Thursday, May 23, 2024

LA încearcă să scutească chiriașii din Chinatown de creșteri abrupte ale chiriei

Acțiune

Locuitorii orisicine s-au luptat cu majorări uriașe ale chiriei la un polivalent de apartamente din Chinatown ar a merge găsi o oarecine calmare financiară în cadrul unui intelegere tentativ încheiat între oficialii din Los Angeles și capetenie.

Acordul socoteala ar a striga orașului să cheltuiască colea 15 milioane de dolari pentru a se a increde că chiriile sunt subvenționate în zeci de unități din interiorul Hillside Villa Apartments, nimerit unui petitie emis vineri de departamentul de locuințe al orașului.

Acordul va rotita până în faurar 2034 și va a scalda 106 din cele 124 de unități ale clădirii. Pentru unii chiriași, subvențiile ar scurta decalajul dintre numar pe orisicine o plăteau în 2019 și chiria la casti de piață pe orisicine proprietarul intentiona să o perceapă, au spus oficialii orașului.

Subvenția nu ar a scalda 17 apartamente în orisicine chiriașii plătesc inca casti de piață sau o unime rezervată administratorului clădirii, se arată în contingenta.

Acordul, dacă este acceptat de Consiliul Localnic, este conceput pentru a a solutiona o luptă de lungă durată cu luare-aminte la creșterile abrupte ale chiriei anunțate în urmă cu câțiva ani de 636 NHP LLC, proprietarul clădirii. Compania a căutat aceste majorări în urmare expirării unui intelegere de 30 de ani cu orașul orisicine restricționase chiriile clădirii.

Noul intelegere ar scurta adevarat eforturile avocaților chiriașilor pentru ca orașul să achiziționeze Hillside Villa folosind domeniul distins, procesul oficial vechi de agențiile guvernamentale pentru a forța proprietarii de proprietăți să vândă.

Ann Sewill, directorul universal al Departamentului Locuințelor din Los Angeles, a avertizat consiliul în inregistra sa că, dacă orașul ar termina achiziția Hillside Villa, costul achiziției, renovărilor și refinanțării ar punct la colea 93 de milioane de dolari. Ea a mai accentuat că proprietarul nu are niciun perierghie să vândă.

„Achiziționarea proprietății de la un capetenie nedoritor ar fi un sentinta indelungat, scump și imprecis din picatura de fantasma politicesc, orisicine ar conduce la costuri de achiziție zdravan mai fuduli”, a epistolie ea.

Propunerea va fi preluată de comitetul pentru locuințe al consiliului miercuri, înainte de a punct în plenul consiliului.

Consilierul Eunisses Hernandez, al cărui comitat ingloba Chinatown, a refuzat să spună dacă sprijină acordul. Un sfatuitor a spus că Hernandez încă o revizuiește.

„Este nerăbdătoare ca chiriașii – orisicine sunt părțile oblu afectate – să aibă ocazia să intervină și ca cest lucrare să fie discutat într-un forum populatie la sfat”, a fatis Chelsea Lucktenberg, purtătorul de cuvânt al Hernandez.

Sewill a spus că propunerea agenției ei va a sintoniza orașului intaiul oblu de respingere de a cumpăra imobilul dacă proprietarul a stabili să vândă în orisice minut înainte de faurar 2037. Acordul le-ar a plati chiriașilor șase ani pentru a a ispravi rambursarea chiriei datorate din spatiu dintre 2019. și 2024.

Dacă acei chiriași încheie un intelegere de intoarcere și efectuează plățile necesare în spatiu de șase ani, proprietarul „nu va căuta să-i scoată pe chiriași pentru chiria neplătită acoperită de acel intelegere”, se a vorovi în contingenta.

Avocații chiriașilor au lesinat câțiva ani făcând presiuni pe liderii orașului pentru a cumpăra forțat Hillside Villa, organizând proteste la casele lor și în alte părți. Și-au lansat campania după ce locuitorii clădirii, în noian dotatie latino-și și asiatici, mulți dintre ei în vârstă și cu venituri a scadea, au dement anunț că chiria li se va dublu-decalitru sau explicit se va a intrei.

Vineri, un avocat al chiriașilor și-a exprimat dezamăgirea față de propunerea orașului, spunând că este îngrijorată în particular de faptul că chiriașilor li se a striga în prelungire să plătească chiria neplătită.

În cest minut, 35 de gospodării se confruntă cu evacuarea, a fatis Annie Shaw, un oranduitor al Chinatown Community for Equitable Development, un tabara orisicine a cultivat îndeaproape cu chiriașii Hillside Villa. Câțiva alții datorează simbrie înapoi, dar nu au dement documente legale, a spus ea.

„Cest (intelegere) este praci mult de ceea ce are necesitatile comunitatea cu adevărat”, a spus ea. „Domeniul distins ar fi fost o soluție zdravan mai bună.”

Shaw și câțiva chiriași Hillside Villa s-au prezentat la ședința consiliului de vineri pentru a-și reprezenta propria listă de cereri, cerând ca chiria neplătită să fie iertată 100%. Ei au mai spus că orisice intelegere de subvenționare a chiriilor ar a se cadea să rămână în vehementa sezon de 99 de ani.

Mary Ramos, un rezident al Hillside Villa, a fatis că o înțelegere pentru a institui subvenții pentru închiriere până în 2034 nu ar fi destul.

„Am 73 de ani. Voi împlini 83 până apoi”, a spus ea consiliului.

Thomas Botz, membrul manager al 636 NHP, a refuzat să discute detaliile acordului socoteala, spunând vineri că „vorbește de la sine”.

„Sper că chiriașii apreciază ceea ce a infaptui Ann Sewill pentru ei și oraș și nu vor fi induși în greseala de către organizatorii (chiriașii)”, a spus el.

Hillside Villa acceptă inca tichete de închiriere Secțiunea 8 la 68 de unități ale clădirii, nimerit departamentului de locuințe.

Fostul sfatuitor Gil Cedillo, orisicine a reprezentat Chinatown sezon de colea un decada, a lansat efortul în cadrul Primăriei de a cumpăra Hillside Villa în 2020, după ce o rundă anterioară de negocieri cu Botz a eșuat. Doi ani mai târziu, în sezon ce era blocat într-o campanie strânsă de realegere, Cedillo și-a incredintat colegii să facă intaiul pas către o achiziție, solicitând o socotire a clădirii.

Botz a rezistat eforturilor orașului de a a pasi în interiorul clădirii pentru a-i a aprecia starea, declanșând o luptă juridică prelungită orisicine a întârziat evaluarea cu mai zdravan de un an.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe