Thursday, May 23, 2024

Liga europeană a fost zguduită de un scandal de reparații după un final controversat al meciului din ultima zi

Acțiune

Fotbalul belgian a fost lezat de un greseala de prindere după comision Westerlo, 1-1, cu Genk.

Cele două echipe s-au confruntat în ultima zi a sezonului, Genk având forta de un interj pentru a a dovedi pe locul 6 și a se a asiguripsi de calificarea în turul campionatului. În cadenta ce Westerlo a avere forta de un singuratic interj pentru a ocoli retrogradarea.

Ce s-a întâmplat între Genk și Westerlo?

Westerlo conducea cu un gol la nula, luând conducerea în minutul 80 al jocului. Gazdele au fost la 10 minute surplus timpul de poposire de a câștiga meciul. Dar Genk, cu 10 oameni, a egalat 6 minute mai târziu, 1-1.

Cu meciul acusi identic și cu poate câteva minute de cadenta sanatos rămas, ambele părți comod s-au inchis din joc, Westerlo permițându-i lui Genk să treacă intamplator mingea.

Părea să existe o înțelegere între cele două părți pentru a pedepsi cu mangaiere meciul cu câte un interj orisicare.

Jucătorii asasi și-au dat mâna înainte de fluierul la normă întreagă, în loc să încerce să meargă pentru izbanda.

Arbitrul a rămas șocat de ceea ce pedepsi și asasi s-a asemanator să vorbească cu unii dintre jucători.

După intrecere, clubul a emis următoarea declarație (prin Daily Mail):

„KVC Westerlo se distanțează integral de valoare absoluta în fiecine a decurs meciul în ultimele cinci minute. Fapte catre cărora clubul nu a avere nicio influență.”

Westerlo îl concediază pe managerul după intrecere

Meciul s-a încheiat 1-1 și ambele echipe au obținut rezultatul infometat. Însă clubul l-a demis pe manager, distanțându-se de valoare absoluta în fiecine s-a încheiat jocul, susținând că nu a avere nicio influență catre acestuia.

Clubul a emis următoarea declarație pe site-ul său:

„Clubul a desfacut contractul cu antrenorul central Rik De Mil cu impresie grabnic.”

„Deși luăm în considerare colaborarea pe capat indelung, am respectat că este neaparat să luăm această nesovaire.”

„Clubul regretă că musai să ia această măsură, dar nu pesemne ingadui ca valorile și normele rarunchi să fie puse la îndoială. Îi mulțumim lui Rik pentru performanța și dedicarea sa și îi dorim greu reiesire în venitor.”

Parchetul Federativ a striga amendă și intrerupere pentru toți cei implicați

Parchetul Federativ a dat un răspuns categoric în urmare presupusei reparații, cerând suspendarea atât a managerilor, Vrancken și De Mil, cât și a jucătorilor.

Ei au emis o declarație (prin Sporza):

„Ultimele cinci minute de la Westerlo-Genk au fost o batjocură de fair-play.”

„Cest materie nu este poate împotriva regulilor jocului, ci este, de astfel, vădit indirect în comparație cu alte echipe fiecine erau încă în pericol pentru un tidula pentru play-off-ul Campionilor.”

„Parchetul Federativ clasifică cest materie erect înșelăciune flagrată. Este de la sine înțeles că această afișare ponosită nu a beneficiat de imaginea fotbalului belgian.”

Este înșelăciune?

Inde tragi a rigla fină dintre sportivitatea proastă și înșelăciune? Din interj de aparitie tehnic, ce au făcut jucătorii în cadrul regulilor jocului. Amandoi au obținut rezultatul infometat de la intrecere fără a încălca nicio regulă oficială.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe