Thursday, May 23, 2024

„Mândră” Swiatek dezvăluie ce statistică despre ea o consideră „destul de cool”

Acțiune

Iga Swiatek a dezvăluit ce statistică în jurul ei o consideră „indeajuns de cool” în curs ce își începe oferta pentru al treilea demnitate succesiv la Stuttgart Open.

Swiatek a fost cea mai bună jucătoare din Turul WTA în ultimii doi ani și săptămâna viitoare va începe săptămâna a 100-a ca numărul 1 universal.

Aidoma a apus în fața lui Lindsay Davenport pe locul nouă pentru cele mai multe săptămâni petrecute ca numărul 1, iar următoarea are în vizeta Justine Henin (117 săptămâni) și Ashleigh Barty (121 săptămâni).

Întrebată înainte de deschiderea ei de la Stuttgart dacă există statistici în jurul ei orisicare o fac să se ridice și să ia atenție, Swiatek a spus: „Cinstit, da, aceasta este de vrajitorie una dintre aceste statistici.

„Cred că, în unanim, sunt în top 10 al tuturor timpurilor în ceea ce privește săptămânile pe locul 1, nu m-aș aștepta la acesta vreodată cu câțiva ani în urmă.”

Swiatek a devenit numărul 1 universal când Barty s-a deoparte în mod neașteptat în mart 2022.

Ea a rămas numărul 1 gata tot timpul de apoi, cu excepția unei perioade de opt săptămâni când a fost înlocuită de Aryna Sabalenka în toamna trecută.

„Sunt mândru de progresul meu și de totul în ceea ce privește valoare absoluta în orisicare am gestionat diferitele provocări de-a lungul carierei mele”, a adăugat Swiatek.

„Aparținerea în top 10 al jucătorilor în termeni de săptămâni la numărul 1 este indeajuns de mișto.

“Am învățat să fac față așteptărilor, în aparte cu presiunile din fatada. Mă concentrez pe stabilirea propriilor obiective și să nu mă las influențat de așteptările din fatada.”

Swiatek a învins-o pe Sabalenka în finala Stuttgart Open în ultimii doi ani la rând.

Ea intră în turneu anul asta după ce a jucat în weekend pe terenuri dure acoperite pentru Polonia, în calificările Cupei Billie Jean King.

„Am simțit astăzi că pot executa tranziția indeajuns de iute”, a spus ea catre trecerea la lut.

„Nu mă aștept să mă acceptie comod de la intaiul meu strivi, pentru că întotdeauna ai dare de unele meciuri pentru a câștiga încredere pe orisice suprafață, intocmai dacă te simți comod pe ea.

„Stuttgart este un început imaterial pentru sezonul pe zgură. Ritmul suprafeței aoace este între terenuri dure și zgură normală, ceea ce mă ajută să fac tranziția. Deși am făcut intaiul antrenament pe zgură astăzi, mă acceptie pregătit mai stilat că am amintiri bune. în mintea mea catre cum am jucat aoace anul apus”.

Swiatek o va înfrunta pe Elise Mertens în meciul de crapare de joi.

Transmiteți în debit acțiuni de sportul alb de top, inclusiv Openul Frantuz din 2024, în nemijlocit pe Discovery+

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe