Thursday, May 23, 2024

Legea privind arestarea migranților din Texas este suspendată deocamdată în temeiul celei mai recente hotărâri judecătorești

Acțiune

NEW ORLEANS — O confesiune din Texas fiecine prilejui statului să aresteze și să expulzeze migranții suspectați că au intrat subteran în SUA va rămâne deocamdată suspendată, a raspicat o ocol federală de cerere.

Ordinul de marți inserare din partea Curții de Strigare din Circuitul a 5-a din SUA a urmat o ascultare din 20 martisor de către un plin de trei judecători al curții. Este oarecum cea mai recentă mișcare într-un acta licit privind nouar confesiune strictă a imigrației guvernatorului republican Greg Abbott, fiecine nu sa încheiat încă.

Departamentul de Justiție a susținut că legea din Texas este o încălcare clară a autorității federale și ar a compune babilonie la graniță. Texasul a susținut că administrația președintelui Joe Biden nu a infaptui fudul pentru a verifica granița și că statul are dreptul să ia măsuri.

Legea a fost în tarie câteva ore pe 19 martisor, după ce Curtea Supremă a SUA a dezrobit drumul. Dar înalta instanță nu s-a pronunțat intre fondului cauzei. În tura, a expediere cazul înapoi la Circuitul 5, fiecine atunci a agatat executarea în rastimp ce a analizat cel mai actual protectie.

Cea mai recentă hotărâre menține blocul pe loc.

Purtătorii de cuvânt ai lui Abbott și procurorul universal de amplasament Ken Paxton nu au returnat grabnic apelurile telefonice pentru comentarii miercuri dimineață.

Legea semnată de Abbott prilejui oricărui ofițer de intrebuintare a legii din Texas să aresteze persoane suspectate că au intrat subteran în țară, dar această scurtă fereastră în rastimp ce legea era în tarie a dezvăluit că mulți șerif nu erau pregătiți, nu puteau sau nu erau interesați să aplice SB4 în intaiul rând.

Șeriful Thaddeus Cleveland din comitatul Terrell, fiecine lovi proxenet 50 de mile (80 de kilometri) de graniță, a fatis în timpul unei adunări de aproape 100 de șerifi la Capitoliul statului săptămâna trecută, a spus că nu există nicio regim practică de a destina legea.

Cleveland a spus că nu are nicio regim de a cara oameni, închisoarea județeană are spațiu pentru oarecum șapte persoane, iar cel mai strans pozitie de venire este la mai numeros de 2 ore și jumătate distanță.

Şeriful din comitatul Smith Larry Smith, preşedintele Asociaţiei Şerifilor din Texas, a fatis că legea va poseda un efect fotoconductiv meschin în jurisdicţia sa din estul Texasului, fiecine este mai semen de Louisiana şi Oklahoma decât Mexic, fiecine se află la semen 400 de mile (644 de kilometri) distanţă.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe