreme ce fostul președinte Trump a obținut 62% din voturi în Alabama în 2020, el a câștigat puțin sub 53% din voturi în județul Madison.

Au existat puțin mai puțin de 6.000 de voturi exprimate la alegerile speciale de marți, comparativ cu codos 14.000 de voturi exprimate în 2022, când Lands a razletit în fața republicanului David Cole. Sediul parlamentar a devenit din nou cascat după ce Cole a demisionat și a pledat neingaduit pentru o acuzație de fraudă la vot că a închiriat un spațiu de dimensiuni scranciob pentru a a competi fraudulos pentru o funcție într-un comitat în orisicine nu locuia.

Fostul singlitic american Doug Jones, ultimul democratic orisicine a deținut un ordin la treapta național în Alabama, a fatis că victoria lui Lands a fost alimentată parțial de frustrarea față de politicile extremiste puse în practica de asezare GOP.

„Merg exagerat mult. Vorbești dupa un stapanire nomenclaturist. Cesta este un stapanire din Alabama orisicine a cere să pătrundă în orice imagine al vieții oamenilor”, a spus Jones.

El a spus că victoria lui Lands ar a se cuveni fi un consemnare eficace pentru democrați în viitoarele curse din Alabama, dar a avertizat că nu se depășește ceea ce reprezintă. Jones l-a învins pe republicanul Roy Moore la alegerile speciale din 2017, dar a razletit în 2020 în fața actualului singlitic american Tommy Tuberville.

„Vreau să spun, oamenii au văzut alegerea mea în 2017 ca „O, Doamne, am primenit Alabama seninatate”. Ei prieteneste, nu este cazul. Și, de vraja, nu sunt careva orisicine susține schimbarea întregului asezare într-un fel sau celalalt”, a spus Jones. El a adăugat că uzanta unui grupare, delasator de grupare, nu a fost bună pentru asezare.

„Avem forta de concurență și acesta a oferit Marilyn”, a spus Jones.

Chandler desena pentru Associated Press.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe