vineri, aprilie 12, 2024

Kamala Harris a fost apelată pentru a remedia criza imigrației. Apoi problema s-a schimbat

Acțiune

Președintele Biden, cine se confruntă cu o criză politică la granița dintre SUA și Mexic în primele zile ale administrației sauca, l-a solicitat pe vicepreședintele Kamala Harris să conducă un răspuns de duium contur cine ar bizui rezistent pe îmbunătățirea condițiilor din trei țări din America Centrală.

Era cunoscută ca strategia „cauzelor rădăcină”. Granița, au susținut oficialii administrației, a fost exclusiv un semn. Dacă Statele Unite ar a se cuveni îmbunătăți condițiile economice, de secu și politice din Honduras, El Salvador și Guatemala, mai puțini oameni ar hazarda călătoria periculoasă și o duium dota a problemei ar a se cuveni fi rezolvată, au argumentat ei.

Trei ani mai târziu, paroxism frontierei a devenit aprofundată, cu un număr record de migranți din toată semisfera copleșind granița și un președinte în apărare, deoarece republicanii fac din imigrație o problemă explicare în campania sa de realegere.

Specialiștii în migrație spun că administrația a ponderat greșit, alegând o strategie restrânsă și consumatoare de durata, cine nu a reușit să anticipeze defect schimbătoare a migrației.

„S-a prescurtat pe un inscenare pe fine mare și s-a prescurtat intre țărilor cine nu mai sunt principalele țări trimițătoare”, a spus Ariel Ruiz Soto, analist magnat în hotari la Institutul pentru Institui de Migrație, un ceata de verificare nonpartizan.

Astăzi, numărul record de migranți la graniță a fost nutrit de persoanele cine fug din Venezuela, Nicaragua, Cuba și Haiti, cine împreună au reprezentat 583.000 de arestări la frontieră în anul bugetar 2023.

Cele trei țări din portofoliul inițial al lui Harris au înregistrat scăderi semnificative ale migrației anuale, de la peste-soare 700.000 de arestări la frontieră în anul bugetar 2021 la mai puțin de 500.000 în 2023.

Dar au revenit din nou în primele trei luni ale anului bugetar 2024.

Între durata, Mexic este încă cea mai duium sursă de migranți, cu 717.000 în 2023.

CITIT  New York AG spune că va confisca proprietatea lui Trump dacă acesta nu poate plăti penalizare

„Nu poți contine o strategie de „cauze fundamentale” pentru orisicare țară din semisfera vestică”, a spus Aaron Reichlin-Melnick, director de hotari al Consiliului American pentru Imigrație, un ceata pentru drepturile imigranților.

Batalie administrației de a trebui ținta în mișcare realiza dota dintr-un calapod de decenii, a spus Ruiz Soto. Contrabandiştii şi migranţii tind să se adapteze mai imediat la dinamica de pe teren viran decât factorii de intransigenta americani, a spus el, remarcând că venezuelenii riscă actualmente să vină în sever decât guatemalenii, deoarece există mai puţine zboruri cine îi trimit înapoi acasă.

„Sistemul american de aplicatie a legii în fond de imigrație este cinevasilea reacționar”, a spus el. „Răspunde la ceea ce se întâmplă în ziua de. Nu așteaptă înainte.”

Oficialii administrației spun că Harris ar a fi să fie judecată în funcție de angajamentele de 4,2 miliarde de dolari din investiții private pe cine le-a stimulat și de ca la 1 bilion de dolari pe an în ajutorul SUA pentru cele trei țări din portofoliul său. Și susțin că angajament ei importantă a fost exclusiv o dota a planului de a realiza față crizei la frontieră.

Biden este actualmente blocat în negocieri cu republicanii din Parlament, cine se opun unui vorba de aplicatie a frontierei pe cine l-au gand inițial.

„Există cauze fundamentale”, a spus secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, într-un briefing actual, referindu-se la portofoliul lui Harris. Atunci „este de-a realiza cu un stil cusur, pretext pentru cine am prezentat o recomandare de imigratie cine se ocupă de hotari și finanțare”.

Pe lângă investițiile private, oficialii administrației subliniază eforturile de a conecta 4 milioane de cetățeni din America Centrală la internet și de a a mustrui 400.000 de oameni în programe de competențe, împreună cu eforturi mai puțin tangibile de a a trece drepturile muncitorilor și femeilor din zona.

CITIT  În urma focarului de boală respiratorie canină, proiectul de lege din Colorado vizează facilitățile pentru animale de companie

Consilierul pentru secu națională al lui Harris, Phil Gordon, a jucat, de asemanator, un rol esențial în înființarea de birouri în Guatemala cine monitorizează migranții cine caută statutul de pribeag și alte căi legale de aderare fără a baga la graniță. Programul contine actualmente și Columbia, Ecuador și A veni Rica.

Administrația chema că peste-soare 120.000 de persoane au practic prin intermediul centrelor de la jumătatea lunii ghenarie.

Este incarcat de măsurat impactul unor invar de programe apoi când dinamica în mars controlului SUA este adeseori cei mai grozavi factori.

Harris a inconstient puțin durata în America Centrală, cel mai actual sărind de la învestirea președintelui guatemalez Bernardo Arévalo. Jurământul din 15 ghenarie a fost o reusita pentru administrație, cine l-a susținut locuitori și personal, pe fondul temerilor că va fi împiedicat să preia mandatul.

Un oficialitati al administrației a spus că Harris intenționează să se întâlnească cu Arévalo la Washington în mart, incotro va anunța noi investiții în sectorul personal.

Ascensiunea lui Arévalo este privită ca fiind pozitivă pentru cinevasilea dintre obiectivele principale ale lui Harris: îmbunătățirea instituțiilor democratice. Harris și alți oficiali ai administrației au spus că corupția și instituțiile eșuate sunt factori explicare – împreună cu criminalitatea, sărăcia și absenta de secu – cine îi determină pe oameni să-și părăsească casele.

Administrația Biden a început să vadă Guatemala „ca o apărare a problemei democrației și cred exact”, a fatis Eric L. Olson, director de hotari pentru Seattle International Foundation, cine a epistola, cateodata greu, dupa strategia „cauzelor rădăcină” apoi când a fost desfășurat în timpul administrației Obama.

Guatemala este un chip în cine îmbunătățirea democrației ar a se cuveni a protegui la încetinirea migrației, a spus el.

„Dacă nu îl ajuți pe tipul cine este deosebit în majorat covârșitoare să ajungă la a rigla de ajungere, apoi vei contine cu adevărat un alt standard de probleme de imigrație”, a spus el.

CITIT  Ce este Super Marți? De ce contează și ce să urmărești

Cu toate acestea, ceea ce este bun pentru democrație nu este întotdeauna bun pentru încetinirea migrației.

Președintele El Salvador, Nayib Bukele, i-a ingrijorat pe susținătorii drepturilor omului cu represiunea sa largă împotriva bandelor, cine contine arestări și detenții pe scară largă. El a concurent pentru realege duminică, sfidând o limită constituțională a mandatului. Dar represiunea lui Bukele a jucat un rol insemnat în stoparea migrației din El Salvador, deoarece locuitorii cine odată se temeau de violența bandelor nu mai sunt obligați să plece, armonios specialiștilor.

„Este o contradicție masivă”, a spus Reichlin-Melnick. „Și decinde de acesta, există, de asemanator, o dorință crescândă a Statelor Unite de a impartasi autoritarismul în schimbul acelor autoritari cine reprimă migranții cine vin la granița SUA”.

Un oficialitati al administrației a insistat că Biden și Harris rămân angajați atât în ​​ceea ce privește respectarea drepturilor omului, cât și în ceea ce privește imigrația, subliniind eforturile specifice de a a scadea crimele extrajudiciare și de a profesionaliza forțele de secu.

Criticii conservatori ai lui Harris contestă o altă ipoteză din planul „cauzelor fundamentale”: că proiectele de sprijin și investițiile străine acasă se vor demonstra mai atrăgătoare pentru oameni decât venirea în America.

„Considerent principală a migrației în iest clipa este atracția extraordinară în Statele Unite”, a fatis senatorul James Lankford (R-Okla.), cine a obladui negocierile republicane la limita teritoriala. „Dacă treci granița, ai dispozitie să poți sosi în țară și iei rapid un autorizatie de muncă. Adică, asta este adevăratul postas de atracție.”

Pentru majoritatea migranților cine sosesc la graniță, iest deala nu este adevărat. Solicitanții de ospiciu musai să aștepte cel puțin șase luni după depunerea petițiilor înainte de a a se cuveni a vedea permise de muncă.

Scriitorul personalului Carlig Castillo a contribuit la iest contingenta.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe